05-13-2012, 02:38 | #1 |
Çilingir
Çilingir - İdris Yılmaz Başlarken Çilingir sofrası çilingir derken, çilingir isminde karar kıldım. İsimler, muhtevayı ihbar eden casus gibidir. Casusuma, sofrasız(!) Çilingir ismini layık gördüm. Farklı konularda, farklı hissiyatla eşya ve olayların orasını burasını mıncıkladım. İddiasız, ispatsız dile getirmeyi denediğim yazıların zihne sunulan leziz yemekler olduğunun kanaatindeyim. Deneme yazıları birer yemek olarak düşünüldüğünde kitap kendiliğinden sofra haline gelir. Zihnî açlık çekenlerin iştahla abanacağını zannettiğim çilingir, şuur altı mahzenini hedef almıyor. Her biri zihnin farklı düğümlerindeki açmazları muhatap alıyor. Şuur altına gizlenmiş haberleri değil, gururun iğfal edip atıl bıraktığı sinirleri tahrîk ediyor. Uyuşmuş, uyuşukluktan lezzet alır duruma gelmiş, böylelikle yaşadığı gibi düşünür hale girmiş zihinleri inzâr ediyor. Eskiler: "Sabit olan nabittir." derken tepkisizliği bitkisellikte görmüşler, insanlık şânına vurdumduymazlığı yakıştırmamışladır. Çilingir, kilitlenmiş zihin sinirlerini sözle açmaya gayret sarf ediyor. Gayret bizden tevfîk Fettâh olan Allahu Teâlâ'dan.
Konu Garibüzzaman tarafından (05-13-2012 Saat 02:41 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-13-2012, 02:40 | #2 |
Notumu aldım en kısa zamanda alacağım.
Siz okudunuz bu kitabı? |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|