AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-24-2008, 16:34   #1
Kullanıcı Adı
murat kurt
Standart Danıştay saldırganı Alparslan Arslan’ın bürosundan “Ergenekon” belgeleri çıkmış
Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm olan Danıştay saldırganı Alparslan Arslan’ın bürosundan “Ergenekon” belgeleri çıkmış..





24 Temmuz 2008 12:04
--------------------------------------------------------------------------------

Kanlı Danıştay saldırısıyla ilgili olarak 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan avukat Alparslan Arslan'ın bürosunda yapılan aramada Ergenekon ibareli 16 sayfalık bir belge bulunduğu ortaya çıktı. Ancak Arslan'a Emniyet ve savcılık ile yargılama aşamasında bu belgelerin sorulmadığı öğrenildi. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılık, Arslan'ın Kadıköy'deki bürosunda yapılan aramada ele geçirilen ve adli emanette bulunan eşya arasında Ergenekon ibareli 16 sayfalık bilgisayarda yazılmış notlar bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, incelemek üzere Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden notları istedi. Adli emanette tutulan notlar savcılığa gönderildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay'a düzenlenen saldırının Ergenekon örgütü ile bağlantısının bulunmadığına karar vermişti. Notların Ergenekon'un ana belgesinin özeti niteliğinde olduğu ve örgüt adına siyasi suikastların gerçekleştirileceğine ilişkin bilgilerin bulunduğu öğrenildi. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan yazar Ümit Oğuztan, aralarında Tuncay Güney'in de bulunduğu 11 sanık ile çete, dolandırıcılık ve sahtecilik suçlaması ile yargılanmıştı.

YENİ DELİLLER

Oğuztan 2001'de evinde ve işyerinde yapılan aramalarda ele geçirilen eşya ile dosyalarının iade edilmesini talep etti. Mahkeme de 4 Temmuz 2003 tarihli tutanakla Oğuztan'ın dosyalarını ve eşyasını kendisine teslim etti. Teslim tutanağında, Oğuztan'a iade edilenler arasında "Ergenekon, Suikastlar, TCK İstihbarat birimleri. Susurluk Komisyonu raporu'' içerikli bir klasör de bulunduğu ortaya çıkmıştı. Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Ümit Oğuztan, savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. Yeni delillerle yeniden gözaltına alınan Ümit Oğuztan, 6 Şubat 2008'de "örgüt üyeliği, halkı hükümete karşı silahlı isyana teşvik ve devletin gizli belgelerini elinde bulundurmak" suçlarından tutuklanmıştı.

Sabah

 

murat kurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım