AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-03-2009, 07:45   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Darbe Günlükleri 'O'na Ait!


‘Darbe Günlükleri’nin, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in bilgisayarından çıktığı kesinlik kazandı.

Sarıkız ve Ayışığı isimli darbe girişimlerinin anlatıldığı 'Darbe Günlükleri'nin, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in bilgisayarından çıktığı kesinlik kazandı.

Ergenekon sanığı eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Atatürkçü Düşünce Derneği'ndeki (ADD) genel başkanlık odasında bulunan yedi numaralı CD'den, özden Örnek'in bilgisayarındaki belgelerin kopyalan çıktı. CD'deki belgeler arasından, Örnek'in Darbe Günlükleri de bulundu. Böylece Darbe Günlükleri 2. Ergenekon iddianamesi'nin ekleri arasına girmiş oldu.

CD'LER BİLİRKİŞİ TARAFINDA İNCELENDİ

Şener Eruygur'un ADD Genel Merkezi'ndeki genel başkanlık odasında bulunan CD'ler, Bekir Peker, İsa Akyüz, Mustafa Katırcı ve Serhat Kılınç isimli dört bilirkişi tarafından incelendi. CD'lerden çıkan belgeler, Ahmet Uğurlu ve Zafer Ketenci isimli iki kişilik değerlendirme kurulu tarafından değerlendirdi.

DARBE GÜNLÜKLERİ KESİNLİKLE ÖRNEK'E AİT

Dört bilirkişi, Eruygur'un ADD'deki odasında bulunan yedi numaralı CD'nin içinde, Örnek'in bilgisayarından kopyalanan çok sayıda belgeye rastladı. Bu belgelerden birinin de Örnek'e ait Darbe Günlükleri olduğu anlaşıldı. Darbe Günlükleri ve Örnek'in bilgisayarından kopyalanan diğer belgeler ise 2. Ergenekon İddianamesi'nin ekleri arasında yer alan 150. klasörde yer aldı.

KAYNAK: DONANMA KOMUTANININ BİLGİSAYARI

Yedi numaralı CD'yi teknik yönden inceleyen dört bilirkişi, Darbe Günlükleri'nin kaynağını; 'Donanma Komutanının Bilgisayarı', yazarını; 'Amiral Özden Örnek', son kaydedenini de; 'Dz.KK' (Deniz Kuvvetleri Komutanı) olduğunu saptadı.

ŞİFRESİ ÇÖZÜLEMEYEN BELGELER DE VAR

Yedi numaralı CD'den yine Özden Örnek'in bilgisayarından kopyalandığı belirlenen onlarca belge de çıktı. Bunlardan 'ankara.pdf isimli belgenin şifreli olduğu ve şifresinin henüz çözülemediği belirtildi.





Ya yargı süreci sonuçsuz kalırsa - Alper Görmüş

Nokta'da yayımlanan Darbe IV Günlükleri'nin sahih olduğunun belgelenmesi, Türkiye'nin müstakbel darbe girişimcilerini ürkütecek sonuçlara yol açabileceği gibi, tam tersine onları cesaretlendirebilir de...

YENİ DARBELER İMKANSIZ HALE GELEBİLİR DE...

Hangi sonuca yol açacağını, yargının Günlükler'de adı darbe girişimine karışan generallerle ilgili vereceği karar gösterecek. 2003-2004'teki darbe planlarını yapanların yargı önünde mahkûm olmaları ve hak ettikleri cezaya çarptırılmaları, bundan sonra yeni darbe girişimlerinde bulunmaya tevessül edecekler için caydırıcı bir rol oynayacak. Şimdiye kadarki 1 darbelerin muzaffer komutanlarının hiçbir bedel ödemediklerini düşünürsek, bu sonucun yeni darbeleri imkânsız kılacağını bile söyleyebiliriz.

DARBE AŞAMALARI RİSK TAŞIMADAN GELİŞEBİLİRDE...

Tersine, yani yargı sürecinin işlememesi ya da işleyip de mahkûmiyetle sonuçlanmaması durumunda bizi büyük bir risk bekliyor. Bu durumda darbe planı yapmak, toplantılar düzenlemek, ayrıntılı harekât planları geliştirmek suç sayılmayacaktır ki, müstakbel darbe girişimcilerimiz için böyle bir şey büyük bir kazanım anlamına gelecektir. Çünkü bu durumda darbenin belli aşamaları hiçbir risk taşımadan gerçekleştirilebilecektir. Hukukun, gelişmekte olan bir darbe girişimini durdurabilmesi için "düğmeye basılmasını" beklemesi gerekecek, fakat o zaman da iş işten geçmiş olacak, o andan itibaren darbecilerin hukuku geçerli olacaktır.

Şimdi böyle yazınca, sanki bir fanteziden söz eder gibi oluyorum belki ama, unutmayın, bu ülkenin anlı şanlı hukukçuları darbe girişiminin ne zaman suç oluşturacağını tartışırlarken işte bu argümanları kullanıyorlar ne zamandır. Bunlardan biri, "Eee, ne yapmış bu komutanlar, oturup plan yapmışlar, peki tankları yürütmüşler mi?" sorusunu sorarak ortada bir suçun olmadığını ispata çalışmamış mıydı?

ÖZETLERSEM: Darbe Günlükleri artık pimi çekilmiş bir bomba gibidir. Darbecilerin elinde de patlayabilir, demokrasi güçlerinin elinde de...


stratejikboyut.com

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım