AK Gençliğin Buluşma Noktası


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-25-2014, 22:21   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart CHP'li Milletvekilleri 'Çatı Adaya' Soğuklar; Çatı Aday Değil CHP'li Aday İstiyorlar
Oyların çoğu Büyükerşen’e



Kapalı zarf usulü yapılan oylamada vekillerin çoğu Köşk adaylığı için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i önerdi. Toplantıda ayrıca; Deniz Baykal, Sami Selçuk, Rıza Türmen, İlker Başbuğ ve Menderes’in torunu Adnan Menderes’in isimlerinin önerildiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi aday belirleme toplantılarına devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün milletvekilleri ile bir araya geldi. Kapalı grup toplantısında yapılan, “Cumhurbaşkanı adayımız kim olsun?” oylamasında, CHP’li vekillerin çoğunluğunun tercihi, il başkanları gibi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen oldu. Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ile tek tek, yüz yüze görüşme kararı da aldı.

1.5 saat süren toplantıda milletvekillerinden adaylarını yazılı olarak bildirmeleri ve kağıtlara 1 ila 5 isim yazmaları istendi. Milletvekilleri, “Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi görmek istersiniz” sorusunun yer aldığı pusulaya yazdıkları isim ya da isimleri kapalı zarfla sandığa attı.
Edinilen bilgiye göre, toplantıda, milletvekilleri, “usulen” Kılıçdaroğlu’nun adını da aday olarak pusulalara yazdı. Ancak vekillerin büyük bölümü Yılmaz Büyükerşen ismini önerdi. Kılıçdaroğlu; sivil toplum kuruluşları, odalar, kanaat önderleri ile yapacağı görüşmelerin ardından Parti Meclisi ve MYK’sı ile konuyu değerlendirecek. CHP’nin adayını haziranın son haftasında netleştirmesi bekleniyor. Toplantıda, ayrıca; Deniz Baykal, Sami Selçuk, İlhan Kesici, Rıza Türmen, Ümit Boyner, İlker Başbuğ, Altan Öymen, Kamer Genç gibi isimlerin önerildiği öğrenildi. Vekillerin Köşk adaylığı için önerdikleri isimler arasında sürpriz bir isim daha yer aldı. 1-2 milletvekilinin eski Başbakan Adnan Menderes’in torunu Prof. Dr. Adnan Menderes’i önerdikleri belirtildi.

CHP ‘çatı adaya’ soğuk


Toplantıda yaklaşık 20 milletvekilinin söz aldığı ifade edilirken milletvekillerinin büyük çoğunluğu MHP’nin gündeme getirdiği, “çatı aday” önerisine karşı çıktı. Vekiller, seçime CHP’nin kendi adayı ile girmesi gerektiğini savundu. İlk turda ortak aday ile çıkılması hâlinde seçimde yarışacak Ak Partili adayın ya da muhalefetin adayının seçimi kazanacağını belirten bazı vekiller, bu durumu, “risk” olarak değerlendirdi.

Görüşleri alan Kılıçdaroğlu’nun, toplantının sonunda, “Ben isimlere bakacağım. Biz nasıl bir Cumhurbaşkanı olması gerektiğini tartışıyoruz olması gereken özellikleri ortaya koyarak nasıl olmaması gerektiğini de çiziyoruz. Burada önemli olan nitelikler. Kamuoyuna da Cumhurbaşkanı’nın niteliklerini anlatmamız gerekiyor.” dediği bildirildi.


Yurt dışı oylara da dikkati çeken Kılıçdaroğlu’nun, “Yurt dışında 2,8 milyon oy var. Her vekil, yurt dışı bağlantısını kurabilmeli, orada kimin ne hangi tanıdığı dernek varsa harekete geçirip öncelikle oy kullanabilmeleri için kayıtlarını yaptırmalı.“ diye konuştuğu da öğrenildi. Kılıçdaroğlu, vekillere 2 gün ayırarak kendileriyle tek tek, yüz yüze görüşeceğini de söyledi.


‘Aday ben olayım’

Toplantıda söz alan Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in de, “Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına ben çıkmalıyım, aday ben olmalıyım. 20 milletvekili beni aday göstersin. Tayyip Erdoğan ile ancak ben kapışır, onun dengesini ancak ben bozarım. En korktuğu aday da benim.” dediği öğrenildi.


Kaynak

Milliyet 22.05.2014

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi