AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 10-07-2007, 22:30   #1
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart D.Bakır'da önce barış lazım
Mardin'den Diyarbakır'a gelen Bakan Günay, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Class Otel'de iftar yemeğine katıldı. Yemekten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Günay, 1 aylık bakanlığı süresince bölgeye ikinci kez geldiğini ve bundan sonra da çalışmaları izlemek için sık sık geleceğini bildirdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çok güzel bir coğrafya, güzel ve önemli tarihsel ve arkeolojik buluntular olduğunu herkese anlatmaya çalışacaklarını ifade eden Bakan Günay, şöyle konuştu: ''Türkiye'nin tanıtım kampanyaları yapılırken bu bölgeyi ihmal etmeyeceğiz ama bir kez daha söylüyorum bütün vatandaşlarımızın bize yardımcı olması lazım. Bu bölgenin turizmde kalkınması, kültür turizminden gelir elde etmesi için barışa ihtiyacı var. Topyekun kalkınma konusunda vatandaşların yardımına ihtiyacımız var. Dayanışma ile daha güzel sonuçlar elde edeceğiz.''

Bakanlık olarak ellerinden geldiğince yatırım imkanlarını bölgeye sevk etmeye çalışacaklarını vurgulayan Günay, bölgede artık turizmin öneminin herkes tarafından ifade edilmesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gelecek turistlerin bölgedeki otellerin güzelliğini ve otantik özelliğini başka yerde bulamayacaklarını, ancak temizlik konusunda daha çok hassasiyet gerektiğini belirten Günay, şunları kaydetti: ''Belediye başkanlarımızın temizlik konusunda çok gayretli olması gerekiyor. Yani biz bölgeye hangi yatırımı yaparsak yapalım eğer sokaklarımız ve esnafımız yeterince temiz değilse gayretimiz, kampanyalarımız, restorasyon çalışmalarımız boşa gider. Esnafımız bu konuda bize yardımcı olacak. Kimse çöpünü yere atmayacak. Turizm temizlikten başlar. Buraya gelenler önce temiz bir mekan bulacak. Halkın bilinçlenmesi gerekiyor. Bu konuda herkesten yardım bekliyorum.''

Bakan Günay, Hasankeyf konusunda sivil toplum kuruluşlarınca gösterilen hassasiyet için teşekkür etti.

Aynı hassasiyetin başka konularda da gösterilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Günay, ''Hasankeyf'te bir tek taş kaybolmayacak, sadece başka platforma taşınacak. Hasankeyf'le ilgili duyarlılık gösteren sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum ama aynı hassasiyeti Nemrut, Mardin'in oya gibi işlenmiş taş yapıları, Diyarbakır'ın bir barış kenti olması ve Diyarbakır'ın tanıtılması için göstermelerini rica ediyorum'' dedi.

Bakan Günay, bölgede birçok konuda, TOKİ'ye başvurma ihtiyacı hissettiklerini de belirterek, sit alanı ilan edilmiş bazı yerlerde vatandaşların evlerinin bulunduğunu ve bunlara bir çözüm bulmak için çaba göstereceklerini bildirdi. Daha sonra, Vali Mutlu, Bakan Günay'a kilim hediye etti.

AA

selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)