AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



 
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 10-31-2009, 23:50   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Darbe Protestosu Yağmur Soğuk Dinlemedi!
Darbe Protestosu Yağmur Soğuk Dinlemedi!

Birçok İslami kuruluşun bir araya gelerek oluşturduğu Adalet İçin Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla bugün Taksim Meydanı’nda “Cuntaya Hayır, Darbeciler Yargılansın!” konulu bir protesto eylemi yapıldı.



Sağanak yağmur ve şiddetli rüzgâr ve soğuğa rağmen Taksim Meydanı'na gelebilen duyarlı insanlar, başta Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ve son "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" adlı darbe belgesinde ismi geçenler olmak üzere tüm darbecilerin yargılanmasını ve hesap vermesini istediler.
Özgür-Der, Mazlumder, İHH, Araştırma Kültür Vakfı, Aksa Dayanışma Vakfı, Akabe Vakfı, ASDER, Hikmet Vakfı, Uluslararası Hukukçular Birliği, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Derneği gibi kuruluşların yer aldığı Adalet İçin Dayanışma, ilk eylemini darbe protestosuyla gerçekleştirdi.

Eylemde "Cuntaya Hayır, Darbeciler Yargılansın!" yazılı pankart ve dövizler açıldı; sık sık "Darbeciler Yargılansın, Gasp Edilen Haklar Geri Verilsin!", "Genelkurmay Halka Hesap Verecek!", "Askeri Yargı Saçmalığına Son!", "Asker Kışlaya Halk İktidara!", "Genelkurmay Yargıdan Elini Çek!", "Kahrolsun Halkın Düşmanı Cunta!", "Darbeciler Yenilecek Direnenler Kazanacak!", "Ergenekon Batağı Kurutulsun!", "Direniş Adalet Özgürlük!" şeklinde sloganlar atıldı.

Eyleme birçok gazeteci, yazar, hukukçu ve sanatçı da destek verdi. Sunumunu Murat Özer'in yaptığı eylemde Vakit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karahasanoğlu, Eski Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, yaptıkları konuşmada darbe belgesinin hukukla bağdaşmadığı ve sorumluların bir an önce yargılanarak hesap vermesi gerektiğini belirttiler. Hükümetin de yapılanları hesapsız bırakmaması gerektiğine dikkat çekerek İlker Başbuğ'u görevden almak başta olmak üzere sorumluluklarını yerine getirmesini istediler.

Son olarak konuşan Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Şekerci ise militarizmin Türkiye'de her alanda hâkim olduğunu belirtti. Darbe belgesinin basit bir belgeden ibaret olmayıp darbeci zihniyetin okullarda okutulan Milli Güvenlik Dersleri ile de yaşatıldığını ve hakeza darbe ürünü olarak boy gösteren başörtüsü yasağının zorbalıkla sürdürüldüğünü ifade eden Şekerci, Genelkurmay karargâhında bir cuntanın varlığından ziyade, adeta bir cunta karargâhından söz etmenin daha doğru olacağını söyledi. Ordunun her şeyiyle siyasetin içine gömüldüğünü, boğazına kadar darbe batağına saplandığını ifade eden Şekerci, darbe planlarında adı geçen tüm askeri personelin görevden el çektirilerek yargılanmalarının önünün açılması gerektiğini ifade etti. Burada darbeciliğe karşı irade koymanın önemli olduğunu hatırlatan Şekerci, aksi takdirde darbe zihniyetini aşmanın mümkün olamayacağını sözlerine ekledi.

Eylem, Mazlumder Genel Başkanı A. Faruk Ünsal'ın Adalet İçin Dayanışma adına hazırlanan basın açıklamasını okumasının ardından sona erdi.

31 Ekim Cumartesi
HakSöz

 

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
adalet, belge, cunta, darbe, direniş, eylem, genelkurmay, miting, plan, protsto, tsk, özgürlük


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi