AK Gençliğin Buluşma Noktası
Eğitim ve Öğretim Üniversiteler ve Üniversite Öğrencileri, Ak Parti Forum lise, ilköğretim ve okul öncesi eğitimi; İmam Hatip ve Açıköğretim.

Stil
Seçenekler

Alt 05-29-2009, 22:04   #1
Kullanıcı Adı
NS
Standart Çubukçu'dan kayıt parası için kesin talimat
Çubukçu'dan kayıt parası için kesin talimat

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, öğrenci kayıtları konusunda 81 ilin Milli Eğitim Müdürüne velilerden hiçbir surette okula bağış yapmalarının istenmemesi yönünde talimat verdi.

Çubukçu, "Hiçbir surette velilerimizden okullara kayıt yaptırırken bir ön koşul olarak bağış yapmalarının istenmemesini ve bu konuda hassas davranılmasını önemle rica ediyorum. Bağış yapmanın ruhuna da aykırı olan bu yaklaşım1dan özenle kaçınılması gerekir" dedi.
Bakan Çubukçu, Bİlkent Otelinde düzenlenen bir toplantı ile 81 ilin Milli Eğitim Müdürü ile biraraya geldi. Çubukçu burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin eğitim alanında hedeflerine ulaşması noktasında yapılacak bütün iyi ve güzel işlerin bizzat takipçisi ve destekçisi olacağını söyledi. 2008-2009 ders yılının 12 Haziran 2009 tarihinde sona ereceğini belirten Çubukçu, başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirildiğini ifade etti. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan öğrenci kayıtları konusunda da İl Milli Eğitim Müdürlerine uyarıda bulunan Bakan Çubukçu, "Hiçbir surette velilerimizden okullara kayıt yaptırırken bir ön koşul olarak bağış yapmalarının istenmemesini ve bu konuda hassas davranılmasını önemle rica ediyorum. Bağış yapmanın ruhuna da aykırı olan bu yaklaşım1dan özenle kaçınılması gerekir" dedi. Gelişmenin ve değişmenin anahtarının eğitim olduğunu vurgulayan Çubukçu, bir ülkenin kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergesinin o ülkenin eğitim sistemi ve bunun ne ölçüde hayata geçirilebildiğini olduğunu söyledi. Son yıllarda eğitim sisteminin geliştirilmesi ve kalitesinin çağdaş standartlara göre yükseltilmesi amacıyla reform niteliğinde düzenlemelen yapıldığını belirten Çubukçu, bu düzenlemelerin hükemet programı y" diye konuştu.
9. Kalkınma Planında yer alan ilke hedef ve amaçlar ile Milli Eğitim Temel Kanunu'nun Genel Amaç ve Temel İlkeleri doğrultusunda etkin ve verimli bir şekilde hayata geçirilmesi çalışmalarının sürdürülmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti.
Türkiye'nin eğitim alanında çok ilerleme kaydettiği ancak arzu edilen hedeflere ulaşılabilmiş olmadığının altını çizen Çubukçu, okulöncesi eğitimin bu alanlardan birisi olduğuna dikkat çekti. Erken çocukluk döneminde bulunan çocuklara gereken yatırımı yapmayan ülkelerin bu ihmalin faturasını çok daha büyük maliyetlerle ve bedellerle ödediğini belirten Çubukçu, bu dönemde yapılan yatırım karşılığınında çocukların tüm hayatları boyunca görüldüğünü söyledi.
Bakan Çubukçu, en önemsediği çalışmalardan birisinin de Haydi Kızlar Okula Kampanyası olduğunu belirterek, bu kampanyanın uygulanmasına etkin bir şekilde devam edileceğini ve kız çocuklarının yüzde yüz okullaşması hedefine ulaşmak için yasal yaptırımlara başvurmaktan kaçınılmaması gerektiğini ifade etti. Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin okul müdürlerinin atam yönetmeliğine ilişkin yaşanan yargı sürecine de değinerek, "Yargının iptal gerekçeleri ve sivil toplum kuruluşlarının da önerileri dikkate alınarak eğitim yöneticiliğinin niteliğini artırmaya yönelik yeni bir çalışma başlatılmıştır. Bütün tarafların görüşlerini dikkate alan eğitim kurumlarına yönetici atama yönetmeliği hayata geçirilecektir" diye konuştu.

İHA

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)