AK Gençliğin Buluşma Noktası
Star ve HaberTurk "Star" ve "HaberTurk" gazetesi köşe yazıları.

Stil
Seçenekler

Alt 07-02-2008, 16:44   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart Darbe, evlatlarını mı yemeye başladı?
Böylesine ilk defa tanık oluyoruz... Hurşit Tolon ve Şener Eruygur paşalar gözaltına alındılar.

Kıymetli paşaların suçu nedir, bilmiyorum.

İkisinin de adı, mahkemenin ‘doğrudur’ dediği (özden örnek’e ait) darbe günlüğünde geçiyordu.

Paşalarımız, pek çok yararlı hizmetlerde bulunmuşlar. ‘Nasıl ederiz de, halkın oylarıyla seçilen meşru hükümeti deviririz?’ sorusunun peşine düşmüşler. Daha doğru bir ifadeyle, ‘darbe cuntası’ kurmuşlar.

Bunu, emekli Oramiral özden örnek günlüğüne yazmıştı.

Son zamanlarda kendisini askeri sözcü yerine koyan ve ‘Genelkurmay’ın açıklaması tatmin ediciydi’ gibi cümleler kuran Murat Yetkin arkadaşımız da hafiften ima eder gibi olmuştu.

Meraklı bir göz, emekliliklerini müteakip, Yetkin’in bu iki paşa hakkında yazmış bulunduklarını araştırabilir.

Gözaltı gerekçesinin ‘Ergenekon soruşturması’ olduğu söyleniyor.

Bu örgütle ne tür bir bağlantıları var, bilmiyorum.

Bunun cevabını, Mustafa özyürek gibilerin de çok güvendiğini sandığım yargı verecek.

Bana kalırsa, ‘meşru hükümeti’ devirmeye yeltenmek de suç.

Hem de en büyük suç.

İlle de ‘Ergenekon bağlantısı’ aramak gerekmiyor yani.

özden örnek’in yazdıkları doğruysa (ki, Alper Görmüş’ü yargılayan mahkeme, bu günlüğün ‘gerçek’ olduğunu ve örnek’in kaleminden çıktığını tescil etti), Tolon ve Eruygur paşaların çoktan içeri alınmaları gerekiyordu.

Neyse, inşaallah suçsuz oldukları anlaşılır da, salıverilirler. Sinan Aygün de alınmış.

Hangi sivil toplum ihtiyacına cevap verdiğini merak ettiğimiz ATO’nun değişmez ve muhtemelen ‘değiştirilemeyecek’ genel başkanı Sinan Aygün.

Onu, hep, değişik zamanlarda, değişik vesilelerle ve farklı mizansenlerle meydanlarda bayrak sallarken, Müşerref Akay’la birlikte ‘Memleketim’ şarkısını söylerken, DTP’lilerin yakasına bayrak rozeti iğnelerken, AB’nin bir Hristiyan Kulübü olduğunu ‘grafiklerle’ kanıtlamaya çalışırken, MHP mitinginde ‘Dayan Denktaş biz geldik’ diye bağırırken, dost İşçi Partisi konvoyuna ‘bozkurt işareti’ yaparken, bazı ulusalcılarla aynı fotoğraf karesinde sırıtırken görüyorduk ve doğrusu çok mutlu oluyorduk.

İnşaallah suçsuzdur.

Erol Mütercimler de içeri alınanlardan...

Bir de meslektaşımız var.

Mustafa Balbay...

İlhan Selçuk olayında olduğu gibi, Balbay’ın alınması da hoşuma gitmedi.

En çok da, gözaltılara tepki gösteren CHP’li Mustafa özyürek’in açıklamaları hoşuma gitmedi.

Diyor ki özyürek, ‘Laik demokratik cumhuriyeti savunan herkes gözaltına alınıyor.’

Sinan Aygün de ATO’ya getirilirken benzer bir şey söylemiş: ‘Atatürk’ü sevmekle suçlanıyorum.’

Ben Mustafa özyürek Bey’den (ve tabii ‘Hiçbir hukuk devletinde bunlar yaşanmaz. Bu iş Başbakan’ın şahsi davasıdır’ diyen CHP lideri Deniz Baykal’dan) ortadaki bombaları ve darbe günlüğünde yazılanları da dert etmelerini beklerdim.

Evet, hiçbir hukuk devletinde bunlar yaşanmaz.

Hiçbir hukuk devletinde ‘dost bombalar’la siyasi manipülasyon yapılmaz.

Hiçbir hukuk devletinde, meşru yönetime karşı darbe cuntası kurulmaz.

Daha da önemlisi, hiçbir hukuk devletinde, siyasetçiler, darbe teşebbüsünde bulunanları, ‘Bunlar, laik cumhuriyeti savundukları için içeri alındılar’ diye savunmaz...

Ahmet KEKEÇ
Star

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-02-2008, 16:45   #2
Kullanıcı Adı
NetinRuhu
Karnı acıkmış galiba sos olarakta
osman özbek verelim iyi gider hazmi kolaydır
NetinRuhu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-02-2008, 16:50   #3
Kullanıcı Adı
TÜRK IRKI
Bunların yanısıra abdullah öcalan teröristini sorgulayan timin komutanı ATİLLA UĞUR da gözaltına alınanlar arasında amaç deşifre etmekse evet deşifre oldular bu girişin çıkışıda olacak elbette düzen bazı sahaları boşaltır yerine gelenler gideni aratır.
TÜRK IRKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-02-2008, 17:06   #4
Kullanıcı Adı
haritaci70
Paşalarımız, pek çok yararlı hizmetlerde bulunmuşlar. ‘Nasıl ederiz de, halkın oylarıyla seçilen meşru hükümeti deviririz?’ sorusunun peşine düşmüşler. Daha doğru bir ifadeyle, ‘darbe cuntası’ kurmuşlar.

Bu insanlar artik kilişe sözler tarzi.. Durup durupta demokratik. sosyal, laik, hukuk devleti olan türkiye cumhuriyeti diye söz başlamazlarmı sinir oluyorum o zaman >
haritaci70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)