![]() |
#1 |
![]() ![]() Cübbeli Ahmet hoca Teke Tek'te konuştu Cübbeli Ahmet hoca adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu. Haber Merkezi / TİMETURK Habertürk televizyonunda Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına çıkan Cübbeli Ahmet hoca çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cübbeli Ahmet hoca adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü kendisi hakkında medyada konuşulan sorulara cevap verdi. İşte Ahmet Mahmut Ünlü'nün Altaylı ile yaptığı söyleşiden satırbaşları: CAMİİ CEMAATİYİZ - "Fatih Altaylı doğru, mert ve dürüst bir insan olduğu için bu programı tercih ettim. -İsmailağa cemaati, özel bir yapılanma değildir, bir camii cemaatidir. Asla organize bir yapı olmadık. BİR CAZİBEM VAR -Küçük yaşta camiilerde vaaz vermeye başladım, 1980'de icazet törenime 50.000 kişi katıldı. Kendimin de anlayamadığım bir cazibem var. -Medreseler Osmanlı'dan askerden kaçmak için istismar ediliyordu. Cumhuriyet döneminde ise insanlar sadece Allah rızası için medreselere gider oldu. Böyle bir hayra vesile oldu... DEVLETE HİÇ İSYAN ETMEDİK -Şeyhimiz Ali Haydar Efendi'nin devlete karşı hiçbir isyanı olmamıştır. Kendisi İstiklal mahkemelerinde idamla yargılanmış ve beraat etmiştir. AVRUPA BİRLİĞİ BİZİM ÜSTÜMÜZDE OYUN OYNUYOR -Cemaatimiz Çarşamba semtinden kaçırılmak isteniyor. Bunun sebebi de dış mihraklar. BM ve AB'nin Balat projesi sebebiyle cemaatimiz ürkütülmeye çalışılıyor. SİYASETLE ALAKAMIZ YOK ŞİRKETLEŞMEYE DE KARŞIYIZ -Cemaatimiz camii cemaati olduğundan siytasetle hiçöbir alakamız yoktur bizim amacımız insanlara zikire teşviktir. -Cemaatimizden Müslümanların ortakalaşa şirket kurmalarına karşıyız. Şirketleşme Müslümanlara zarar veriyor. DEPREM BEYANATLARIM KONUSUNDA YANLIŞ ANLAŞILDIM ÖZÜR DİLERİM -Deprem konusunda zina ve faiz yaşanan yerlerin isimlerini vermem yanlıştı. İsim verdiğim için pişmanım. -Başımıza gelen musibetlerin kendi yaptıklarımızdan dolayı olduğuna inanıyorum. Medya konuyla lgili vaazlarımın sadece bir bölümünü verdi. -Deprem konusundaki yanlış anlaşılmalardan dolayı üzdüğüm insanlardan özür dilerim. CEMAATİMİZDE KIYAFET ZORUNLULUĞU YOK -Cemaatimizde kılık kıyafet zorunluluğu yok. Cemaat içinde isteyen cübbe şalvar giyer isteyen çarşaf giyer isteyen giymez. ADNAN OKTAR ŞANTAJ YAPABİLİR -Adnan Hoca'nın şahsıyla sorunum yok, ben onun çok eskiden beri Mehdilik iddiasında olduğunu biliyordum ama en son kulaiğımla duyunca karşı çıktım. 100 tane hadis beni haber veriyor diyor. Oysa 1 tane hadis bile onu haber vermiyor. O, şantaj yapabilir, türlü entrikalar çevirebilir hakkımda. 100 YIL MEHDİ GELMEYECEK EN AZ 120 YIL DAHA KIYAMET KOPMAZ -İmam Rabbani diyor ki Mehdi her yüzyılın ilk çeyreğinde çıkabilir. Yani bu yüzyıl içinde mehdi gelmeyecek. Hatta Kıyamet bile en az 120 yıl sonra kopabilir. Çünkü Güneş batıdan doğmadıkça diyor hadis. Yani en az 120 yıl var daha kıyamete.
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Bu adamla neden uğralışır bilinmez..
Demeyeceğim neden uğraşıldığı ortada..ama mizacı komik sohbeti cidden güzel ![]() Programı izlemedim..Video yu izleyemiyorum şu an (: Acaba tatmin ettimi bazılarını merakım bunadır.. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() asla tatmin etmedi...
samimiyetten uzak..resmen medya şaklabanlığı yaptı...zevksiz değilim denize girerim..mağaradan çıkmadık..yapmayın ya müslüman gerekirse mağara adamı olur ..ama asla dininden taviz vermez..!!!bunu en iyi hoca bilmeliydi.. resmin bana zararı olmadı..beni size yaklaştırdı diyor ya...resmen bu söze bittim..ya onlara yaklaşsan ne yaklaşmasan ne... deprem için özür dilemiş ..ne güzel..ama buda samimidir inşaalah.. biz biliyoruzki bizim günahlarımız başımıza gelen afetlerin tetikleyicisidir...ama sözleri o dönem inanılmaz iticiydi.......!!! zaten barbi olayı facia..o haberi duyunca ...ya pes hoca dedim..bi sapık damgası yemediğimiz kalmıştı ..sayenizde onuda derler... diyemediki..insan suretini bi bebeğe yapmak caiz değil...kıvırdıda kıvırdı.. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Dediğim gibi izlemedim..Ama farketmez hocayı biliyoruz..
Bence yine konuşma şeklinden kaybetti..Ama bu kendisinin mizacı değiştirecek değil ya..Samimiyetsiz kısmına katılmıyorum.. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Bence adam samimiydi. Sohbeti de hoştu doğruları söyledi ama bunun için biraz medyatik davrandı
|
|
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#9 | ||||
![]() Alıntı:
Medya şaklabanlığı nasıl oluyor..? Deniz motoruna binmek dinden mi çıkartıyor adamı.. Var mı bununla alakalı bir fetva elinizde görmek isterim..! Bence dört dörtlük izlemiş olsaydınız hocanın savunmasını anlardınız..! Siz denizde gemiyle dolaşırken her önünüze gelen kıyıda park edebilir misiniz? Edemeyince deniz motoru yoluyla gitmiş.. Deniz motoruna binmesine şaşırdıklaırnı söyleyenlerede ''bizde insanız mağaradan mı çıktık'' diye çok güzel laf vurdu..! Siz mağaradan mı çıktınız..? Çıkmadıysanız eğer her bindiğiniz gemiyle önünüze gelen kıyıda duramıyacağınızı,deniz moturu kullanmanın hiç bir dinde veya ehil alimlerin fetvalarında günah olduğuna dair yorumlarda bulunulmadığını bilmiş olmazmıydınız..? Bu dinden taviz vermek midir..? Deniz motoruna binmenin insanı dinden çıkardığını yada büyük günah olduğunu bildiğinize dair bir fetva var mı elinizde..? Hangi din aliminden duydunuz böyle bir şey..? Alıntı:
Resmin ona niye zararı olsun ayrıca..? Küfre mi sokmuş motora binmesi..? Kendi bilgisi dışında çekmişler ayrıca.. Başka bahane? Alıntı:
Buna bende katılıyorum..Ki bunlarla ilgili çok kıssa,çok hadis var..Sırf kötüler yüzünden helak olan bir kavim bile var..O deprem döneminde onları kastetmiş.. Tek hatası isim verip genelleyici konuşması ki bunuda ifade edip hata ettiğini dile getirdi..Sizi ikna etmek zorunda mıdır..? Alıntı:
Neresi zorunuza gitti..? Diğer kardeşlerim lütfen iyice izlesinler o kısmı.. Barbie bebekler mi vardı eskiden..? Şimdiki çocuklar ona özenip onun gibi olmaya çalışıyor..Amerika'daki psikologlar dahi yasaklanması için uyarmışlar.. Size SAPIK mı dendi efendim..! Niçin üzerinizde bir sapık damgası hissettiniz..? Onu alanlar sapıktır vs gibi bir söylemi var ise bilmek isteriz.. Çocukların cinsel duygularını istismar eden en büyük etkenlerden biriside yarı çıplak satılan ve çocuklara dağıtılan bu bebeklerdir.. Hoca ne güzel söylüyor ama.. ''normal bebek olsa niye uyaralım,ama bunlar bebek değil ki,büyük genç kız figürü,genç kız modeli..Normal bebeğin saçıda açık olur,bacağıda,koluda..Adı üstünde bebektir niye kızalım,niye günah diyelim'' gibi bir söylemde bulundu.. Benim ufakken bez bebeklerim vardı..Uzun etekli örgülü saçlı.. Şimdi oyuncakçıya gidin her yer bu yarı çıplak bebeklerle dolu.. Bir çocuk gelişimci olarak bende tasvip etmiyorum..Hatta velilerimizi dahi uyarıyorduk geliştirici oyuncaklar alınması konusunda..Bu uyarılarımızda da şimdiye kadar hiç kimse gleipte bize ''aa yobazlık bu,bebek bunlar,çocuklar ne anlar efendim'' gibisinden sözler sarfetmedi çok şükür..Demek ki aklı olan biliyor,öğreniyor.. Aklı başında herkes bu bebeklerin çocukların ruhsal ve cinsel istismarına yol açtığnı bilir ve ona göre hareket eder..Ailelerin çoğu işte böyle bilinçsiz..Cübbeli Ahmet bir hoca,bir alim..Elbetteki cemaatini bu konuda uyaracak..Tehlikelere dikkat çekecek ki millet bilinçlensin..! Bilmeyenler amenna öğrendikten sonra dikkat ederler..Ama buna bile bile ''hayır tehlikeli değildir,zararı yoktur,caizdir'' gibisinden yorumlar yapana ben sapık değil sapkın gözüyle bakarım..Hocanın bu söylemini eleştirene aynı şekilde aynı gözle bakarım.. Bu bebeklerin savunulacak bir tarafı varsa söyleyin.. Bu bebeklerin eskiden playboy kızlarının kıyafet tasarımları için üretilen maket bebekler olduğunu bilmeyen varsa da bu vesileyle öğrensin.. Cübbeli hocaya özel bir ilgim özel bir hayranlığım yok.. Arada eleştirdiğim,tasvip etmediğim noktaları olsa dahi bu kadar üstüne gidilip,sırf sevmediği için her söylediğine muhalefet edenlere çok kızarım ve her yerde savunurum.. Hocanın ufak tefek eleştrdiğim noktaları olsa dahi şimdiye kadar EHLİ SÜNNETe dair bir yanlış,bir bidaat yada bir haram işlemediğine şahit oldum.. Varsa aksini savunan elinde fetvasıyla gelsin buyursun.. Bu saydığınız şeyler çok komik..Elle tutulur,tasdik edilir hiçbir tarafı da yok..!Sevmedeğiniz birini sırf eleştirmek için böyle yerden yere vuramazsınız.. Konu Duygu'Seli~ tarafından (07-24-2009 Saat 17:08 ) değiştirilmiştir.. |
|||||
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|