12-05-2009, 18:46 | #1 |
Darbe olmaması için;TSK MSB'ye bağlanmalı ve Anayasa'nın 6.maddesi değiştirilmelidir
Genelkurmay başkanını güçlendiren ve kurumsal olarak siyasi ve özerkliğini sağlayan 1970 tarihli 1324 ve 1325 sayılı kanunların değiştirilmesi gerekmektedir. 1324 sayılı kanun- Genelkurmay başkanına savunma politikasının belirlenmesi,askeri bütçe hazırlama,istihbarat toplama,içgüvenlik ve terfi gibi yetkiler tanınmıştır.(DEĞİŞTİRİLMELİDİR) 1325 sayılı kanun- MSB'nin yetkileri alınmış,bakanlık sadece lojistik destekle görevlendirilmiştir.MSB'de bürokrasi askerlerden oluşturulmuştur(DEĞİŞTİRİLMELİDİR)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-05-2009, 18:47 | #2 |
Bu zamanda asla darbe olamaz!Olursa darbe zihniyetli kafalar olur.
|
|
12-05-2009, 20:39 | #3 |
|
|
12-05-2009, 20:46 | #4 |
Öyle bir ihtimal yok..
|
|
12-05-2009, 23:15 | #5 |
Ergenekon soruşturması,AB müzakereleri ve 27 nisan muhtırasına 24 saat geçmeden verilen karşı bildiri DARBE tehlikesini savuşturdu ancak TSK'yı reformize etmeden ve 12 eylül anayasasını değiştirmeden CUNTA tehditinin ve YOBAZ düşüncenin kafalardan silinmesinin mümkün olmadığına inanıyorum.
TSK'ya içeride ve dışarıda ülkeyi korumak ile görevli intibası yaratan ANAYASA'nın 6.maddesi ve İç hizmet 35.madde değiştirilmelidir.Darbecilere ayrıcalık ve imtiyazlar tanıyan askeri yargı ANAYASAL ORGAN olmaktan mutlaka çıkarılmalı,mahkemeler sadece disiplin suçlarına bakmalı ve temyiz denetimini askeri yargıtay yapmalıdır.Askerlere bütçe hazırlama,iç güvenlik,istihbarat toplama ve terfi gibi yetkileri elinden alınarak MSB'ye verilmelidir ve komutanlar MSB ile ilşkilendirilerek Siyasi irade'ye tabi olmalıdır.TSK'nın eğitim sisteminin ittihatçı zihniyeti oluşturduğu geçmişte ve günümüzde yapılan darbelerden(girişimlerden) görüyoruz eğitim sistemi Demokratik hukuk devletine bağlı ve halkın tüm kesimine eşit mesafede durabilen bir model oluşturması zorunludur. Darbe ve cuntalaşma eğilimi askerlere verilen özerk kurumsal yapıdan kaynaklanıyor öyle muvazzaf subayların gözaltına alınması ile ETÖ bitmez yapılması gereken kökten ve kalıcı reformlar ile demokratik rejimi güvence altına almak olmalıdır. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|