07-22-2010, 12:12 | #1 |
Davutoğlu-Meşal görüşmesi İsrail’i çıldırttı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Şam ziyareti sırasında Hamas lideri Halid Meşal ile bir araya gelmesi, İsrail basınını çıldırttı. İsrailli sağcı Yediot Ahronot gazetesi, görüşmeyi “En iyi arkadaşlar” başlığıyla verdi. Türkiye ile İsrail arasındaki gerginlik devam ederken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Şam ziyareti sırasında Hamas lideri Halid Meşal ile bir araya gelmesi, İsrail basınını çıldırttı. İSRAİL BASINI: EN İYİ ARKADAŞLAR Davutoğlu’nun Meşal’le görüşmesinde, Filistinli gruplar arasında uzlaşının sağlanmasına ilişkin süreci ve Filistin sorununu gözden geçirdiği belirtildi. Hamas da görüşmede, Gazze’ye uygulanan “İsrail ambargosunu kırmanın yollarının” konuşulduğu ve Davutoğlu’nun, Türkiye’nin “ablukanın kalkmasına yönelik çabalarının devam edeceği” konusunda söz verdiği ifade edildi. İsrailli sağcı Yediot Ahronot gazetesi, görüşmeyi “En iyi arkadaşlar” başlığıyla verdi. ULUSLARARASI GÖZLEMCİLER: İLİŞKİLER DAHA DA KÖTÜLEŞİR Alman Deutsche Welle ajansının verdiği habere göre ise, uluslararası gözlemciler, görüşmenin Mavi Marmara saldırısıyla gerilen ikili ilişkileri daha da olumsuz etkilemesini bekliyor. Bilindiği gibi terörist İsrail ordusu, 31 Mayıs'ta Gazze Şeridi'ne ulaştırılmak üzere yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine saldırmış ve yapılan katliam uluslararası kamuoyunda büyük eleştirilere sebeb olmuştu. Saldırıda, 9 Türkiye vatandaşı şehid olmuş, 45 yolcu da yaralanmıştı. Ahmet Davutoğlu: Türk Afgan dostluğu ebediyen sürecek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Afganistan'daki ikinci il imar ekibi olan Cevizcan İl İmar Ekibine ait tesisin açılışını yaptı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, özel uçakla Mezar-ı Şerif'e geldikten sonra karayoluyla Cevizcan vilayetinin Şibirgan kentine geçerek, burada ilk olarak Valiliği ziyaret ederek, Vali Halim Sai ile bir araya geldi. Valiliği ziyaretinin ardından Cevizcan İl İmar Ekibi tesisinin açılışını yapan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, “dostlar arasında çok güzel bir başlangıç yaptıklarını” belirterek, “Türkiye-Afganistan dostluğu, tarihi derinliğe giden bir dostluk ve ebediyen sürecek” dedi. Türkiye'nin Afganistan'a katkılarını sıralayan Davutoğlu, “Afganistan'a hizmet etmekle Türkiye'ye hizmet etmek arasında hiçbir fark yok. Afganistan'ın kaderi Türkiye'nin kaderi, Afganistan'ın sıkıntısı Türkiye'nin sıkıntısı, Afganistan'ın mutluluğu Türkiye'nin mutluluğudur” diye konuştu. Kendi köklerinin Afganistan'ın Horasan bölgesinden geldiğini kaydeden Davutoğlu, kendisini Konyalı hissettiği kadar aynı zamanda Cevizcanlı ve Mevlana'nın doğum yeri olan Belhli hissettiğini söyledi. Vakit
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-22-2010, 12:24 | #2 |
Hayret davutoğlu Meşal ile görümüş mü?
kendisini canı yürekten kutlarım. Malum meşal türkiyeye gelmişti de başbakanımız kendisiyle görüşmemek için neler çekmişti!!! Tekrar kutluyorum davutoğlunu. |
|
07-22-2010, 12:28 | #3 | |
Alıntı:
|
||
07-22-2010, 12:32 | #4 |
|
|
07-22-2010, 12:36 | #5 |
Ahmet davutoğlunu canı gönülden kutladım ya, hakkı yemek öyle olur mu?
Davutoğlunu kutluyorum, ama halit meşal türkiyeye geldiğinde sayın başbakanın görüşmemesini de eleştiriyorum. Bu doğru olandır. Eğriye eğri (başbakanın tavrı eğridir), doğru ya doğru (davutoğlunun görüşmesi doğrudur)... |
|
07-22-2010, 12:39 | #6 | |
Alıntı:
Ahmet Necdet SEzer bahane olamaz, onun istemediği bir çok şey yapıldı, halit meşalle görüşmeyin dedi diye onu başüstüne yapmak mı gerekirdi? Sezerin görüşmeyin dediğini de düşünmüyorum. Niyet konusuna bi şey diyemem, başbakanın içini, niyetini okuyamam, ben gördüğümle amel ediyorum. Bugün bile hala zor demişsiniz burayı anlayamadım. Açar mısınız? |
||
07-22-2010, 12:42 | #7 | |
Alıntı:
Abi ama o zaman koşullar farklıydı benim hak dediğim başbakanın filistin konusundaki hassasiyetidir... yoksa hakkı veren tanıdığım tek saadetlisiniz bu yüzden saygım var size... |
||
07-22-2010, 12:48 | #8 | |
Alıntı:
|
||
07-22-2010, 12:55 | #9 | ||
Alıntı:
Başbakanın şimdiki filistin konusundaki tutumunu, davos olayını her yerde destekledim, hatta bunun için de beni başka yerlerde hep akpli diye banlamaya kalktılar Başbakan o tavrı o zaman yapmıştır ve yanlış yapmıştır, bunu söylüyorum, adam kalkmış türkiyeye gelmiş, hiç bir sebep, yok cumhurbaşkanı istemedi, yok ortam farklıydı vs. halit meşal ile görüşmemeyi haklı gösteremez, yanlışa yanlış doğruya doğru demek lazım diye düşünüyorum. Alıntı:
Ülkene gelmiş kişiyi reddetmek elini güçlendirmez, bilakis zayıflatır. Bakın başbakan filistin konusunda son zamanlarda sert çıktı, davosta kükredi, eli güçlendi mi zayıfladı mı? Eğer halit meşal ile o zaman görüşmeyi kabul etseydi inanın şimdiki konumu taaa o zaman oluşurdu. Ben böyle düşünüyorum. |
|||
07-22-2010, 12:57 | #10 | |
Alıntı:
Haklısınız abi... |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|