![]() |
#1 |
![]() Arif Altunbaş
![]() CHP'nin İmam Hatip düşmanlığı Daha on üç yaşında küçücüktüm. Yazları tütün işçisi olarak çalışıyordum. Annem altı çocukla birlikte babamdan ayrılmıştı. Ekmeğimizi taştan çıkarmak zorundaydık. Yazın çalışıp kışın okul ve yurt parasını kazanmak, aile bütçesine katkı sağlamak için ben de öteki kardeşlerim gibi tütün kırmak zorundaydım. Dayıbaşı Hasan Amca beni mal sahibi Musa Bey'e köyümüzde, "Sadece bu çocuk okuyor, bu kara oğlan." diye tanıttı. Musa Bey beni yanına çağırdı ve "Nerede okuyorsun" diye sordu. İmam Hatipte dedim. Adamın birden suratı asıldı. "Ölü yıkayıcısı mı olacaksın?" diye sordu. Cevap veremedim. Oradakiler bana gülmeye başladılar. Utandım, sıkıldım. Bu durum hep içimde bir kördüğüm olarak kaldı. Daha sonra köyün büyüklerinden Musa Bey ve sülalesinin CHP'li olduğunu, CHP'lilerin dine karşı soğuk olduğunu duydum. O zamandan bu zamana kırk yıl geçti. Ne okullar, ne şehirler, ne devletler ve farklı kültürler gördüm. O zamandan bu zamana köyün, şehrin, insanların, eşya ve tabiatın her şeyin değiştiğine şahit oldum. Tabiat kurallarının dışında değişmeyen tek şeyin CHP olduğunu gördüm. Halbuki seksen yıldır bu toplumu değiştirmek isteyen bu partiydi. Kendileri değişime ayak uyduramadıkları için tüm baskı ve zorlamalara rağmen toplumu da değiştirmeyi başaramadılar. CHP'liler değişim hariç her şeyin değiştiği gerçeğini bir türlü anlayamadılar. Anlamak gibi bir niyetleri ve çabaları da yok gibi. Kırk yıl önceki yerde duruyorlar. Yıllardır dine, dindarlara ve dinî müesseselere karşı olan, onlara saldıran bu parti bir türlü İmam Hatip Okullarına karşı olan düşmanlık alışkanlığını da terk edemedi. Sevmedikleri, hor gördükleri, alaya aldıkları dindarların karşısında altmış yıldır tuş olmaktan bir türlü kurtulamadılar. Siyaset meydanında sırtları yarım asırdır minderden kalkmıyor. Yenilen pehlivanın güreşe doymadığı gibi iktidar olmak için, politik çıkarlar uğruna attıkları taklaları, çektikleri değişim, açılım numaralarını da artık kimse yutmuyor. İmam Hatip mezunu öğrencilerinin Harp Okullarına girmesine ilk karşı çıkışın CHP'lilerden gelmesi pek de şaşırtıcı değil. CHP'li İnce bunun "bölücülük" olduğunu iddia edecek kadar gayri ciddi ve bölücü. İçlerindeki dindarlara karşı olan hırs, kin ve inkâr gözlerini karartmaya devam ediyor. Ne zamandan beri aynı ülke vatandaşlarının aynı haktan eşit olarak yararlanması bölücülük oluyor? İnsanları, laik anti-laik, Kemalist anti-Kemalist, dindar-dindar olmayan, Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye seksen yıldır birbirine düşüren bu çarpık CHP zihniyeti değil miydi ? Şimdi utanmadan, sıkılmadan millete bölücülük dersi veriyorlar. Çatışmacı, inkârcı tavrını bir türlü terk etmeyen, bir açılıp bir kapanan CHP, asla bu kafa ile değişmez, değiştirilemez, değiştirilmesinin değiştirilmesi bile teklif edilemez. Sadece İmam Hatip Okulları düşmanlığı CHP'yi halkın gözünde bitirmeye yeter. Muhatabınız sizi anlamak istemiyorsa Gandi bile olsanız fark etmiyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu "değişeceğiz" diye, bir kısım CHP'liler ise "değişmeyeceğiz" diye ayak diretiyorlar. İmam Hatipliler yollarına devam ederler, ama bu hâliyle CHP daha ne kadar gider zaman gösterecek. Akla hemen, ''Ne olacak bu CHP'nin hâli?'' diye geliyor. CHP yol ayrımında… Yani, To be or not To be. Kaynak Haber 7 25.09.2012
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|