![]() |
#1 |
![]() ![]() 11 kuşağında haber kanalları zaplarken cnn türkte bu haberi gördüm başladım izlemeye. Canlı yayındı,haberi sunan öyle bir sunuyor ki,bilmem izleyen varmı ? Sanki orada bir aksiyon var,beyin yıkamaca varmış gibi gösteriliyor. Özellikle üstü kapalı bir şekilde cemaat okullarının ne kadar gerici olduğunu,çağdaş olmadıklarını,LCD ekran tv izlemeyen,sadece Kur'an okuyormuşlar gibi gösterilmek isteniyor gibiydi -ki zaten öyleydi-. 13:00 kuşağını izlerken yine o hatuna bağlandılar canlı yayın olarak. Bu sefer hazırlıklıydı. Yanına bir emekli asker almış,ve tabi onun yanında da kızı var. Başladılar konuşmaya.Ses kaydı yapacaktım ki kaçırdım malesef. Akşam kuğında izlemenizi öneririm.İnanılmaz garip söylemler söz konusuydu. Bir sonra ki konuşmasını anca ses kaydı yapabildim. Ama o baba kızla konuşması yok mu 'vay babağn ananğn kemüğne' dedirtecek konuşmaydı. Hele ki ''çağdaşım atatürkçüyüm laikim'' vurgusu yaparken ki söyleminde,bu insanların dinsiz gibi gösteriyordu.Başka türlü anlamı yoktu çünkü bu insanların 'Kur'an' dağıtan yurtlara değil de 'LCD EKRAN TV' veren yurtları talep etceğini söylüyordu. Akşamleyin bir izleyin görün. LCD ile çağdaş olmak.Vay anasını yahu. Benim LCD 1080p 0,3w elektirik yapak,22 inc monitörüm var o zaman ben çağ atladım ![]() Bunda 3 dakikalık ses kaydı yapabildim anca.Bi dinleyin. http://hotfile.com/dl/66478315/198af...-0002.amr.html cnn türk sitesine eklemiş olabilirler belki videoyu.Kesin izleyin.
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Peh...
Açıkçası onların o çağdaş dediği yurtların hiç birinde cemaat yurtlarının konforuda samimiliğide yoktur... |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Hacı,ben hiç cemaat yurdunda bulunmadım yanından dahi geçmedim yerlerini bile bilmem sokağından bile geçmişliğim yok ama Kur'an-ı Kerim ile LCD ekran tv'yi karşılaştırıp 'çağdaşlık' uyarısı vereninde aklından şüphe ederim.
Zaten 'çağdaşım laikim atatürçüyüm diyen' le devam eden cümledeibu kişilerin 'Kur'an' veren yurtları seçmemesini söyleme tarzı ''bunlar dinsiz'' anlamına geliyor.Konuşması anlatım tarzı o biçimde. Hani diyebilir ''isteyen cemaat,isteyen özel,isteyen devlet yurtlarını seçiyor'' veya ''hangi yurdun sunumları,kampanyaları daha cazip ise öğrenci ona yöneliyor'' diyebilir. 2 canlı yayında da o saydığım vurguları yapması dehşet. |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
halı kokusu desen orada lavabo pisliği desen onlarda ayakkabıyla odalarda dolaşma serbestliği orada... Kesinlikle özel yurt ve cemaat yurdu seçeneği varsa cemaati seçerim... |
||
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Ben ders çalışma programı dahilinde kaldım yurtta, bilmem kaç yıldızlı otele tercih etmem açıkcası, o atmosfer o samimiyet hiç bir yerde yoktur isterlerse betonda yatırsınlar ! Bu soysuzlar cemaat yurdu diyorlar ama ben bir kaç sohbette bulundum program dahilinde abimizin güzel bir sözü vardı "... Kimileri bu hareketin ABD 'den beslendiğini savunuyor kimileride Arap ülkelerinden, sizce böyle birşey olsa peşini bırakırlar mı ? Deşifre etmezler mi ? Edemezler çünkü yok böyle birşey arkdaşlar. Tüm bunların kaynağı halktır, Allah için verenlerdir bu hareketin finansörleri. Aydınlı bir abimiz bisikletiyle dolaşıp lahmacun satardı tam 3 yıl boyunca çalışıp yurt yaptırdı ve Hocaefendi'nin yanına geldi birgün yurt işlemleri için, ayakkabıları yırtık pırtık Hocam bu ayakkabılarla gitmem yakışıkalmaz bana bir ayakkabı bulabilir miyiz ? diye sordu... Yine bu abimizle sohbetimden aktarıyorum arkdaşlar, 3 yıl boyunca çalışmış ve yaklaşık 24.000 lira cıvarında para kazanmış ailesi için 3.500 lira ayırmış bu paradan sadece ama bu 3.500 liranın nereden geldiği belli değil bu paradan ayırdım diyor ama yurda harcadığı parada herhangi bir eksilme yok arkdaşlar, Allah yolunda harcananı bereketlendiyor işte..." böyle uzayıp giden güzel bir sohbetti yanlış aktardığım yerleri varsa Allah affetsin sizlerde haklarınızı helal edin muhteremler.
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Programı izlemedim ama abuk subuk olduğu aşikar
Türkiyeye cemaat eğitimi öğretti. Bugün okullarda REHBER öğretmen varsa bu cemaatin rehberlik faaliyetlerinin MEB yansımasıdır. Dershanecilik nasıl yapılır Yurt nasıl yapılır Kolej nasıl yapılır Bunu Türkiyeye cemaat öğretti Bunlar alışmış cahil müslüman modeline Karşılarına eğitimli donanımlı modern müslümanlar çıkınca afallıyorlar Panikleri bundan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() aynen ya eğitimli bilgili müslümanlar karşısında kemalist bireyler resmen pert oluyorlar eziyoruz yani çünkü haklıyız
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() yillarim yurtlarda, ögrenci evlerinde gecti.. kim dedi lcd ekran yok diye o kadar genis yurtlarda kaldikki cogu zaman odalari hali saha niyetine kullaniyorduk
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() bu ahmaklarda çekememezlik zaten var...
tercihim cemaat yurdu olur mu olmaz mı onu söylemek istemem ![]() neyse... ikinci bir konuda cemmat birazdaha geri planda kalmalıdır.. kendini unutturması lazım gibime geliyor... bu kadar serbest takılması bazılarının gözüne batabilir... medyatiklikten uzak durmak en güzeli gibime geliyor... |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Bir yurda gidecek olsam cemaatin yurdunu seçerdim. Böyle bir ortam görmedim ben bir daha. Hem çok samimi sohbet ortamı hem de çok ciddi bir çalışma ortamı kolayca oluşturuluyor. Allah Onlardan razı olsun.
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|