![]() |
#1 |
![]() ![]() M. Mustafa Uzun Coca Cola şehirleri: Gazze, Tahran ve Patani En son Coca Cola’lı bir sofraya Kurban Bayramı vesilesiyle “bayramlaşmak” için gittiğimiz Patani’de oturdum. İslam coğrafyasının yetim toprağı Patani’de… Onurlu direnişin ve şehitlerin yurdu Patani’de… Ondan birkaç gün önce ise İran’ın başkenti Tahran’daydım. Sular seller gibi Coca Cola tüketiliyordu. Su’dan tasarruf edin: Coca Cola... Evet, devasa büyüklükteki o kapitalist firmaların hemen hiçbiri İran’da yoktu. Şehirlerin yüzleri “temiz”di. Reklam tabelaları kirletmemişti şehirleri. Her yerde “yerli” ürünler vardı ve istisnasız çok kaliteliydi. Ancak Coca Cola… O her yerdeydi. … Bu yılın başında ise destansı bir girişle girdiğimiz Gazze’de çok daha şok edici bir gerçek vardı; tünellerden geçirildiği için sağı solu eğilmiş Coca Cola kutuları… Her yerde… İşgalin ana nedeni bu. İşgalcilerin yapmak istediği bu. Ancak işgale karşı İslam coğrafyasında en sert tepkiyi veren ve asla boyun eğmeyen Gazze’nin sokakları, Gazze’nin otelleri ve Gazze’nin restoranları Coca Cola şişeleri ile kirletilmişti… Bilmiyorum ama belki Afgan dağlarında dahi vardır bu “zıkkım…” Bu nasıl bir ironidir, ben çözemedim. Çözebilen varsa buyursun lütfen… … Hayır, hayır!... Bunları söyleyen bir Türk ve bu çok “Siyonistçe” işin en fazla Türkiye’de yapıldığını çok iyi biliyor. 40’a yakın ülke gezdi ve en fazla Coca Cola kutusuna ve en fazla Coca Cola reklamına İstanbul sokaklarında, Anadolu sokaklarında şahit oldu. Türkiye’de çok açık bir duyarsızlık ve çok açık bir işbirlikçiliği var. Buyrun!.. En büyük delili; Türkiye’de Coca Cola satmayan “bir” evet “bir” iş yeri gösterin lütfen… Ancak insan yine de cihadın ve direnişin en açık halinin yaşandığı Gazze ve Patani gibi topraklarda bu bilincin İslam coğrafyasının diğer bölgeleri ile kıyas bile edilemeyecek derecede olması gerektiğini düşünüyor. Haksız mıyım? Yoksa elbette Türkiye’de çok hassas, çok duyarlı, çok bilinçli ve emin olun çok kuvvetli bir kesim var. Onlar hamdolsun bu “zehire” dokunmuyorlar dahi. Her şeye rağmen “boykot”un surlarında gedik açılmasına müsaade etmeyenlere selam olsun… M. Mustafa Uzun www.beyazhaberler.com [email protected]
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|