AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-09-2009, 02:16   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs down Cumhuriyet yazarlarından Üstad'a saygısızlık



Cumhuriyet yazarlarından Üstad'a saygısızlık

Milli Kütüphane Başkanlığı ile Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi’nin düzenlediği, “Necip Fazıl’ı Anma Şiir Günü”nde, Cumhuriyet Yazarı Mustafa Şerif Onaran ile Rüştü Asyalı, büyük şairi yadetmek için gelen konukların gözlerinin içine baka baka Üstad’a sövüp saydılar!


ÜSTAD’I ANMAK SİZE Mİ DÜŞTÜ!

Cerrah edebiyatçı Mustafa Şerif Onaran ile tiyatrocu Rüştü Asyalı, Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen, “Necip Fazıl’ı Anma” şiir gününde, kafa kafaya verip, üstada demediklerini bırakmadılar. Kendileri çalıp kendileri söyleyen iki kafadar, önce salonun dolu olmasına şaşırdılar. Milli Kütüphane’nin konferans salonunu dolduran konuklara bakarak, “Baharın bu son günlerinde, kimsenin buraya geleceğini düşünmemiştik” dediler.

MASUM CÜMLELERİN ARKASINA SAKLANDI

Daha sonra ise Üstad’ın, toplumun bütün katmanlarına nüfuz etmiş saygınlığından habersiz olarak başladılar kifayetsizce sövmeye, saymaya… Yedi düvele karşı verdiği savaşı, inancını bayraklaştırarak kazanmış Türk milletinin başına tacettiği Üstada karşı içlerindeki kini, açıktan ifade etme cesaretine sahip olmayan Onaran ve Asyalı, masum kelimeler seçerek kurdukları, sözde iyi niyetli cümlelerin arkasına gizlenerek, Üstad’ın ne irticacılığını koydular ne karşıdevrimciliğini…

“SERSERİ NECİP FAZIL”I ÖZLÜYORMUŞ

“Necip Fazıl, kuşkusuz edebiyatımızın büyük şairlerinden biridir. Bizim için aslolan onun şair kimliğidir. Her insanın hayatında, ‘defact’ durumlar olabilir. Bunlar normal karşılanmalı. Biz de onu anlatırken, hayatındaki defact durumlardan bahsedeceğiz” diyen Onaran, serseri Necip Fazıl’ı özlediklerini, onun kendini dine vermesiyle birlikte şiirindeki heyecanın kaybolduğunu iddia etti. Cumhuriyet Gazetesi’nde yazılar yazan Onaran’ın, Üstad’a klasik laik söylemle saldırması dikkat çekti.

MENDERES’E DE SALDIRDI

Konuşmaya devam ettikçe, defact durumları bir bir sıralayan Onaran’ın ağzındaki baklalar da dökülmeye başladı. Salondaki konuklara, “Büyükdoğu ile Atatürk devrimlerinin uyuşup uyuşmadığına girelim mi ne dersiniz?” diyen Onaran, cevap beklemeden şunları söyledi: “Ümmetçi toplumdan milletçi topluma geçiş kolay olmadı. Necip Fazıl, bir karşıdevrimciydi. 1945’te başlayan karşıdevrim hareketlerinin önderiydi. Din ve inanç sömürüsünü, Menderes’i simgeleştirerek çok ilerilere götürdü. İrtica boyutuna taşıdı.”

İLAHİ AŞKI DA BİLİRMİŞ!

Konuşmasında tasavvufa övgüler düzen Onaran, sözü Yunus Emre’ye, oradan da tekrar Üstad’a getirdi. Onaran, “Yunus Emre’nin ilahi aşkı ile Necip Fazıl’ın dünyevi aşkı bir olabilir mi?” diye sorarak, “Bu ikisi birbiriyle ölçüşemeyecek kadar ilgisizdir” şeklinde konuştu. Rüştü Asyalı’ya bakarak gülen ve kafa sallayan Onaran, bu kez de Üstad’ın ilahi aşkı asla yakalayamadığı tezini savurdu. Kargaların bile gülmeye tenezzül etmeyeceği bu iddiasına kendisi gülen Onaran, ne demek istediği anlaşılmaz bir şekilde, kendisinin de bir şiirinin Büyükdoğu’da yayımlandığını söyledi.

habervaktim

 

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-09-2009, 02:18   #2
Kullanıcı Adı
Sevban
Standart
Üstad yaşasa idi onlara öyle bir cevap verirdi ki... Utançlarından dışarı çıkamaz hale gelirlerdi... Şahsiyetsizler...!
Sevban isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2009, 09:42   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Cumhuriyet yazarlarından Üstad'a saygısızlık

Milli Kütüphane Başkanlığı ile Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi'nin düzenlediği, “Necip Fazıl'ı Anma Şiir Günü”nde, Cumhuriyet Yazarı Mustafa Şerif Onaran ile Rüştü Asyalı, büyük şairi yadetmek için gelen konukların gözlerinin içine baka baka Üstad'a sövüp saydılar!




ÜSTAD'I ANMAK SİZE Mİ DÜŞTÜ!
Cerrah edebiyatçı Mustafa Şerif Onaran ile tiyatrocu Rüştü Asyalı, Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen, “Necip Fazıl'ı Anma” şiir gününde, kafa kafaya verip, üstada demediklerini bırakmadılar. Kendileri çalıp kendileri söyleyen iki kafadar, önce salonun dolu olmasına şaşırdılar. Milli Kütüphane'nin konferans salonunu dolduran konuklara bakarak, “Baharın bu son günlerinde, kimsenin buraya geleceğini düşünmemiştik” dediler.

MASUM CÜMLELERİN ARKASINA SAKLANDI
Daha sonra ise Üstad'ın, toplumun bütün katmanlarına nüfuz etmiş saygınlığından habersiz olarak başladılar kifayetsizce sövmeye, saymaya… Yedi düvele karşı verdiği savaşı, inancını bayraklaştırarak kazanmış Türk milletinin başına tacettiği Üstada karşı içlerindeki kini, açıktan ifade etme cesaretine sahip olmayan Onaran ve Asyalı, masum kelimeler seçerek kurdukları, sözde iyi niyetli cümlelerin arkasına gizlenerek, Üstad'ın ne irticacılığını koydular ne karşıdevrimciliğini…

“SERSERİ NECİP FAZIL”I ÖZLÜYORMUŞ
“Necip Fazıl, kuşkusuz edebiyatımızın büyük şairlerinden biridir. Bizim için aslolan onun şair kimliğidir. Her insanın hayatında, ‘defact' durumlar olabilir. Bunlar normal karşılanmalı. Biz de onu anlatırken, hayatındaki defact durumlardan bahsedeceğiz” diyen Onaran, serseri Necip Fazıl'ı özlediklerini, onun kendini dine vermesiyle birlikte şiirindeki heyecanın kaybolduğunu iddia etti. Cumhuriyet Gazetesi'nde yazılar yazan Onaran'ın, Üstad'a klasik laik söylemle saldırması dikkat çekti.

MENDERES'E DE SALDIRDI
Konuşmaya devam ettikçe, defact durumları bir bir sıralayan Onaran'ın ağzındaki baklalar da dökülmeye başladı. Salondaki konuklara, “Büyükdoğu ile Atatürk devrimlerinin uyuşup uyuşmadığına girelim mi ne dersiniz?” diyen Onaran, cevap beklemeden şunları söyledi: “Ümmetçi toplumdan milletçi topluma geçiş kolay olmadı. Necip Fazıl, bir karşıdevrimciydi. 1945'te başlayan karşıdevrim hareketlerinin önderiydi. Din ve inanç sömürüsünü, Menderes'i simgeleştirerek çok ilerilere götürdü. İrtica boyutuna taşıdı.”

İLAHİ AŞKI DA BİLİRMİŞ!
Konuşmasında tasavvufa övgüler düzen Onaran, sözü Yunus Emre'ye, oradan da tekrar Üstad'a getirdi. Onaran, “Yunus Emre'nin ilahi aşkı ile Necip Fazıl'ın dünyevi aşkı bir olabilir mi?” diye sorarak, “Bu ikisi birbiriyle ölçüşemeyecek kadar ilgisizdir” şeklinde konuştu. Rüştü Asyalı'ya bakarak gülen ve kafa sallayan Onaran, bu kez de Üstad'ın ilahi aşkı asla yakalayamadığı tezini savurdu. Kargaların bile gülmeye tenezzül etmeyeceği bu iddiasına kendisi gülen Onaran, ne demek istediği anlaşılmaz bir şekilde, kendisinin de bir şiirinin Büyükdoğu'da yayımlandığını söyledi.


habervaktim
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2009, 09:44   #4
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Standart
Cumhuriyet yazarlarında ar,namus yok ki saygı bekleyesiniz...!
  Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2009, 09:47   #5
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Saygı bekleyen yok zaten tarantula kardeşim ama bunlar iyi raydan çıkmışlarki anma gününde yapıyorlar bu işi ahlaksızlığında ahlaksızlığı oluyor buda....
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2009, 09:53   #6
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Ben hakaret etmedim o dediğin şahısa hiç bir zaman burda söylenenler ve tvdekilere gelince zaten kadının kendisi kabul ediyor ve gurur duyuyordu yaptıklarından.......
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2009, 09:57   #7
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Standart
Doğruları söylediğimiz için mi Türkan hanıma(!) hakaret etmiş oluyoruz...!
  Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2009, 09:58   #8
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
aynen öyle bu hakaret sayıyor onları ama kendisi gurur duyordu...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2009, 10:09   #9
Kullanıcı Adı
yavuzdemir
Standart
Bizler üslübumuza kesinlikle sizden daha fazla dikkat ediyoruz hiç merak etme. Sizin kadar tahammülsüz değiliz kesinlikle. Ama siz bizim varlığımızdan rahatsızsınız.
yavuzdemir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2009, 10:10   #10
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Alıntı:
Ehven-i Şer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Doğruysa o zaman necip fazıl'a da CUMHURİYET GAZETESİ YAZARLARI'nın söylemleride TAMAMEN doğru ve gerçektir anladınız mı? Sizler uslubunuza dikkat etmessenız birileri size karşı olan birileri aynı şekilde birisine konuşunca kızmayacaksınız.
Sanki özelden yada genelden hiç bir şekilde biz sana hakaret bile etmeden küfürleri yazan kimdi sen mi yoksa biz mi??_
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi