AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-14-2009, 00:24   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart 'Dersim İsyanı' Dalga Dalga Yayılıyor [Foto]
TUNCELİ SOKAKLARINDA CHP'Lİ ÖYMEN'E İNANILMAZ TEPKİ

Öymen, mevcut terörle mücadelenin devam etmesini savunurken buna, 1937'de kanlı şekilde bastırılan Dersim isyanını örnek göstermişti.



İlgili Haberler
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Meclis'teki demokratik açılım görüşmelerinde sarf ettiği sözlere Tuncelililerin tepkisi dinmiyor.

Kıyaslamanın haksızlık olduğunu vurgulayan Tuncelililer, Öymen'i 'Hitler'e benzeten afişleri şehrin sokaklarına astı. Sivil toplum kuruluşları, belediye, rektörlük ve Alevî dernekleri ise CHP il binasına yürüme kararı aldı. Yürüyüş sonunda CHP binası önüne siyah çelenk bırakılacak. Tunceli Üniversitesi Rektörü Durmuş Boztuğ, Öymen'in sözlerini talihsizlik olarak değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in TBMM Genel Kurulu'nda demokratik açılım görüşmelerinde sarf ettiği sözler Tunceli'yi ayağa kaldırdı. Öymen, "Şeyh Said isyanında analar ağlamadı mı? Dersim isyanında analar ağlamadı mı?" diye sorarak, o dönemlerde yapılan kanlı müdahaleleri doğru bulduğunu ifade etmişti. Alevi camia ile Tunceli'de büyük tepki toplayan bu sözler üzerine sivil toplum kuruluşları, belediye, rektörlük ve Alevi dernekleri CHP'ye karşı eylem kararı aldı. Öymen'in sözleri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da tepkisini çekti. Alınan bilgilere göre Baykal, Öymen'e "Dersim örneği hiç hoş olmadı. Vatandaşlar bu tür konularda çok duyarlı, bize ulaşıp tepkilerini aktardılar. Bir daha böyle söylemler istemiyorum." dedi. CHP'nin Doğu ve Güneydoğu kökenli yöneticileri de Öymen'i, açıklamaları nedeniyle sert bir dille eleştirdi.

CHP lideri Baykal, önceki akşam partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında TBMM'de demokratik açılım sürecine ilişkin ön görüşmeleri değerlendirdi. Onur Öymen'in sözleriyle ilgili olarak, "Bu tür değerlendirmeler, yanlış yorumlamaya müsaittir, CHP'nin izlediği barış ve kardeşlik politikalarına da zarar verir. Hassas konularda böyle sözlerin mantığı yok." eleştirisini getirdi. Toplantıda, Tunceli doğumlu Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Değer ve MYK Üyesi Sırrı Özbek'in de Öymen'i ifadeleri nedeniyle sert bir dille eleştirdikleri öğrenildi. Onur Öymen ise, "Ben Atatürk'ün terörle mücadele konusundaki kararlılığını vurgulamak için bu örnekleri verdim." diyerek kendini savundu. Baykal, bunun üzerine, "Geçmişi deşerek insanları rencide etmek uygun değildir. Bunları günümüzdeki gelişmelere uyarlayamayız. Hepimizin bu tür hassas konularda çok dikkatli konuşmamız gerekir." sözleriyle tepkisini sürdürdü.

Öymen'in sözlerine CHP'nin Tunceli teşkilatından da tepki geldi. CHP İl Başkanı Hüseyin Güneş, açıklamaların 'talihsiz' olduğunu belirtti. 1938'de yaşanan olayları, bugünkü terörle mücadele yöntemleriyle karşılaştırmanın yanlış olduğuna işaret eden Güneş, "Bu açıklamalar nedeniyle çok tepki aldık. Konuyu genel merkez yöneticileriyle yüz yüze konuşacağım." dedi. CHP Genel Merkezi'ne gün boyu Alevi kesiminden tepki mesajları geldi. Alevi sorunlarına ağırlık veren internet siteleri de Öymen'e tepki göstererek 'özür dilemesini' istedi.

Özür dilemedi medyayı suçladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, yaşananlara rağmen sözlerinin arkasında durdu. "Sözlerimin hiçbir bölümünde farklı etnik, dinî ve mezhepsel kökenden gelen vatandaşlarımızı incitici bir ifade yer almamaktadır." diyerek, suçu medyaya attı. Konuşmasının bir bölümünün bazı köşe yazarları ve televizyon yorumcularınca amacından saptırılarak kamuoyunu yanıltıcı biçimde yorumlanmaya çalışıldığını ileri sürerek, özür dilemeyeceğini söyledi.


Zaman - Cafesiyaset
13 Kasım 2009

 

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-14-2009, 00:34   #2
Kullanıcı Adı
Berr Ak
Standart
Nasıl dersim katliyamını örnek verirler ya gerçekten anlamıyorum.Dersim katliyamı Türkiyenin bir ayıbıdır ve Tuncelinin bu denli nefretle olmasının sebebi yaşananlara ve geçmişine, dedelerine yapılanların karşılıksız kalmasındandır.Ve akparti bir tek Tunceli'de milletvekli çıkaramamıştır, dikkatinizi çekerim

Konu Berr Ak tarafından (11-14-2009 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir..
Berr Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-14-2009, 00:46   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
ALEVİLER CHP'Yİ TOPA TUTTU / GÜRSEL TEKİN DE NASİBİNİ ALDI



























CafeSiyaset

Konu Üç mevsim tarafından (11-14-2009 Saat 01:15 ) değiştirilmiştir..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-14-2009, 00:53   #4
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
ALEVİLER CHP'Yİ TOPA TUTTU

Tunceli Dernekleri Federasyonu ile Alevi Bektaşi Federasyonu üyeleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in 10 Kasım'da TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasını protesto amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı'na siyah çelenk bıraktı.



Tünel Meydanı'ndan CHP İl binasına yürüyen kalabalığı, cadde girişinde karşılamak isteyen CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ve beraberindekiler yuhalandı.



CHP'lilerin attığı karanfilleri geri atan kalabalık, CHP'lilerin üzerine yürüdü. Gerginlik, partililerin grubun yanından uzaklaşması ile olaysız sona erdi.












İnternethaber
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-14-2009, 01:20   #5
Kullanıcı Adı
Berr Ak
Standart
Çok güzel demişler;"katliyamı çözüm olarak sunmak insanlık suçudur."
Berr Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-14-2009, 01:42   #6
Kullanıcı Adı
redyellow
Standart
Yıllardır kendilerini chpnin nasıl istismar ettiğini inşaallah görür alevi vatandaşlarımız.

CHPnin gerçek yüzü budur işte, bunlar için ne alevilik ne başka bir şey mühimdir, bunlar için mühim olan tek şey millet için yapılan her şeyi bozmak, parçalamak, karşı çıkmaktır.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-14-2009, 02:07   #7
Kullanıcı Adı
Seyyah
Standart
Kulun bir hesabı varsa, Allahında bir hesabı var cümlesinin acıklaması gibi
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-14-2009, 19:10   #8
Kullanıcı Adı
sudaduran
Post CHP'ye Batman'da siyah çelenkli tepki
CHP'ye Batman'da siyah çelenkli tepki
Batman'da 50 sivil toplum örgütü, sendika ve siyasi partiyi bünyesinde barındıran Batman Demokrasi Platformu, düzenlediği yürüyüşle CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Şeyh Sait ve Dersim İsyanı'na ilişkin konuşmasına tepki gösterdi. CHP Batman il başkanlığı önünde toplanan platform üyesi çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, CHP İl örgütü önüne siyah çelenk bırakarak basın açıklaması yaptı. Sivil toplum örgütleri adına açıklamayı okuyan Mazlum Der Batman İl Başkanı Murat Çiçek, "Demokratik açılım konusunun yoğunlukta tartışıldığı hassas ve tarihi günlerden geçmekteyiz. Ülkedeki bütün barışseverlerin de vurguladığı gibi açılımların başarılı olabilmesi, bir başka deyişle eksiksiz bir demokrasi ve insan hakları anlayışının yerleşebilmesi için, geçmişle yüzleşmek, geçmişin karanlık olaylarını aydınlatmak şarttır. TBMM Genel kurulunda önceki gün açılım konusunu görüşürken CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, halkın meclisinde halka yapılan katliamları övmüş, kendisi, partisi ve sahip olduğu ideolojinin faşizan duruşunu ortaya koymuştur. Öymen'e göre Dersim'de, Şeyh Sait isyanında ve diğer kıyımlarda analar ağlamış, ancak bu önemsenmeyip doğru olan yapılmıştı. Batman'ın adil, vicdani ve insani zeminlerde mücadele yürüten, ittifak halinde barışı destekleyen ve aşağıda Batmanlılar adına bizde Şeyh Rızanın tabiriyle, diyoruz ki' ayıptır-zülümdür-cinayettir." dedi. (CİHAN)
14.11.2009 17:48:53
sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-15-2009, 23:01   #9
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
'Dersim İsyanı' Dalga Dalda Yayılıyor



Tüm Yurtta CHP'ye Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in TBMM'de yapılan ön görüşmelerdeki Dersim olaylarıyla ilgili sözleri Mersin, İstanbul, Adana, Bursa, Tunceli, Denizli ve Diyarbakır'da protesto edildi.













Haber7
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-16-2009, 00:49   #10
Kullanıcı Adı
tolga_09
Standart
Onur Öymen haddini aşan bir söylemde bulundu demiştim.Partimiz bunu medyada yeterince dile getirmelidir.Bu bir insanlıık ayıbıdır
tolga_09 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
aleviler, dersim, insanlık, tunceli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi