AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-21-2008, 16:12   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart CHP'li kafadan şapkaya da yasak



Deniz Baykal liderliğindeki CHP, önümüzdeki yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına için ilginç bir ismi düşünüyor. Yerel seçimler için hazırlıklara şimdiden başlayan CHP'de, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski ODTÜ Rektörü Prof. Ural Akbulut'un ismi ağırlıklı olarak dillendiriliyor.


Kamuoyunda yasakçı kimliğinin yanı sıra, Meclis'te CHP kürsüsünden yaptığı konuşma ile tanınan Akbulut, geçtiğimiz haftalarda son bulan ODTÜ Rektörlüğünün son aylarında da skandal bir karara imza attı.

GİDERAYAK ŞAPKAYA DA YASAK GETİRDİ

Anayasa değişikliğine rağmen başörtüsü yasağını sürdüren rektörlerin başını çeken Ural Akbulut'un Rektörü olduğu dönemde ODTÜ, inançları gereği saçlarını örten öğrencilere düşmanlıkta sınır tanımadığını skandal bir kararla ortaya koydu. Üniversite, “Bunu da yaptılar” dedirten bir karara imza atarak, başörtüsü takması yasak olduğu için saçlarını şapkayla kapatmaya çalışan öğrencisini cezalandırdı. Halk arasında infiale neden olacak bu karar, “Türkiye'de dindarlara baskı yok, İslam en iyi Türkiye'de yaşanıyor” iddiasının ne büyük bir yalan olduğunu tekrar ortaya koydu. ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından birinci sınıf öğrencisi Z.I. hakkında “kampus içinde türban benzeri şapka ile dolaşmak”tan iki ayrı soruşturma açıldı. Açılan soruşturmalar Dekanlık tarafından 21 Nisan'da karara bağlandı. Öğrenciye toplam 3 hafta üniversiteden uzaklaştırma cezası verildi.

O KARARLAR:

1-KORİDORDA TÜRBAN BENZERİ ŞAPKA İLE DOLAŞTIN


“Konu: Kılık-Kıyafet Yönergesine aykırı davranarak 29 Şubat 2008 Cuma günü Sosyal Bilimler Binası 1. kat koridorunda türban benzeri şapka ile dolaşmanız.
Karar: Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 12. maddesi uyarınca, 15 Mayıs 2008 tarihinden itibaren uygulanmak üzere ‘Yükseköğretim Kurumundan Bir Hafta Uzaklaştırma' cezası verilmesine karar verilmiştir. Nesrin Ünsal / Öğrenci İşleri Daire Başkanı.”

2-BİNA İÇİNDE TÜRBAN BENZERİ ŞAPKA İLE GÖRÜLDÜN

“Konu: Kılık-Kıyafet Yönergesine aykırı davranarak 3 Mart 2008 günü saat 12.30 sularında Beşeri Bilimler Binası içerisinde türban benzeri şapka ile görülmek.

Karar: Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 12. maddesi uyarınca, 15 Mayıs 2008 tarihinden itibaren uygulanmak üzere ‘Yükseköğretim Kurumundan İki Hafta Uzaklaştırma' cezası verilmesine karar verilmiştir. Nesrin Ünsal / Öğrenci İşleri Daire Başkanı.”



Kenan Ersözlü- Arslan Değirmenci- Vakit

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi