AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-09-2009, 17:49   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart CHP'li Başkan'ın Çevik Bir aşkı!
CHP'li Başkan Tatı, Çevik Bir Meydanı'nın isminin değiştirilmesine karşı!


Ergenekon terör örgütü (ETÖ) davasında ismi geçen Genelkurmay eski İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in adının, İzmir'in Buca ilçesinde verildiği meydandan kaldırılması isteniyor.

CHP'li Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, vatandaşların Buca Belediye Meclisi'ne verdiği dilekçeyle gündeme gelen isim değişikliği tartışmaları hakkında yazılı açıklama yaptı.

Başkan Tatı, "Buca'da yaşayan bir grup vatandaşımız, Çevik Bir Meydanı'nın isminin değiştirilmesi için dilekçe vermiş. Ankara'da olmam sebebiyle katılamadığım meclis oturumunda, bu dilekçe gündeme alınarak komisyonlara havale edilmiş. Komisyonlardan çıkan karar, tekrar meclis gündemine gelecek. Bu öneri veya tartışmalarla uzaktan yakından bir ilgim yok." dedi.

Şahsen bu teklife sıcak bakmadığını belirten Tatı, "Buca, tarih boyunca ülkeye hizmet eden değerli isimlerle anılmıştır. Yakın tarihimizde Orgeneral Cumhur Asparuk, Orgeneral Çevik Bir, Ahmet Piriştina, Işılay Saygın, Yüksel Çakmur ve Cemil Şeboy gibi isimler, Bucalılardan takdir toplamıştır. Çevik Bir paşamız da Bucalıların gurur duyduğu önemli bir isimdir. Onun ve onun gibi Buca'ya fayda sağlamış isimlerin yaşatılması, bu değerlerin gelecek nesillere daha iyi anlatılması için elimizden geleni yapacağız." ifadesini kullandı.

Dilekçede imzası bulunan vatandaşların görüşlerine de saygı duyduğunu vurgulayan Başkan Ercan Tatı, şunları kaydetti: "Buca'nın geçmişine bakın. Farklı kültürlere sahip insanların bir arada yaşadığını ama hiçbir zaman çatışma olmadığını göreceksiniz. Bu gelenek bizim zamanımızda da devam edecek. Söyleyecek fikri olan her Bucalıyı dinlemeye hazırız."

(CİHAN)

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım