AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyasi Değerlendirme Hükümet, Muhalefet, Cumhurbaşkanı, YÖK, Danıştay,Ergenekon ve gündemdeki diğer bütün siyasi değerlendirmeleri burada paylaşıyoruz.



 
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-24-2008, 23:36   #1
Kullanıcı Adı
Benide_Kapatın
Standart CUMH-UR-İYET ALMA VE OKUMANIN DA KURALLARI VAR!
İlhan Selçuk'un sabaha karşı göz altına alınmasına içerleyen insanlar Cumhuriyet okumaya başlamış.

Peki bu gazeteyi almak ve okumak o kadar kolay mı?


9 Mart 1971’de Cemal Madanoğlu paşanın liderliğinde Türkiye'de baas benzeri bir rejim kurmak için darbe hazırlığı yaptığı bilinen İlhan Selçuk'un Ergenekon kapsamında da aynı gerekçeyle gözaltına alınması Cumhuriyet’e yeni okurlar kazandırmış.

Nereden mi biliyorum. Bugün Beşiktaş iskelesinden gazete alırken karşılaştığım iki kadından.

Benden atik davranıp önüme geçen kadınlardan biri “CUMHURİYET VAR MI?” dedi tok bir sesle.
Kulübenin gazete bayisi olduğu apaçık belliydi. Neden böyle bir soru sorma ihtiyacı duymuştu?
Birincisi; yıllardır Cumhuriyet almadığı için hala çıkıp çıkmadığı konusunda tereddütler yaşıyor olabilir.

İkincisi; Cumhuriyet o kadar çok satılıyor ki sabahın bu erken saatinde tükenmiş olduğunu ümit etmeden kaynaklanıyor olabilir.

Her neyse, parasını uzattı ve neredeyse üstü kalsın dercesine gazetesini kaptığı gibi uzaklaştı.

Diğeri ise Taraf Yazarı Sivilay Abla’nın enfes Cumhuriyet Okuru tarifine uyacak şekilde “BİR CUMHURİYET LÜTFEN” dedi, beni ittirerek gazetesine uzandı. Yüzünde görevini yapmanın verdiği huzur vardı. Adeta ‘onlara’ haddini bildirdim diyordu davranışları.

Ancak yine Sivilay Abla’nın dediği gibi Cumhuriyet okuru olmak sadece tok bir sesle gazetenin bayiden istenmesiyle sınırlı değil.

Taşınmasından okunmasına kadar Cumhuriyet okumak bir sanattır.

Cumhuriyet okurları bir kere gazetelerini çantaya koymazlar. Elde sallamazlar. Koltuk altına sıkıştırmazlar.

“Cumh” yazısı öne bakacak şekilde üçe kıvırırlar. Sol kol ile kavrarlar ve kalp hizasında tutarlar. Baş dik, gözler ufka bakar şekilde, uygun adım yürürler. Etraflarındaki cumhuriyet okuru olmayanlara ise “buralar benim dedemindi. Siz nereden türediniz” şeklinde bakarlar.

Otobüste metroda kollarını 180 derece açıp gazeteyi çarşaf gibi gererek okurlar.


Taze Cumhuriyet okurlarının dikkatine.
:D :D :D



İyi bilgi

 

Benide_Kapatın isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi