![]() |
#1 |
![]() ![]() Deniz Baykal liderliğindeki CHP, önümüzdeki yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına için ilginç bir ismi düşünüyor. Yerel seçimler için hazırlıklara şimdiden başlayan CHP'de, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski ODTÜ Rektörü Prof. Ural Akbulut'un ismi ağırlıklı olarak dillendiriliyor. Kamuoyunda yasakçı kimliğinin yanı sıra, Meclis'te CHP kürsüsünden yaptığı konuşma ile tanınan Akbulut, geçtiğimiz haftalarda son bulan ODTÜ Rektörlüğünün son aylarında da skandal bir karara imza attı. GİDERAYAK ŞAPKAYA DA YASAK GETİRDİ Anayasa değişikliğine rağmen başörtüsü yasağını sürdüren rektörlerin başını çeken Ural Akbulut'un Rektörü olduğu dönemde ODTÜ, inançları gereği saçlarını örten öğrencilere düşmanlıkta sınır tanımadığını skandal bir kararla ortaya koydu. Üniversite, “Bunu da yaptılar” dedirten bir karara imza atarak, başörtüsü takması yasak olduğu için saçlarını şapkayla kapatmaya çalışan öğrencisini cezalandırdı. Halk arasında infiale neden olacak bu karar, “Türkiye'de dindarlara baskı yok, İslam en iyi Türkiye'de yaşanıyor” iddiasının ne büyük bir yalan olduğunu tekrar ortaya koydu. ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından birinci sınıf öğrencisi Z.I. hakkında “kampus içinde türban benzeri şapka ile dolaşmak”tan iki ayrı soruşturma açıldı. Açılan soruşturmalar Dekanlık tarafından 21 Nisan'da karara bağlandı. Öğrenciye toplam 3 hafta üniversiteden uzaklaştırma cezası verildi. O KARARLAR: 1-KORİDORDA TÜRBAN BENZERİ ŞAPKA İLE DOLAŞTIN “Konu: Kılık-Kıyafet Yönergesine aykırı davranarak 29 Şubat 2008 Cuma günü Sosyal Bilimler Binası 1. kat koridorunda türban benzeri şapka ile dolaşmanız. Karar: Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 12. maddesi uyarınca, 15 Mayıs 2008 tarihinden itibaren uygulanmak üzere ‘Yükseköğretim Kurumundan Bir Hafta Uzaklaştırma' cezası verilmesine karar verilmiştir. Nesrin Ünsal / Öğrenci İşleri Daire Başkanı.” 2-BİNA İÇİNDE TÜRBAN BENZERİ ŞAPKA İLE GÖRÜLDÜN “Konu: Kılık-Kıyafet Yönergesine aykırı davranarak 3 Mart 2008 günü saat 12.30 sularında Beşeri Bilimler Binası içerisinde türban benzeri şapka ile görülmek. Karar: Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 12. maddesi uyarınca, 15 Mayıs 2008 tarihinden itibaren uygulanmak üzere ‘Yükseköğretim Kurumundan İki Hafta Uzaklaştırma' cezası verilmesine karar verilmiştir. Nesrin Ünsal / Öğrenci İşleri Daire Başkanı.” Kenan Ersözlü- Arslan Değirmenci- Vakit
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|