AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-24-2011, 15:01   #1
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart CIA'den Şok Türkiye Senaryosu
Ortadoğu'da estirilen “Arap Baharı Rüzgarı” ile ABD karşıtı liderler bir bir devrilirken, Habervaktim'in ulaştığı 1996 tarihli CIA Raporu'nda bu durumun öngörülüyor olması dikkat çekti.

ABD İstihbarat Örgütü CIA'nın eski ve yeni analistleri tarafından 1996 yılında hazırlanan bu rapor, 1997-2020 dönemi için Ortadoğu ülkeleri ekseninde 4 ayrı senaryo içeriyor.
Ağırlıklı olarak “İslam'ın Türkiye'ye egemen olmayacağı” öngörüsünde bulunulan bu 4 ayrı senaryonun sahibi, aralarında eski ve yeni CIA analistlerinin de bulunduğu bir stratejik değerlendirme grubu.
Sonuçları Uluslar arası Bilim Uygulamaları Kuruluşu (SAIC) tarafından yayınlanan “Türkiye Gelecekleri Konferansı”na (Aralık 1996) katılan 10 kişilik grupta, dönemin CIA bünyesindeki Uluslararası İstihbarat Konseyi'nden Daha Bauer, NIC'in eski Başkan Yardımcısı Graham Fuller, Türkiye'deki istihbarat analisti olarak görev yapanlardan Paul Henze, Dışişleri Bakanlığı'ndan emekli Türkiye uzmanı George Haris, Pentagon'dan uzman ve analistler bulunuyor.

BÖLGE ÜLKELERİNE ILIMLI LİDER ÖNGÖRÜSÜ

1997-2020 yılları arası için öngörülen senaryolardan ilkinde “Tahran'daki Ayetullahların yerini ılımlı liderlerin alacağı” ifade ediliyor.
“ERBAKAN'DAN SONRA GENÇ LİDER İKTİDAR OLACAK”
Raporun yazıldığı tarihte iktidarda olan Refahyol Hükümeti ile ilgili ise şöyle deniliyor: “Erbakan'dan sonraki genç lideriyle, 1999'da tek başına iktidar olan RP, Tahran'daki Ayetullahların yerini alan ılımlı liderlerle yakınlaşır.”
“Erbakan'dan sonraki genç lideriyle” ifadesiyle Başbakan Erdoğan'ın öngörüldüğü ve Erdoğan'ın bölge ülkelerinin başına gelecek ılımlı liderlerle iyi ilişkiler kuracağının düşünüldüğü anlaşılıyor.

“TÜRKİYE İLE İRAN IRAK'A SALDIRIR”

Aynı senaryoda, “Irak Kürtleri” şeklinde söz edilen terör örgütüyle ilgili şu öngörü de hayli dikkat çekiyor: “2008'de Moskova ve Bağdat'ın desteğindeki Irak Kürtlerine karşı, Türkiye ve İran birlikte savaşın eşiğine gelir. İsrail Türkiye'ye destek olur. ABD karışmaz. 2009'da Türkiye ve İran, Irak'a saldırır. Türkiye, Suriye'deki PKK hedeflerini vurur. Ankara ile Tahran Kuzey Irak'ta ortak nüfuz bölgesi kurar.”
“TÜRKİYE'Yİ RP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI YÖNETMEKTEDİR”
1997-2020 yılları arası için öngörülen senaryolardan üçüncüsünde de “Türkiye'yi, Erbakan'ın yerini alan RP'li belediye başkanı yönetmektedir” ifadesi yer alıyor.

3. SENARYO: ORDU, RP'YE DARBE YAPAR

Üçüncü Türkiye senaryosu ise şöyle: “1999'da partiler üstü hükümet kurduran Türk ordusu, RP'nin 2000'deki seçim zaferini iptal eder…”

4. SENARYO: TÜRK ORDUSU KIBRIS'A GİRER

Dördüncü senaryoda da “1999'a doğru, Kıbrıs'ta Türkler'le Rumlar çatışır. ABD Türkiye'ye ambargo koyar. 2000'de darbe yapan Türk ordusu, Kıbrıs'a ve bazı Yunan adalarına saldırır. Yunanistan Ege Bölgesi'ne misilleme yapar. AB Türkiye'ye ambargo başlatır.”
Rapor, 17. 05. 1997 tarihli Milliyet Gazetesi'nde de haber olmuş. Haberde Yasemin Çongar'ın imzası var. İşte o haber:



HABERVAKTİM.COM / ÖZEL

 

Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-24-2011, 15:01   #2
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart
Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım