10-23-2010, 22:59 | #1 |
Cübbeli yeni Müslüm Gündüz mü?
Cübbeli kavgasına Ruşen Çakır yorumu
Cemaati en iyi bilen yazarlardan biri olan Ruşen Çakır 'Cübbeli Ahmet Hoca günümüzün Müslüm Gündüz'ü mü' diye sordu.. Yeni Şafak gazetesinin dünkü manşetiyle başlayan tartışma devam ediyor.. "Cübbeli Ahmet'ten provokasyon hazırlığı" manşetiyle çıkan Yeni Şafak, Cübbeli Ahmet Hoca’nın herkesi sarık ve cübbelerle bir kapalı spor salonuna dolduracağı bir toplantı düzenleyerek, türban konusundaki çözüm arayışlarını sabote etmeyi planladığını yazdı. İslamcıları ve cemaati en iyi tanıyan gazetecilerden olan Ruşen Çakır, bugün Vatan'daki köşesini bu konuya ayırdı.. Çakır, Cübbeli Ahmet Hoca günümüzün Müslüm Gündüz’ü mü? diye sordu.. YENİ ŞAFAK CÜBBELİ'Yİ NEDEN SUÇLADI Dünkü Yeni Şafak Gazetesi, “Atatköy’de Cüppeli provokasyonu” manşetiyle çıktı. Bundan diyelim ki 10 yıl önce, yine diyelim ki Hürriyet Gazetesi benzer bir başlık atmış olsaydı, herhalde Yeni Şafak başta olmak üzere, “Cüppeli Ahmet Hoca” diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün dünyasına daha yakın olan gazeteler tekzip yarışına girerdi. “Peki bu sürede ne değişti?” sorusunun cevabını aramadan önce Yeni Şafak’ın Ünlü’yü neden suçladığına hızla bir bakalım: MAHMUT ÜNLÜ'YE ÖDÜL VERECEKLERDİ Ünlü’ye yakın isimlerin kurduğu Marifet Derneği, bu hafta sonu İstanbul’da bir otelde iki gün sürecek olan “Uluslararası Ehl-i Sünnet Sempozyumu”nu düzenleyeceklerdi. Bu faaliyete ek olarak, Nakşibendi tarikatının İsmail Ağa Cemaati’nin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu’na Pazar günü Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu’nda törenle ödül verilmesi planlanıyordu. Yeni Şafak’a göre Ünlü ve yakınındaki isimler, cemaat taraftarlarına mesaj göndererek söz konusu toplantıya “cüppesiz, sarıksız ve çarşafsız gelmeyin” çağrısı yapmış. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun güvenliğini özel olarak tutulan 500 görevlinin sağlayacağını belirten Yeni Şafak, İsmail Ağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinin bu programdan rahatsız olduğunu da ileri sürdü. Yeni Şafak’ın yayını o kadar etkili oldu ki düzenleyeciler söz konusu toplantıları ertelemek zorunda kaldılar. CEMAAT İÇİ İKTİDAR MÜCADELESİ Ünlü’nün de İsmail Ağa cemaatinden olduğunu biliyor ve artık iyice yaşlanmış ve hasta olan Mahmut Hoca’nın yerine kendini hazırladığını, buna bağlı olarak cemaat içinde ciddi bir iktidar mücadelesi yaşandığını duyuyoruz. Ama Yeni Şafak’ın yayınını bu çekişmelerle açıklamaya çalışmak yanlış olur. Gazete bunun çok daha ötesine gidiyor ve Ünlü’yü tam da “siyaset dünyasının başörtüsü sorununu tarihe gömmek üzere seferber olduğu” bir dönemde “28 Şubat sürecini andıran provokasyon girişimleri” içinde olmakla itham ediyor. Adana ve Mersin’de Hizbullah’a yakın oldukları bilinen bazı velilerin çocuklarını başörtülü olarak ilköğretim okuluna sokmakta ısrar etmesiyle Ünlü’nün bu toplantısının neden eşzamanlı olduğunu sorguluyor. AKLA İLK MÜSLÜM GÜNDÜZ GELİYOR Yeni Şafak’ın bu haberi Ünlü ve taraftarlarını haklı olarak çok kızdırdı ve kimsenin kıyafetine karışmadıklarını, Mahmut Hoca’ya “oldu bitti” yapmadıklarını vb. içeren geniş bir açıklama yaptılar. Fakat çok sayıda okurun gazeteyi arayıp söz konusu manşeti tebrik ettiklerini de öğrendim ve hiç şaşırmadım. Çünkü İslami kesim hâlâ 28 Şubat sürecinin şokunu üzerinden atabilmiş değil. Tabii 28 Şubat denince de akla ilk olarak Müslüm Gündüz ve onun kurduğu Aczimendi tarikatı geliyor. MÜSLÜM GÜNDÜZ - CÜBBELİ KARŞILAŞTIRMASI O zaman şu soru karşımıza çıkıyor: Cübbeli Ahmet Hoca günümüzün Müslüm Gündüz’ü mü? Gündüz’le zamanında tanışmıştım Ünlü ile hiç karşılaşmadım. Fakat kendisi o kadar medyatik ki onu bilmek için tanışmak gerekmeyebilir. Kaldı ki onun da bağlı olduğu İsmail Ağa Cemaati ve Nakşibendilik hakkında epey bilgi sahibiyim. Soruya dönecek olursak: Birbirlerini andıran yönleri olmakla birlikte Gündüz ile Ünlü’nün epey farklı kişiler olduğunu söyleyebilirim. Nedir bu farklılıklar? Mesela; * Gündüz Elazığ’da, Ünlü İstanbul’da yaşıyor; * Ünlü çok erken yaşta, Gündüz ise epey geç İslami bir hayatın içine girmiş; * Ünlü vaazlarıyla, Gündüz ise eylemleriyle öne çıktı; * Her ikisi de medya sayesinde popüler oldu, ancak medya Gündüz ’ü kullandı, Ünlü ise medyayı çok iyi kullanıyor. Daha da uzatabiliriz fakat aralarındaki en önemli farkı şöyle özetleyebilirim: Gündüz Nurculuğa tarikat aşısı yaparak Aczimendilik diye yeni bir hareket başlatmıştı. Daha doğrusu başlattığını sanmıştı. Onun kurduğu “gecekondu” ilk operasyonda yerle bir oldu. ÜNLÜ LİDERLİĞE TALİP Ünlü ise her ne kadar medya yardımıyla kendine özgü bir akım yaratıyor gözükse de İslam tarihinin en eski tarikatlarından Nakşibendiliğin Türkiye’deki en etkili kolu olan İsmail Ağa Cemaati içerisinde kalmaya özen gösteriyor, hatta onun liderliğine talip oluyor. O MANŞET ÇATIŞMANIN İŞARETİ Ünlü’nün bazı sözleri, davranışları ve ilişkileri AKP hükümetini ve/veya ona yakın çevreleri rahatsız ediyor olabilir fakat aynı çevreler onun bir Müslüm Gündüz olmadığını da pekala biliyorlardır. Bu nedenle Yeni Şafak’ın manşetini, önümüzdeki günlere damgasını vurmaya aday bir çatışmanın işareti olarak görebiliriz. KAVGA BAŞLADI Ünlü’nün manşet üzerine toplantıyı ertelemek zorunda kalması kavganın başladığını gösteriyor. Bu kavganın hayli sert ve ilginç geçeceği aşikâr. http://ensonhaber.com/cubbeli-yeni-m...010-10-23.html Doğrusu bukadar kötümser değilim.Yani kullanılmaya ve istismara açık ama müslüm gündüz olması biraz uzak bir ihtimal.henüz karar vermek için erken.Umarız yeni Müslüm Gündüz vakıaları yaşamayız..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-24-2010, 00:02 | #2 |
Referandum sonrası bütün ümitleri suya düşen laik kesim ve statuko için bu yaşananlar can simidi gibi olmuştur.umarım Ruşen Çakır'ım dediği ve bazılarının ellerini ovusturarak beklediğifitne ve fesat ortamı tarafların sukunetiyle sona erer....aksini düşünmek bile istemem..Rabbim ümmet muhammede ve kanat önderlerine feraset nasip etsin....
|
|
10-24-2010, 00:08 | #3 |
bunu düsünmeyi bile abes görürüm.. ahmet hocanin bizati sohbetinde bulunup, onun bilgilerinden az, cok faydalanan birisi olarak son zamanlarda ahmet hocaya karsi bir haksizlik yapildigina inaniyorum..
her yigidin bir yogurt yiyisi oldugu gibi her hocaninda bir metodu vardir ahmet hocaninda metodu, yolu bellidir.. tabiki bazen haddini asiyor, sivri dilli oluyor, gereksiz konulara giriyor, fazla medyatik oluyor ama bence degil müslümle piyasada hoca diye dolasanlarin hepsini toplayip onlara karsilastirsam ahmet hocanin tirnagi yapmazlar! Konu Mavera tarafından (10-24-2010 Saat 00:14 ) değiştirilmiştir.. |
|
10-24-2010, 00:10 | #4 |
Ak Parti Forumda Üyeler
Dün cemaat bugün cübbeli yakında kitapçılarda |
|
10-24-2010, 00:10 | #5 | |
Alıntı:
|
||
10-24-2010, 00:16 | #6 |
Üstadim cübbeli ahmetler kolay yetismiyor ben idda ediyorum ki ahmet hocadaki bilgi, birikim cogunda yoktur..
Ahmet hoca niye sevilmiyor cünkü son söyleyecegini, ilk söylüyor.. lafini esirgemiyor, sisteme göre takiyye yapmiyor.. Kaldiki Ahmet Hoca nin hocasi Mahmut Efendi hazretleriyse tartismaya bile gerek yok Efendi hazretlerinin medresinden gecen birinin pravakasyonla isi olamaz! |
|
10-24-2010, 00:20 | #7 |
Kuyular taş doldu memlekette ne kadar deli varmış be hangi birini çıkaralım ya
|
|
10-24-2010, 00:23 | #8 |
eskisine ne oldu?
|
|
10-24-2010, 00:25 | #9 |
Gul devrinde yani asri saadette Vahiy katiplerinin bile kaydığı görülmüştür.mavera kardesim kimsenin yeri garanti değildir...
|
|
10-24-2010, 00:29 | #10 | |
Alıntı:
Amenna ve Saddekna güzel kardesim.. Peygamber cocuklarinin bile kaydigi bir dünyada kimsenin garantisi olmadigi asikardir.. benim istirhamim bazi degerlerin öyle kolayca harcanmamasidir ülkemiz herseye ragman ayakta kaliyorsa, bütünlügünü koruyorsa bunda manevi cinarlarin ve o cinalarin dualarinin cok büyük etkisi vardir.. o halde nüans farkliliklari aramiza nifak ekmemelidir aksine bunu dinimizin zenginligine yormaliyiz.. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|