|
![]() |
#1 |
![]() Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Doğu ve Güneydoğu'da 5 ili kapsayan yurt gezisinin ilk durağı Van'a geldi. Abdullah Gül'ü görmek için gelen Vanlılar, yeni Cumhurbaşkanı'nı coşkuyla karşıladı. Türk Hava Kuvvetleri'ne ait askeri bir uçakla, Van Ferit Melen Havaalanı'na saat 16.20'de inen Cumhurbaşkanı Gül'ü, Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, AK Parti Milletvekilleri Kerem Altun, Gülşen Orhan, Kayhan Türkmenoğlu, İkram Dinçer, Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Hasan Ceylan ile diğer yetkililer karşıladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Van'a geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ü karşılamak üzere havaalanı ile şehir merkezi güzergahına çıkan vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunmak için uzun süre bekledi. Cumhurbaşkanı Gül'ü havaalanında karşılamak isteyen vatandaşlar içeri alınmadı. Çevre il ve ilçelerden gelenler havalanından itibaren Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaret edeceği Valilik ile Belediye binasının çevresinde ve Cumhuriyet Caddesi'nde büyük kalabalıklar oluşturdu. Valilik bahçesine ise vatandaşlar arandıktan sonra alındı. Havaalanı başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Gül'ün geçeceği güzergah üzerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanını korumak için bin 200 polis ile 3 adet bomba arama eğitimi almış dedektör köpek görev yaptı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zaman.com.tr
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() kıskananlar çatlasın desem ağır mı olur? :D
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() HALKIN CUMHURBAŞKANI .HALKLA CUMHURBAŞKANLIĞI ARASINDAKİ DUVAR YIKILIYOR ...NE MUTLU BİZLERE BÖYLE CUMHURBAŞKANIMIZ VAR.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Halk'tan çıktı halk arasında
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() herkez onu kabullenmeli
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Başkaleler den Abdullah güle sevgi seli...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu kapsayan dört günlük gezisinin ikinci gününde, askeri helikopterle saat 10.00'da Van'ın Başkale ilçesine geldi. Gül'ü, Başkale Hudut Tabur Komutanlığı helikopter pistinde Başkale Kaymakamı Ali Aslantaş karşıladı. Karşılamada, Hudut Alay Komutanı Albay Veli Yıldırım ile Başkale Garnizon Komutanı Yarbay İsmail Güzeller de hazır bulundu. Gül ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Van Valisi Özdemir Çakacak da Başkale'ye geldi. Daha sonra ilçe merkezine hareket eden Gül, Başkaleliler tarafından yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı. Ellerinde güller ve Türk bayrakları taşıyan Başkaleliler, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' şeklinde tezahüratta bulundu. Vatandaşlar, Gül'ün geçtiği yollara ve makam aracına güller attılar. Cumhurbaşkanı Gül de makam aracından inerek, vatandaşları selamladı. Vatandaşların, ''Yarınlara gülen bir Türkiye için kalbimiz sizinle'', ''Abdullah Gül gelecekse çekilen çile kutsaldır'', ''Siz geldiniz ya bu bize yeter'', ''Biz isminizi su ile ateşin üstüne yazdık. Daha çok seven varsa isminizi buzla güneşin üstüne yazsın da görelim'', ''İlçemizde artık güller açacak'', ''Gül dalında, Abdullah Gül Çankaya'da güzel'', ''Büyük insanlar olmadan büyük işler başarılamaz. Büyük işler başarmanız dileğiyle'' şeklinde dövizler taşıdıkları gözlendi. Gül, 11 koçu kestirmedi okula bağışladı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başkale Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamlığa gelişinde ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' şeklinde tezahüratta bulunan çocukları öperek sevdi ve fotoğraf çektirdi. Daha sonra kaymakamlığa geçen Gül, Başkale Kaymakamı Ali Aslantaş'tan brifing aldı. Brifingde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Valisi Özdemir Çakacak da bulundu. Brifingin başında kısa süre basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi. Bu arada, Başkale Belediye Başkanı Ejder Yağızer'in Cumhurbaşkanı Gül onuruna 11 koç kurban etmek istediği, ancak Gül'ün koçları bağışlayarak, yatılı bölge ilköğretim okuluna verilmesini istediği öğrenildi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığını ziyaret etti.
![]() Gül, komutanlığa gelişinde 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül, karşılamada hazır bulunan mangayı selamladı. Komutanlık özel defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül, Tümgeneral Olcan ile basına kapalı olarak bir süre görüştü. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra tümene bağlı Dağ Komando Tugayı Komutan Yardımcılığı 4. Komando Taburu yemekhanesinde askerlerle birlikte tavuk suyu çorba, fırında kebap döner, şehriyeli pirinç pilavı, çoban salata ve karışık meyveden oluşan öğle yemeğinden yedi. Cumhurbaşkanı gül, yemek duası yaptırıldıktan sonra ''Afiyet olsun'' dileğinde bulundu. Gül, yemek sırasında askerlerle sohbet etti. Bu arada Çanakkale Savaşlarının bazı öğünler atlanan, bazı öğünler de sadece ekmek ve hoşaftan oluşan menüsü ile günümüzün zengin menüsünü karşılaştırıp, ''Ey asker ataların bu cumhuriyeti işte böyle kazandı. Sen de bütün varlığınla onu koru'' sözlerinin yer aldığı, yemekhane duvarına asılı tablo, Cumhurbaşkanı Gül'e gösterildi. Gül, yemeğin sonunda başarılı çalışmaları nedeniyle Piyade Üsteğmen Süleyman Ünal, Jandarma Üsteğmenler Abdülbaki Pınarbaşı ve Hasan Ataç, Jandarma Kıdemli Başçavuş Cüneyt Gönül, Jandarma Başçavuş Sadettin Dinçer, Piyade Kıdemli Çavuş Ümit Işık, Jandarma Kıdemli Çavuş Sermet Aşlamacı, Uzman Jandarma Çavuş Selim Kahraman, Piyade Uzman Çavuş Ünal Yücel ve Jandarma Er Yasin Öztürk'e saat hediye etti. Cumhurbaşkanı Gül, ''Başarılarınızın devamını diliyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler en zor işi yapıyorsunuz. Bütün millet arkanızdadır. Fedakarlıklarınız bizim gurur kaynağımızdır'' diye konuştu. Yemeğe, Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu da katıldı. 12 Eylül 2007, Çarşamba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - - - - - - - - - - Z A M A N - - - - - - - - - |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Gurur duydum gerçekten Türkiyenin bir ucuna gidiyor orada ki insanlar için çok büyük bir onur...Türkiye nin tepesindeki adam ayrım yapmadan size ziyarete gelebiliyor.. Gerçekten..... :'( :'( :'(
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güneydoğu gezisini sürdürüyor. Gül, Başkale, Yüksekova, Şemdinli'nin ardından son olarak Hakkari'ye geldi. Gül, Hakkari Valiliği önünde toplanan binlerce vatandaşa hitap etti. "Bana gösterdiğiniz bu sevgi ülkemizdeki kardeşlik sevgisini pekiştiriyor" diyen Gül, "Hep beraber el birliği içinde ülkemizin doğusunu, batısını, kuzeyini güneyini zenginleştireceğiz" dedi.
Gül şöyle konuştu: "Bana gösterdiğiniz bu sevgi ve muhabbetten dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi ilk yurt içi gezimi bu bölgeden başladım. Dün Van, bugün Başkale, Yüksekova, Şemdinli ve şimdi de sizlerle beraberim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|