AK Gençliğin Buluşma Noktası
T.C. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 11.Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül hakkında haberler, resimler, bilgiler ve diğer paylaşımlarımız bu bölümde.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-18-2010, 15:08   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Cumhurbaşkanı Gül: Liderler Paketin İçeriğini Konuşmalı
Cumhurbaşkanı Gül: Liderler paketin içeriğini konuşmalı



12 Eylül'de yapılacak Anayasa Değişikliği Paketi referandumu öncesi kampanya çalışmalarını devam ettiren siyasi liderlere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den önemli bir uyarı geldi.

Bakü'de gazetecilere açıklamada bulunan Gül, liderleri paketin içeriğinden bahsetmeye davet etti. Parti liderlerinin referandumu genel seçim havasına büründürmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Cumhurbaşkanı, "Referanduma giderken anayasa paketinin içeriğinden ziyade genel seçim havasında konuşmalar yapılıyor. Bu doğru değil. İsteyen 'Evet' veya 'Hayır' tercihinde bulunabilir. Keşke siyasi liderler 'Evet' ve 'Hayır'ın içeriğini konuşsalar." dedi.

Cumhurbaşkanı'nın tasvip etmediği bir diğer nokta ise karşılıklı atışma ve hakaretlere varan üslup. Gül, bu konuda, "Aşırı kırıcı üslup da iyi değil. Çok maksadı aşan şeyler söyleniyor ve bunlar büyük kırgınlıklara yol açıyor. Yarın bu süreç bittiğinde siyasi liderlerin ülkenin en hayati konusu için bir araya gelmeleri gerektiğinde bu imkânsız hale geliyor." ifadelerini kullandı. Abdullah Gül, Bakü gezisinin ikinci gününde, Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile bir araya geldi.

Gül, "Azer-Türk'' bankasının yeni genel müdürlük binası ve DHT Holding'in kurduğu demir-çelik fabrikasının açılış törenine katıldı. Gül, Şeki kentinde ise Türk Şehitliği'nin yanı sıra; Tapduk Emre, Yunus Emre ve Bahtiyar Vahapzade'nin mezarlarını ziyaret etti.

İSRAİL HALÂ NE YAPTIĞININ FARKINDA DEĞİL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuşmasında İsrail'le yaşanan sorunlara da değindi. İsrail'in halâ ne yaptığının farkında olmadığını belirten Gül, "Maalesef İsrail ile Türkiye'nin birbirine benzeyen ortak yanı, iç siyaset. İç siyasetteki dengeler gerçeği gölgeliyor." dedi.

Türkiye ile ilişkileri onarmanın İsrail'e düştüğünü kaydeden Gül, "Türkiye'nin dostluğunu ve yakınlığını takdir edemedikleri için onlara şaşırıyorum. Zaten komşularıyla ilişkileri kötü, şimdi Türklerle çatışıyorlar. Bunda onlar adına bir strateji de görmüyorum." ifadelerini kullandı.

Türklerin tarih boyunca İsrail'e kol kanat gerdiğini ve kurulan dostluklarla barışa katkı yaptığını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, ilişkilerin bugünkü hükümetle bozulmadığını söyledi.

1. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez bir başka ülkenin ordusunun Türklere saldırdığını kaydeden Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Ortada can kaybı var ve bu, uluslararası sularda yapılıyor. Bazı adımlar attılar; ama ilişkilerin büyüsü kaçmış durumda ve bunu tamir görevi onların. Maalesef henüz o noktada değiller."

Zaman 18.08.2010

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi