AK Gençliğin Buluşma Noktası
Sağlık Sağlığımızla ilgili bütün paylaşımlar bu bölümümüzde.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 07-17-2008, 16:52   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Coca-Cola analizinden alkol çıktı..
Coca-Cola analizinden alkol çıktı

Tüketiciler Birliği, gazlı içeceklerden sonra Coca-Cola ile ilgili yaptırdığı alkol analizinden de alkol çıktığını açıkladı. İşte basına açıklanan laboratuar raporundaki bilgiler:

Gazlı içeceklerden sonra Coca-Cola alkol analizi ile ilgili bir değerlendirme yapan Tüketiciler Birliği Kayseri şube başkanı Mahmut Şahin; ' Gazozlardan sonra yaptığımız Coca-Cola alkol analizinde de alkol çıktı ' dedi.

Alkolsüz içeceklere ilişkin bir hukuki metinde, içecek içeriğinde alkol bulunmasına cevaz veren bu düzenleme dikkatimizi çekmiş ve konu ile ilgili olarak Tüketiciler Birliği tarafından bir çalışma başlatmıştık. Gazozlarda alkol olduğunu tespit etmiş ve elde edilen sonuçları Tüketiciler Birliği olarak 11 Ekim 2006 ' da ' Gazozlarda alkol var ' başlıklı basın açıklaması ile kamuoyuna duyurmuştuk. Bu basın toplantısından sonra tüketicilerden ' kolalarda da var mı? ' bunu neden açıklamıyorsunuz gibi tepki ve talepler aldık.

Bunun üzerine en popüler olan Coca-Cola ' da alkol olup olmadığının araştırılması konusunda Kayseri Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Laboratuarına müracaat ettik.

Çalışma kapsamında piyasada satılan Coca-Cola markalı ürünün, etiketleri üzerinde yapılan incelemelerde, içeriğinde alkol bulunduğuna ilişkin bir bilginin olmadığı tespit edildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kayseri Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Laboratuarına orijinal ambalajı içinde teslim edilen Coca-Cola şişesinde bulunan etil alkol analizi yaptırılmış ve şu sonuca ulaşılmıştır:

Coca-Cola ' da 0.075 g/l etil alkol tespit edilmiştir.

' Gazozlarda Alkol Var '
açıklamamızdan sonra kamuoyunda yapılan tartışmalar sonucu 10 üreticiden sadece 3 tanesi, ' ürünlerimizde alkol yok, var olan alkol, fermantasyon (mayalanma) sonucunda oluşan alkoldürr17; şeklinde görüş belirtmişlerdi. Yapılan açıklamalardan hiçbir bilim adamı ve tüketicinin tatmin olmadığı Tüketiciler Birliği ' ne gelen telefon, e-posta ve mektuplardan anlaşılmaktadır.
Bu açıklamamızdan sonra birçok bilim adamı ve mühendis ise gazlı ve kolalı ürünlerde bulunan Etil Alkolün fermantasyon sonucu oluşmadığı; tiryaki tüketici oluşturmak, dolum sırasında akışkanlığı hızlandırmak ve aroma çözücü olarak kullanıldığını ifade ve ispat etmişlerdi. Üç temel nedenin yanında etil alkol dışındaki çözücülerin daha pahalı olması nedeniyle, üreticilerin etil alkolü tercih ettikleri tespit edilmiş
haber7

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-17-2008, 16:54   #2
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Sağlığımıza zararı olan ne varsa dikkat etmeyip yiyip içiyoruz..İşte sonuçları..!!

Alt 07-17-2008, 17:01   #3
Kullanıcı Adı
isimsiz
yaklaşık 1.5 yıldır gazlı içecek içmemeye gayret ediyorum çokta memnunum herkese tavsiye ederim :-*
isimsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 07-19-2008, 15:01   #4
Kullanıcı Adı
Ömer_Furkan
alkolmu cıktıı :o :o ben cok cola içiyorum ama : alkolikmi oldum ben şimdi :D
Ömer_Furkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 07-19-2008, 19:39   #5
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
;)

Alt 07-19-2008, 19:46   #6
Kullanıcı Adı
Sukût-u_Hayal
Tekirdağ'da yaşadığım için sürekli anason kokusuna maruz kalıyorum ... Cola da fazla tüketiyorum ben alkolik olmuşum :o :o :o :-\
Sukût-u_Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 07-19-2008, 19:49   #7
Kullanıcı Adı
Kafes
ben hic gazli icecek icmem zaten normalde ama gazli iceceklerinde yarari olabiliyormus hastalandigimda tavsiye ettiler
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 07-19-2008, 19:54   #8
Kullanıcı Adı
cartman
Alıntı:
Bir Baska Nickli Üyeden Alıntı
ben hic gazli icecek icmem zaten normalde ama gazli iceceklerinde yarari olabiliyormus hastalandigimda tavsiye ettiler
Zararının yanında faydası varsada devede kulakdır tabiri caizse.. Hangi hastalığa tavsiye ettiler merak ettim :-\
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 07-19-2008, 19:54   #9
Kullanıcı Adı
Kafes
Alıntı:
cartman Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Zararının yanında faydası varsada devede kulakdır tabiri caizse.. Hangi hastalığa tavsiye ettiler merak ettim :-\
soylemeyeyim acik acik miden bulanmasin :D
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 07-19-2008, 19:55   #10
Kullanıcı Adı
cartman
Alıntı:
Alıntı:
cartman Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
soylemeyeyim acik acik miden bulanmasin :D
Peki ama su baslıga bir goz at http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=49203.0 Sonra ne kadar zararlı oldugunu fark ederiz
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)