![]() |
#1 |
![]() Çin, 12 Mayıs'ta oluşan 8.0 büyüklüğündeki depremin yaralarını
sarmaya çalışırken bu ülkede yaşayan Türkler, düzenledikleri yardım kampanyalarıyla büyük fedakarlık örneği sergiledi. ![]() Depremin vurduğu Sichuan eyaletindeki depremzedeler yararına bağış toplamak amacıyla Türk Hava Yolları (THY) Pekin Ofisi ile The Presidential Hotel işbirliği ve Pekin'deki Türklerin desteğiyle dün gece bir gece düzenlendi. Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün depremzedeler yararına gecede sunduğu Osmanlı saray giysileri defilesi, kına gecesi ve geleneksel Türk el sanatları sergisi büyük ilgi gördü. Gecede düzenlenen açık arttırmada Adana Olgunlaşma Enstitüsü'ne ait bir çok ürün satılarak, elde edilen gelir yardım kutusuna atıldı. Gecede THY'nin 2 adet Pekin-İstanbul gidiş dönüş Business Class ucak bileti, The Presidential Hotel'in de ücretsiz hafta sonu konaklama hediye çekilişleri yapıldı. Gece sonunda 110,925 yuan (yaklaşık 16 bin dolar) ve 50 Euro toplanarak bu paralar yabancı yardımları kabul etmek ve depremzedelere ulaştırmakla görevli Çin Kızılhaç Örgütü'nün Pekin şubesine teslim edildi. Şube yetkilisi Chen Bei, gecede yaptığı konuşmada Türklerin yaptığı yardımlardan ve bu organizasyondan dolayı minnettarlık duyduğunu, yardımların depremzedelere ulaştırılacağını ifade etti. Chen, organizasyona katkı yapanlara da birer plaket verdi. Otelin Odalar Bölümü Müdürü Zeki Özal, ''Depremzedelere bir nebze olsa yardımcı olduysak bundan büyük memnunluk duyarız'' dedi. Gecede Türk kıyafetleri giyen otel çalışanlarının sunumu renkli görüntüler oluşturdu. Gecede ayrıca organizasyona büyük destek veren ve Turks in China adıyla kurdukları grupla depremden bu yana kan bağışı ve yardım çalışmalarına destek veren Çin'deki Türklere de teşekkür edildi. THY Pekin Müdürü Melih Topuz, gecenin ardından yaptığı konuşmada, THY'nin 75. yıldönümü dolayısıyla Pekin'de 1 yıldır üzerinde çalıştıkları bir proje olduğunu ancak 12 Mayıs'taki depremin ardından kutlama yapmalarının mümkün olmadığını söyledi. ''Verilen emeklerin boşa gitmemesi için ve Çin'deki bu acıyı paylaşmak adına ve acıların hafifletilmesi için nasıl bir yardım yapabiliriz diye düşündük'' diyen Topuz, organizasyonu depremzedelere yardım amacıyla yeniden ele aldıklarını söyledi. Topuz, ''Depremzedelerin acılarını bir parça hafifletebildiysek ne mutlu bize'' diye konuştu. Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın da depremi bilen ve yaşayan insanlar olarak Çin'in acılarını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Habervaktim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Yardım etmek güzeldir,düşene vurulmaz elbet ama keşke bu yardımları Doğu Türkistan'a da yapsalardı.
Çin en son Doğu Türkistan'da ibadet yasağı başlatmıştı. Türkiye'de de kampanya başlamış,bilmem kaça mesaj atıyorsun veya bankaya para yatırıyorsun.İlk yardımı Fehtullah Gülen yapmış 15 bin dolarla. Bu felaket umarım onları insan yapar :-* |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Daha kaliteli mallar yaparlar. İnsanların sağlıklarıyla oynamazlar.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|