AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-01-2015, 06:09   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Danıştay, Türkiye Barolar Birliği'nin Başörtüsü Yasağı Düzenlemesini İptal Etti
"Başörtüsü düzenlemesi"ne esastan iptal



Türkiye Barolar Birliği'nin meslek kurallarında yer alan avukatların "başları açık" görev yapacaklarına ilişkin düzenlemenin yürütmesini durduran Danıştay 8. Dairesi, davayı esastan görüşerek düzenlemeyi iptal etti.

Hukukçu Kadınlar Platformu Başkanı Avukat Figen Şaştım, Danıştay'ın başörtülü avukatlarla ilgili kararını, "Türkiye'yi vesayet rejimine mahkûm etmeye çalışan, hukuk ve özgürlüklere karşı cephe açmış olan, demokrasiyi ve meşru siyasi otoriteyi yok sayan totaliter ve vesayetçi zihniyete karşı bir hukuk zaferi kazanılmıştır" şeklinde değerlendirdi.

Avukat kimliğinin yenilenmesi istemiyle yaptığı başvuru, başörtülü fotoğraf verdiği gerekçesiyle Türkiye Barolar Birliği'nce reddedilen başörtülü bir avukat, Türkiye Barolar Birliği meslek kurallarının 20. maddesinin iptali istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

Davayı görüşen Danıştay 8. Dairesi, 20. maddedeki "Avukat ve avukat stajyerleri mesleğe yaraşır bir kılık ve kıyafetle başları açık olarak mahkemelerde görev yaparlar" düzenlemesindeki "başları açık" ibaresinin yürütmesini oy çokluğu ile durdurmuştu.

Davalı Türkiye Barolar Birliği, Danıştay 8. Dairesi'nin bu kararına itiraz etmiş ve başvuruyu görüşen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu itirazı oy çokluğuyla reddetmişti.

Danıştay 8. Dairesi, başvuruyu esastan da sonuçlandırarak "başları açık" ibaresini iptal etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hukukçu Kadınlar Platformu Başkanı Avukat Figen Şaştım, Danıştay'ın yürütmenin durdurulmasına ilişin kararı üzerine avukatların duruşmalara başörtülü girmeye başladıklarını hatırlattı.

Şaştım, ancak birçok mahkeme hâkiminin bu kararı uygulamakta direndiğini belirterek, davaya dair esastan yapılan yargılama sonucunda Danıştay 8. Dairesi'nin, Türkiye Barolar Birliği Meslek Kuralının 20. Maddesinde yer alan "başları açık" ibaresini iptal ettiğini kaydetti.

Avukat Şaştım, "Bu karar ile; Türkiye'yi vesayet rejimine mahkûm etmeye çalışan, hukuk ve özgürlüklere karşı cephe açmış olan, demokrasiyi ve meşru siyasi otoriteyi yok sayan totaliter ve vesayetçi zihniyete karşı bir hukuk zaferi kazanılmıştır" ifadelerini kullandı.

Kaynak

Yeni Akit 31.03.2015

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-01-2015, 06:10   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Dertlere Derman AK Parti.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi