![]() |
#1 |
![]() Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Der Spiegel dergisine verdiği röportajda, "Çok sayıda Kürt geçmişte kökenlerinden dolayı ayrımcılığa uğradı. Kürtçe konuşma ve yazmalarına izin verilmedi" dedi. Gül, bugün ise durumun değiştiğini ve Kürtlerin kültürel haklarının güçlendirildiğini söyledi. Der Spiegel’in yeni sayısında 2 sayfa yer ayırdığı röportajda derginin ’Kürt sorunu ve PKK’ ile ilgili sorusunu yanıtlayan Gül, şöyle konuştu: "Sorunuzun ’Kürt sorunu’ bölümünü tamamıyla PKK ile ilgili bölümünden ayırmanız gerek. Anayasımıza göre her Türk vatandaşı eşit hakka sahiptir. Etnik kökeninden bağımsız her makamda görev yapabilir. Geçmişte bu konuda sorunlar vardı. Çok sayıda Kürt geçmişte kökenlerinden dolayı ayrımcılığa uğradılar. Kürtçe konuşma ve yazmalarına izin verilmedi. Bugün durum değişti. Kürtlerin kültürel hakları güçlendirildi. PKK terör örgütüdür. Büyük şehirlerde canice cinayet saldırıları düzenlemektedir. Çok sayıda kadın ve çocuğu öldürdü. Bu teroristler Irak üzerinden Türkiye’ye geliyor. PKK insafsız ve sorumsuz bir mücadele yürütüyor. Buna karşı kendimizi savunmalıyız." Başörtüsünde Avrupa kriterleri Dergi muhabirleri Gerhard Spörl ve Daniel Steinworth’un başörtüsü tartışması ile ilgili "Neden ülkenizde başörtüsü kavgası bu kadar hararetli sürdürülüyor" şeklindeki sorusuna da Gül şu yanıtı verdi: "Şimdiki makamımda parti politikası yapamam. Ama yapılan reform süreci içinde hükümetin bir üyesi olduğum ve süreçte payım da bulunduğu için gurur duyuyorum. Başörtüsü kavgası Türkiye’nin demokratikleşmesiyle alakalıdır. Buna temel haklar, temel özgürlükler gibi din de girer. Benim ülkem laik ve demokratik bir devlettir. Bir kadının başörtüsü takıp takmaması onun kendi seçimidir. Zaten bu konu ailelerde fazla tartışma yaratmıyor. Heyecan ve tartışma politikacıların konuya değinmesiyle ve bunu bir şekil kültür fenomeni yapmasıyla yaşanıyor." Gül, derginin "Birçok Türk başörtüsü konusunu hükümetin devleti İslamlaştırma çabasının bir ispatı olarak görüyor" sözleri üzerine de, "Benim için asıl sorun o değil. Biz başörtüsü konusunda düşünce ve inanç özgürlüğünü içeren Avrupa kriterlerini temel alıyoruz" dedi. velfecr
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Böyle bir kültürel asimilasyona maruz kalan kürt vatandaşlarımızın geçmişteki bir çok vakadan dolayı bu ülkeye karşı hoşgörü içinde olmamaması hayatın içinde mevcut , yalnız devlet ve milletin kürtler ile olan bağlarının en güçlü adımları bu dönemde yapılması , pkk nın bütün kaynaklarını boşa cıkaracak bir adım belki böyle bir bakış geçmiş siyasiler döneminde vuku , hayat bulmuş olsa idi bu gün , bu denli enerji kaybetmeyecektik
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|