![]() |
#1 |
![]() Edirne’nin Kalkansöğüt Köyü’nde servis bekleyen öğrencilerin üzerine av tüfeğiyle 3 el ateş açarak 2 kardeşin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan Ahmet Öztürk, dün sabaha karşı ormanlık alanda yakalandı.
Tutuklanan Öztürk, "Çocuklar çok ses çıkarttı. Ben de onları uyardım. Tepki gösterince tüfeği çıkartıp vurdum. Oldu bir kere" dedi. 20 yıl cezaevinde yatan ve 3 yıl önce tahliye olan Ahmet Öztürk, olaydan sonra kaçtığı ormanlık alanda İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Süloğlu İlçesi’ndeki piyade birliğinden gelen askerler tarafından arandı. Toplam 500 asker bölgeyi abluka altına aldı ve Ahmet Öztürk, bitkin bir halde bir ağacın arkasında saklanırken yakalandı. Lalapaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen Öztürk, suçunu itiraf ederek, "Öğrencilerin servisi beklediği yerin karşısında oturuyorum. Çocuklar çok ses çıkarttı. Ben de onları uyardım ama tepki gösterdiler. Yanlarındaki çocukların annesi bana argo laflar kullandı. Ben de tüfeği çıkartıp vurdum. Sonra da kaçtım. Oldu bir kere." dedi. Linç etmek istediler Kaçtığı ormanlık alanda gece boyunca saklanan ve kendisini arayan askerleri gözetlediğini söyleyen Öztürk, "Beni yakalamasaydınız, tüfeğimde 3 fişek daha vardı. Köye dönüp birkaç kişiyi daha temizleyecektim" diye konuştu. Ahmet Öztürk, ifadesinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında ve asker kıyafeti giydirilerek adliyeye getirildi. Burada toplanan kalabalık Öztürk’ü linç etmek istedi. Ahmet Öztürk, "Kasten 2 kişiyi öldürmek, 2 kişiyi de yaralamak" suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne götürüldü. Aftan yararlanmış Servis minibüsü bekleyen Özden Atan (13) ile kardeşi Burhan Can’ı (7) öldüren, anneleri Selvet Atan ile öğrenci Mümine Döşlü’yü (13) yaralayan Ahmet Öztürk, 1986 yılında aile içi sorunlar nedeniyle tartıştığı eniştesi Zeki Sert’i baltayla keserek öldürmüş, kamuoyunda "Rahşan affı" olarak bilinen Şartla Salıverilme Yasası’ndan faydalanarak 2003 yılında tahliye olmuştu. Tahliyesinin ardından köydeki bir erkek çocuğu taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve "cinsel istismar" suçundan tutuklanan Ahmet Öztürk, 2005 yılında yeniden tahliye oldu. Öztürk, tahliyesinden sonra yeniden köye geldi ve burada eğitim görülmeyen harabe durumdaki köy okulunda kalmaya başladı. Aradan geçen 3 yılın içinde köydeki kimseyle konuşmayan Öztürk’e kaymakamlık tarafından Yeşil Kart da verilmişti. HÜRRİYET
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|