AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 01-16-2009, 21:03   #1
Kullanıcı Adı
Beritan
Standart Coca Cola kalbimde Filistin! Merhaba haber5!
Coca Cola kalbimde Filistin! Merhaba haber5!
Merhaba haber5 ailesi.
Haber5 yönetimindeki arkadaşlar bir tanışma yazısı yazarak başlarsam iyi olacağını söylediler. Tanışma yazısı yazmak köşe yazısı yazmaktan daha zor geldi bana. Ne yazsam diye bir saatten fazla bilgisayarın başında düşündüm. Genelde eğitim yazıları yazıyorum. Gündemdeki konular hakkında o kadar çok yazı yazıyor ki, birçoğunu okumaya zamanımız yetmez. Bu sefer ki gündem çok farklı elbette…
Gündem Filistin...
Gündem zulüm…
Gündem acı…
Gündem, “insanım!” diyen herkesin insanlığını gözden geçirmesi gerektiği kadar acımasız…
“Filistin” merkezli bir yazı yazmaya hiç niyetim yoktu aslında. Herkes bişeyler yazıyor zaten. Ama dayanamadım...

Önce Yahudi mallarına boykot merkezli bir yazı yazayım dedim...
Maus’un markasına baktım… Made in China…
Yanımda ki cep telefonuma baktım… Samsung…
Oturduğum yerden gördüklerimden sonra yazının başlığına “Elimde Coca Cola kalbimde Filistin” yazmaya karar verdim…
“Yahudi mallarına protesto kampanyaları yapmak anlamsızdır” diye düşünenlerden değilim. On beş yıldır bazı ürünlere asla para vermiyorsam, bunu sağlayan, o protesto eylemleri ve yazılarıdır.
Boykot bireysel bir tepkidir… Elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği yere kadar boykot etmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Ancak çevremizi öylesine sarmışlar ki bir yerden kaçsan öteki yerde yakalanıyorsun…
* * * * * *
“Elimde Coca Cola Kalbimde Filistin!” cümlesi İslam dünyasının içinde bunduğu acınası hali tasvir ediyor aslında. Halkın kalbi Gazze için atarken, İslam ülkelerini yönetenler, “Uluslar arası dengeler” kavramının arkasında “nutuk” atıyorlar.
Bu nasıl bir dengeyse, hep Müslümanların başına bomba yağarken dengesizleşiyor! Gerçi dünyada bombalar sadece Müslümanların başına yağıyor da… “Batının bombalarının düştüğü yer, doğudur!” diyen yazara hak vermemek elde değil.
* * * * * *
İki yıla yakın bir zamandır internet köşe yazarlığı yapıyorum. Haber5 ailesine dahil olurken yazacağım konularda pek fazla bir değişiklik yapma niyetinde değilim. Yine eğitim ağırlıklı yazılar yazacağım. Zaman zaman siyaset yada özeleştiri yazıları yanında kitap tanıtım yazılarıyla da karşınıza çıkacağım.
Kitap demişken söylemeden geçemeyeceğim.
“Kahrolsun İsrail!” sloganı atan bir genç, şayet eline kitap alıp okumuyorsa, emin olun davasını anlamamış demektir. Sloganlar hepimizin yüreğini ferahlatıyor elbette. Çağlayan meydanında, yağmura rağmen içimizi ısıtan dualar gibi.
Ancak yüreğini sloganla ısıtan gençler, beyinlerini bilgiyle doldurma aşkıyla okumaya başlamazsalar, “Elimde Coca Cola kalbimde Filistin!” komedisini uzun yıllar daha yaşamak zorunda kalırız. .
Sait ÇAMLICA
Eğitimci – Yazar
www.saitcamlica.com
[email protected]

Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)