AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-31-2009, 22:39   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Thumbs up Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Güler Zere'yi Affetti
Özgür-Der: “Güler Zere İçin Harekete Geçin!”

Özgür-Der, vicdanlarının kaldıramayacağı bir yükü hayat boyu taşımak istemeyenleri Güler Zere için bir şeyler yapmaya çağırdı.



Kanser hastası ve tüm damarları şu an itibariyle kurumuş olan Güler Zere'nin hayata gözlerini yummak üzere olduğunu belirten Özgür-Der, "Toplumun vicdanı da mı kurudu?" diye sordu ve başta Cumhurbaşkanı Gül olmak üzere tüm yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

Kanser hastası bir genci soğukkanlı biçimde ölüme yollayan bürokratik işleyişin Ergenekon sanığı paşaların, rektörlerin, sermayedarların tahliyeleri konusunda ne kadar hamarat ve de "insancıl" olduklarına da dikkat çeken Özgür-Der, cezaevinde tutulmaları sağlık açısından uygun görülmeyen paşaların balolarda zinde ve dinamik bir performans sergilediklerini belirtti.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya'nın yaptığı açıklama:

SADECE BİR HASTANIN DAMARLARI DEĞİL, TOPLUMUN VİCDANI DA MI KURUDU?

GÜLER ZERE İÇİN HAREKETE GEÇİN, BİR ŞEYLER YAPIN!

Güler Zere bürokratik devlet geleneğinin acımasızlığı nedeniyle Adana Balcalı Hastanesinin mahkûm koğuşunda hayata gözlerini yummak üzere. Mensup olduğu sol siyasi örgüt adına gerçekleştirdiği eylemlerden ötürü 14 yıldır cezaevinde tutulan ve yakalandığı gırtlak kanseri nedeniyle son yedi ayını Adana'da devlet hastanesinde geçiren Güler Zere için umutlar hızla tükeniyor. Ailesi Güler Zere'nin tüm damarlarının kuruduğunu, vücudunda artık serum takacak damar kalmadığını söylüyor.

Güler Zere'nin mahpusluk koşullarında tedavisinin yapılamayacağı, bu yüzden hastalığının geri dönülmez noktaya gelmeden cezasının ertelenmesi ve tahliye edilmesine yönelik ailesinin ve avukatlarının ısrarlı talepleri bugüne kadar görmezden gelindi. Cumhurbaşkanına yapılan cezayı erteleme yetkisini kullanma çağrısı karşılıksız kaldı. Cumhurbaşkanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada Adli Tıp raporunun beklendiği ifade edildi. Ve şimdi Güler Zere için artık yapacak herhangi bir şeyin kalmadığı anlaşılmış bulunuyor. Bari bu aşamada bir insanın son günlerini ailesinin yanında geçirmesine izin verilmesi beklentisi bile devlet aygıtının kalın duvarlarına çarpıp geri gelmekte.

Cumhurbaşkanının yetkisini kullanmak için Adli Tıp raporunu beklemesinin gerekmediği açık. Üstelik Adli Tıp kurumunun sisteme muhalif kimlikli insanlara ilişkin olarak nasıl bir anlayışla hareket ettiği sır değil. Ergenekon dosyalarında açıkça görüldüğü üzere Adli Tıp'ın işlevi ve çalışma usulü bellidir.

Öte yandan kanser hastası bir genci soğukkanlı biçimde ölüme yollayan bürokratik işleyişin Ergenekon sanığı paşaların, rektörlerin, sermayedarların tahliyeleri konusunda ne kadar hamarat ve de "insancıl" olduklarını da gördük, biliyoruz. Cezaevinde tutulmaları sağlık açısından uygun görülmeyen paşaların balolarda nasıl da zinde ve dinamik bir performans sergilediklerini görmek isteyenler bugünkü Vakit gazetesinin manşetine yansıyan fotoğraflara bakmalılar.

Ne yazık ki Türkiye bu, sistem böyle işliyor! Ve bunca hukuksuzluk, vicdansızlık, insansızlık zinciri içinde genç bir insanın ağır çekim ölümü intikamcı bir ruh haliyle seyrediliyor.

Asıl acı olan ise bürokratik devlet geleneğinin bugüne dek ezdiği, yok saydığı, tasfiye etmeye çalıştığı insanların da aynı kirli geleneğin bir parçası olmaya razı gelmeleri. Daha önce cezaevinde ölüm aşamasına gelen mahkûmlarla ilgili onca çağrı karşısında sergilenen duyarsızlığın her defasında yaşanan ölüm vakaları sonrasında utanca dönüştüğü unutuluyor! Oysa aynı duyguyu tekrar tekrar yaşamak ve de yaşatmak konusunda bu ısrar niye?

Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere yetkisi olan herkesi bir kez daha Güler Zere konusunda duyarlı olmaya, acilen harekete geçmeye çağırıyoruz! Vicdanınızın kaldıramayacağı bir yükü hayat boyu taşımak istemiyorsanız bir şeyler yapın!



Özgür-Der
30 Ekim 2009

 


Konu Üç mevsim tarafından (11-06-2009 Saat 17:16 ) değiştirilmiştir..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-03-2009, 21:41   #2
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Cumhurbaşkanı'ndan Güler Zere Savunusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kanser hastası Güler Zere'nin durumu ve af konusuyla ilgili olarak, konuyu incelettiğini ancak kendisi tarafından bir başvuru olmadığı için sürecin işlemediğini söyledi



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kanser hastası ve hayati tehlikesi olan Güler Zere'nin durumu ve af konusuyla ilgili olarak, bazı sivil toplum kuruluşlarından başvuru geldiğinde konuyu incelettiğini belirterek, "Duyarsız kalamazdım. Kendisi başvuru yapmadığı için süreç işlemiyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, resmi ziyarette bulunduğu Slovakya'da gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi ve soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Gül, bazı sorular üzerine Kıbrıs meselesi kapsamında yürütülen müzakereler, Ermenistan ile ilişkiler ve demokratik açılım sürecinin görüşmelerde genel hatlarıyla ele alındığını bildirdi.

"Cumhurbaşkanı İstediğini Affeder Diye Bir Şey Yok"

Güler Zere'nin durumu ve af konusuyla ilgili bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Zere'nin affedilmesiyle ilgili bazı sivil toplum kuruluşlarından başvuru yapıldığını ifade etti. Bunun üzerine konuyu incelettiğini belirten ve "Duyarsız kalamazdım" diyen Gül, hükümlünün şahsen başvurması halinde sürecin başlayacağını anlattı. Sürecin nasıl işleyeceğine dair bilgi de veren Gül, kendisine Adalet Bakanlığı kanalıyla Adli Tıp raporunun gelmesinden sonra karar verilebileceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı'nın istediği kişiyi affetmesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağını vurgulayan Gül, "Kendisi başvuru yapmadığı için süreç işlemiyor" dedi. Cumhurbaşkanı Gül'ün, daha önce affedilen bazı kişilerin daha sonra güvenlik güçleriyle çatışmalarda yakalandığını anlatması da dikkat çekti.


HAKSÖZ
3 Kasım Salı
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 00:47   #3
Kullanıcı Adı
Berr Ak
Standart

Haberi okuduktan sonra kimmiş bu güler zere diye bir baktım.DHKPC üyesi olduğu ve 14 farklı eyleme katıldığı gerekçesiyle 34 yıl hapis cezası almış ve bunun 14 yılını geçirmiş.Daha sonra habere bir kez daha göz attım ve gerçekten üzücü olan şu ki bu ülkede bazıları ülkenin geleceğini darağacına götürse bile yargılanmıyorken, kimileri Türkiye tarihinde ilk defa yargılanmaya çalışılıyorken sahte raporlarla etrafta fink atıp sonra yalçın küçük gibi hala darbe söylemlerini haykırabiliyorken damarları kurumuş bir kızcağız ölüme terkedilebiliyor.Üstelik insana insan gözüyle bakamayan insanlığını yitirmiş mahlukat haketmiş bile diyebiliyor.O zaman biz de bu şekilde darbeleri hakediyoruz demek ki!"Nasılsanız öyle yönetilirsiniz..."
Berr Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 01:38   #4
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Çağdaş Hukuçular Derneği (ÇDH) İstanbul Şubesi, Güler Zere’nin sağlık durumu hakkında karar vermeyerek Zere’nin ölümüne kast eden Adli Tıp Kurumu Genel Kurul üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağdaş Hukukçular Derneği, Güler Zere için sessizliğini koruyan Adli Tıp Kurumu'nun başkanı Haluk İnce, Uzman Dr. Nur Birgen hakkında "Kasten adam öldürmeye teşebbüs etmek" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Hangi suça bulaşmış olursa olsun, kaç kişiyi öldürmüş olursa olsun ister ülkücü, ister sosyalist, ister muhafazakar, ister bilmem ne cezalarını çekmelidirler elbette. Ancak ceza çekmek de normal insanlara matuf bir yaşam koşuludur. 14 yıl hapishanede yatmış bugün ağır kanserli ölmek üzere olan bir insan hangi düşünceye mensup olursa olsun insanca ölebilmelidir. İslami mücadele gereği aynı durumda olan müslümanlar vardı hatırlıyorum Vakit Gazetesi haber yapıp duruyordu ama önceki Cumhurbaşkanlarından tık yoktu. Bugün bana, yarın sana öbürgün ona. İnsanın olur ama insanlığın ideolojiisi olmaz.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 02:11   #5
Kullanıcı Adı
Berr Ak
Standart
Alıntı:
Özgün İrade Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hangi suça bulaşmış olursa olsun, kaç kişiyi öldürmüş olursa olsun ister ülkücü, ister sosyalist, ister muhafazakar, ister bilmem ne cezalarını çekmelidirler elbette. Ancak ceza çekmek de normal insanlara matuf bir yaşam koşuludur. 14 yıl hapishanede yatmış bugün ağır kanserli ölmek üzere olan bir insan hangi düşünceye mensup olursa olsun insanca ölebilmelidir. İslami mücadele gereği aynı durumda olan müslümanlar vardı hatırlıyorum Vakit Gazetesi haber yapıp duruyordu ama önceki Cumhurbaşkanlarından tık yoktu. Bugün bana, yarın sana öbürgün ona. İnsanın olur ama insanlığın ideolojiisi olmaz.
Berr Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 03:19   #6
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Af için son söz Cumhurbaşkanı Gül'de

Cezaevindeki kanser hastası Güler Zere için af umudu doğdu. Adli Tıp Kurumu, Zere’nin af kapsamında olduğunu açıkladı. Rapor, bugün Çankaya Köşkü’ne genderilecek. Zere'nin babası ise 'müjdeli haber'i aldıklarını söyledi.



Adli Tıp, kanser tedavisi gören ve DHKP-C'ye üye olduğu gerekçesiyle 34 yıl hapis cezasına çarptırılan Güler Zere'ye ilişkin raporunu tamamladı.
Raporda, Güler Zere'nin af kapsamında olduğu yönünde görüş bildirildi.
Adli Tıp’ın söz konusu raporu bugün Çankaya Köşkü'ne gönderilecek.
Güler Zere 14 yıldır kanser tedavisi görüyordu.

Zere'nin babası ise 'Dışişleri Bakanı bize -kızınızı bırakacaklar- dedi' diyerek umutlu olduklarını söyledi.

KARAR LEHİNE

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, ''Adli Tıp Kurumu Güler Zere'nin lehinde bir karar aldı'' dedi.

Üskül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adli Tıp Kurumunun kanser hastası olan terör örgütü üyesi hükümlü Güler Zere'nin durumuyla ilgili raporu hazırladığını belirtti.

''Adli Tıp Kurumu Güler Zere'nin lehinde bir karar aldı'' diyen Üskül, ''Rapor Elbistan Cumhuriyet Savcılığı'na fakslandı. Bu sabah da buradan Adalet Bakanlığı aracılığıyla Cumhurbaşkanlığına iletilecektir'' diye konuştu.

AA- NTV-HABER7
5 Kasım 2009
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2009, 16:57   #7
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart Flaş ! Güler Zere Affedildi
Cumhurbaşkanı Abdullah gül Kanser hastası güler zereyi affetti
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2009, 17:03   #8
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
Standart
yeni bir zaafiyet mi (
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2009, 17:03   #9
Kullanıcı Adı
zefyhr
Standart
affetmek büyüklüktür T.C. kendine yakışanı yapmıştır.Allah taksiratlarını affetsin ztn zere ve onun gibiler için dencek pek fazla bişey yok.
zefyhr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2009, 17:04   #10
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart
peki ne yapmıştır güler zere?
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
çağrı, güler zere, insan hakları, özgür der


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım