AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-23-2011, 14:23   #1
Kullanıcı Adı
ALmi´
Arrow Davos ayağına geliyor..
Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüşmek için önceki gün Türkiye’ye gelen, İsviçre’deki ünlü Davos zirvesini düzenleyen Dünya Ekonomi Forumu İcra Kurulu Başkanı Klaus Schwab da iftara katıldı.

Başbakan Schwab’ı önceki gün İstanbul’daki ofisinde kabul etmişti. Schwab’ın Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın bulunduğu masaya oturması için masa düzeni değiştirilirken, Schwab’ın yakın arkadaşı Cüneyd Zapsu da bu masaya geçti.

Schwab’ın iftara katılma sürecini sorduğum Egemen Bağış şunları söyledi: “Türkiye’de, kuzeyle güney, doğuyla batının buluşacağı bir zirve düzenlemek istiyorlar. Böyle bir toplantı için Başbakan’dan izin almak istediler. Yaptıkları görüşmede bunun için Başbakan’dan destek istediler. Başbakan, ‘Biz memnun oluruz. Siz AB Bakanımız Egemen Bağış ve yakın arkadaşınız Cüneyd Zapsu ile bir çalışma yapın, sonra yine değerlendiririz’ dedi.”

Schwab, “Somali ziyaretinizi yakından takip ettik. Dünyaya bir cesaret örneği oldunuz” dediği Başbakan’ın iftar davetini, “Ramazan’da bir iftar tecrübesi yaşamaktan onur duyarım” sözleriyle kabul etti. Schwab Davos’taki ‘One minute’ sözüyle tarihe geçen diyaloglar nedeniyle üzüntülerini yinelerken Erdoğan’ı seçimdeki büyük başarısı ve olumsuz küresel koşullara karşın büyüyen Türk ekonomisi nedeniyle tebrik etti. Başbakan, Schwab’a Somali gözlemlerini aktarırken, Avrupa’nın Somali’ye daha duyarlı olması gerektiği uyarısında bulundu

Milliyet

 

ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım