08-01-2008, 01:30 | #1 |
Çizgilerin Şairinden...
Kimi insanlar çizgilerin harfe bürünmüş hali olan kelimeleri ustaca kullanarak anlatır yüreğindekileri ve kimileri de Çizgileri kullanarak anlayan gözlerde destanlar sunar. Hasan Aycın çizgileri konuşturan büyük bir üstad. Benim onu tanıtmam şahsım adına zor bir ödev... Belki İsmet ÖZEL onu daha güzel anlatacaktır..
"hasan aycın'ın çizgilerini alışılmış biçimiyle birer karikatür saymak onları hiç ihtiyacımız olmayan bir sınıflamaya kurban etmek anlamına gelir gerçi sanatcının sundukları arasında karikatür ölçülerine her bakımdan uyum gösteren ürünler yok değil, ama onun yaptıklarını çizgi yardımıyla çizginin dışına taşma isteği olarak değerlendirmek mümkündür.çünkü, öyle görünüyor ki hasan aycın'ın kalkış noktası çizgi ve çizginin imkanlarını yoklamak değil, çizginin arkasında kalmış kişi veya kişilikle bağlantıyı aramaktır..çizgilerin sezgiye ilişkin temelleri var.bence bir şiirin oluşumuyla hasan aycın'ın ak kağıt önüne oturuşuna kadar geçen sürenin ortak nitelikleri var. ...sezgiye doğru düğümlerinizi gevşetirseniz belki anlam sızabilir içinize." Ve şimdi de siz anlatın. devam edeceğiz inşallah
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-01-2008, 01:35 | #2 |
Çizgilerin Şairinden...
Paylasim icin tesekkur ederiz, konuyu sabitleyecegim devam etmenizi bekliyorum
|
|
08-01-2008, 01:38 | #3 |
Çizgilerin Şairinden...
Nekadar güzel
|
|
08-01-2008, 15:59 | #4 |
Çizgilerin Şairinden...
devam edeceğiz inşallah. |
|
08-01-2008, 21:38 | #5 |
Çizgilerin Şairinden...
kelimelerin çaresiz kaldığı anlarda, hala anlatılacak çok şey varsa kalemi başka bir dilde konuşturmak gerekir... Devam edelim...
... |
|
08-02-2008, 00:20 | #6 |
Çizgilerin Şairinden...
bu çok etkiledi beni .. tesekkürler.. |
|
08-02-2008, 22:36 | #7 |
Çizgilerin Şairinden...
Üstadın çizgileri gerçekten çok etkileyici. Düşündükçe şekillerin derunundaki manaya yolculuk çok daha zevkli oluyor, bir şiiri okur gibi... devam edelim öyleyse..
|
|
08-03-2008, 02:31 | #8 | |
Çizgilerin Şairinden...
Alıntı:
|
||
08-03-2008, 02:38 | #9 |
Çizgilerin Şairinden...
Çok güzel paylaşımlar teşekkürler +1
|
|
08-03-2008, 20:36 | #10 |
Çizgilerin Şairinden...
diriliş kardeşim bunlar gerçekten çok güzel karikatürler.. Allah razı olsun + :-*
|
|
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|