08-27-2007, 15:36 | #1 |
Cip süren örtülü kadınlara kızıyorum...hürriyet.com
Cip süren örtülü kadınlara kızıyorum Kapandığı için üniversitedeki görevini bırakan Prof. Ümit Meriç'ten şaşırtan sözler: Beni en çok rahatsız eden, cip direksiyonundaki başı örtülü hanımlar.” Niye dediler?... Cip kullanan baş örtülü kadınlar beni çok rahatsız ediyor Sadece baş örterek Müslüman olunmuyor değil mi? Çok hassas, çok zor bir şey Müslüman olmak. Ben MÜSİAD’ın Yüksek İstişare Heyeti’ndeydim. Orada bir konuşma yaptım ve dedim ki, “Beni en çok rahatsız eden, cip direksiyonundaki başı örtülü hanımlar.” Niye dediler? “Bir Müslüman’ın bu kadar aç insanın olduğu, kadınların bir ay iğne oyası yapıp 60 milyon kazandığı bir ülkede, bilmem kaç milyarlık cipin tepesinde dolaşmaya hakkı yok... Bir insan olarak muhakkak bir araba alınabilir. Ama bir cip? Bir Müslüman’ın cipe yatıracak parası olmamalı. Parası o kadar çoksa, gitsin İstanbul’un fakir semtlerine, ara sokaklarda dolaşsın, bakkallardaki o ekmek borçları nedeniyle kabarmış olan hesapları ödesin” dedim. Ve emin olun, bunu duyan çok zengin bir işadamının hanımı, cipini satmış ve bakkal, bakkal dolaşıp yoksulların hesaplarını kapatmış. Müslümanlık bu kardeşim! Yani, “Vakko eşarp mı alayım, yoksa Versace mi?” tartışması değil. KAPANDIĞI İÇİN ÜNİVERSİTEDEKİ GÖREVİNİ BIRAKAN PROF. ÜMİT MERİÇ: Hayrünnisa Hanım, böyle bir maskaralığa asla prim vermez. Oruç tutmaya niyet ediyorum. Ama susayınca da su içeceğim. Olur mu? Bir insan ya oruç tutar ya tutmaz, ya kapanır ya kapanmaz. Dinde taviz vermek olmaz, kim ne der diye! 28 Ağustos günü, Türkiye için bir milat olacak. Buna milat demek ne kadar yerinde olur tartışılır gerçi, ama ilk kez bir türbanlı cumhurbaşkanı eşi karşılayacak konukları Çankaya Köşkü’nde... Kimine göre cumhurbaşkanlığı çelikten gömlek, ister eşi türbanlı olsun, ister açık, cumhurbaşkanı hep sistemi savunmak zorunda. Dolayısıyla türban sadece ayrıntı. Kimine göreyse türbanlı bir cumhurbaşkanı eşi, Türkiye’de müthiş bir toplumsal-kültürel değişimin sembolü... Öyle ya da böyle, Türkiye’nin gündemindeki en önemli sorun bu ve büyük olasılıkla yedi yıl boyunca da bu olacak.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-27-2007, 16:22 | #2 |
Ümit Meriç'e katılıyorum...Ya tam olur ya hiç olmaz...
Tabi ki bu bie hak meselesi değildir.O yüzden açık bir bayan binebiliyor da kapalı bir bayan niye binmesin? gibi bir yaklaşım doğru olmaz... Yani müslümanım elhamdülillah diyorsan,her alanda islamı yaşayacak ve yaşatacaksın..Sonuçta israf da islamiyet tarafından haram kılınmış bir şeydir ve 100 milyarlık bir cipe binmek de israftır.. |
|
08-27-2007, 16:33 | #3 |
bence musluman yeteri kadar etrafina yardimda bulunuyorsa istedigi arabaya binebilir.. sonucta cip'in de bi konforu bi rahatligi var. o zaman herkes murat 131 e binsin memlekette.. tanidigm birsuru hayirsever abi var ve arabalari genelde hep luks. ve bu adamlar her hafta toplanip Allah rizasi icin cok guzel isler yapiyorlar. muslumanligi da benim zaviyemde dort dortluk yasiyorlar. ben kapali bi bayani cip'te gorunce acikcasi hosuma gidiyor. bicok tanidigm insan kapali bi bayani sofor koltugunda gorunce yol vermemek icin yirtiniyor. sirf kapali diye. yanlis anlasilmasin "tuketicilik" furyasina kaptirmis degilim kendimi lakin dusuncelerim bu yonde.. isteyen katilir isteyen katilmaz (:
|
|
08-27-2007, 16:59 | #4 |
bu bayan örtülü bayanlar cipe binmesin diyor ama kızına 60-70 tane bluz alıyor. ne kadar memnun kalmasada.. Bence müslümanlık için ölçüt olmamalı bu. Benim kafama takılan şey; Örtündükten sonra görevini bırakmış olması. '' Profesörlüğü değil, Allah’ın kulu olmayı tercih ettim'' diyor. Görevi gereği başını açan bayanlar müslümanlığını bir köşeyemi bırakıyor... Şunu unutmayalım ki bu ülkenin her kademesinde yer almak örtülülerinde hakkıdır. İşinin eğitimini almış her insan gibi çalışmakta isterler kariyer yapmakta. Maalesef başörtüsünü çıkarması gerekiyor orası ayrı mesele.. Başını örten herkes iş hayatında yer almayacaksa bizim işimiz var. söylenecek çok söz var ..
|
|
08-27-2007, 18:08 | #5 |
bayanın kastettiği hanımlar ondan bilmiyolar yardım edilmesi gerektiğini.islamiyet ondan önce düşünmüş ve farzlar arasında yer vermiştir zaten...yardımınıda eder jeepinede biner.kimseyi ilgilendirmez...
|
|
08-27-2007, 18:15 | #6 |
cipte sürer traktörde
sadece bindiği oarabanın zekatını versin bide çok dikkat çekmiycek şekilde koltukta otursun gerisi önemli değil onun içini biz bilemeyiz |
|
08-27-2007, 18:27 | #7 |
pardon... bu cok komik bir sey yani, millette amma abartiyor
|
|
08-27-2007, 18:38 | #8 |
allahalahhhhh....kapalı olmak suçmudur ki bune biçim yazı böylee?ister cip kullansın ister limuzin...bende bu yazıyı yayınlayan hürriyeti protesto ediyorum...
|
|
08-27-2007, 18:47 | #9 |
Allahü Teala zenginlik verdiği kulun üzerinde bunu görmek ister.Zengin bir kadın erkek fakir gibi hayat yaşarsa bu cimrilik ve malı kendi nefsinden üstün tuttmak olur ki yanlıştır.Ancak zengin bir iş adamının işi gereği jeep'in büyüklüğünden istifade ediyorsa mahsuru olmaz yada bir sebebi nedeni varsa.Ama bir nedeni olmaksızın yeni gözde yeni moda olması yüzünden çok aşırı pahalı olan bu araçlara binmek bir zengin müslümana yakışmaz.
Ayrıca diğer bir önemli husus;çok aşırı lüks içinde büyüyen çocuklar büyüdüklerinde babalarında gördükleri başarı ve zenginliğe kendileri ulaşamadıklarında, yani maddi anlamdada babaları kadar para kazanamadıkları vakit,bir zamanlar babasının jeep'ine mercedes'ine binememek büyük bir psikolojik kaus yaratıyor.Her şeyi kararınca,maddi durumda değişiklik olur ise çok alabora olmayacak kadar nefsi lükse alıştırmak lazım düşüncesindeyim. BİR BAYAN OLARAK JEEP KULLANACAĞIMI HİÇ SANMIYORUM,HİÇ BİR BAYANADA YAKIŞTIRMIYORUM,ÇOK KÜSTAH BİR ALET,BANA TİTANİK KADAR KÜSTAH GELİYOR :-\ |
|
08-27-2007, 18:52 | #10 |
Bence hanımefendinin söylediklerinin doğruluğu tartışılabilir ama iyi niyetli söylenmiş zararsız sözler bunlar ;)
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|