AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-18-2009, 03:44   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Davutoğlu: Yüz yıllık rüya gerçekleşmek üzere


Hafta sonu tatilini geçirmek üzere memleketi Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün ailesiyle birlikte bir dizi gezi ve incelemelerin ardından doğduğu ilçeye gitti. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, çocukları Hacer ve Mehmet ile birlikte, Bozkır ilçe sınırlarında yapımı devam eden Mavi Tünel inşaatında incelemelerde bulundu.



İŞTE TÜRKİYE'NİN RADAR SİSTEMİNİ KİLİTLEYİP İRAN'A VURMA PLANI-TIKLAYINIZ

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Haydar Koçaker, Bakana Mavi Tünel ile ilgili brifing verdi. DSİ Genel Müdürü Koçaker, Mavi Tünel ve birlikte yapılan Bağbaşı Barajı'nın, Konya Ovası Projesi'nin (KOP) en önemli bölümünü oluşturduğunu söyledi. Mavi Tünel'in yüzyıllardır hayal olduğunu ve bu hayalin gerçekleştiğini ifade eden Koçaker, 6 Temmuz 2006'da temeli atılan projede çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise mavi tünelin tamamlanmasıyla birlikte dağların arkasındaki Göksu Nehri'nin ovalarla birleşeceğini belirtti. Bakan, Konya'nın tarım ovası olarak bilinmesine rağmen, önemli su rezervlerini içinde barındıran Toros dağlarının da Konya sınırlarında olduğunu hatırlattı. Davutoğlu, şöyle konuştu: ''Mavi Tünel, sadece Konya'nın değil, tüm Türkiye'nin kalkınma planıdır. Projenin tamamlanmasıyla tüm ekonomik alanlarda büyük bir canlılık yaşanacak. İnşallah, en kısa zamanda projenin bitişi ve suyun akışı için tekrar bir araya geliriz.''

Bakan Davutoğlu, daha sonra Konya'nın Hadim ilçesine geçerek Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu'nu makamında ziyaret etti. Belediye binası önünde ilçe halkına seslenen Bakan, tüm devlet yetkililerinin her zaman vatandaşların hizmetinde olduğunu kaydetti.

Vatandaşların huzur içinde yaşamaları için tüm kamu görevlilerinin çalıştığını aktaran Ahmet Davutoğlu, konuşmasında şunları söyledi: "İyi ve kötü günde sizlerin yanınızdayız. Hadimi Hazretleri, bu dağların manevi bekçisidir. Babam da onu ziyaret ederdi. Ben de her geldiğimde Hadimi Hazretleri'ni ziyaret ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Tüm aile fertlerinize benden selam iletin. Allah bizi mahcup etmesin dualarınızı eksik etmeyin.''

Bakan ve beraberindekiler daha sonra yaya olarak, belediye binasına yaklaşık 700 metre mesafedeki Hz. Hadimi Türbesi'ne geçti. Yol boyunca Bakan Davutoğlu, yanına yaklaşan çocuklarla sohbet etti. Davutoğlu'nun bazı danışmanları çocuklara harçlık verdi.

Bakan ve ailesi burada dua ettikten sonra konvoy eşliğinde baba ocağı Taşkent ilçesine hareket etti. İlçe girişinde büyük bir kalabalık tarafından, ''Türkiye sizinle gurur duyuyor. Taşkent sizinle gurur duyuyor'' tezahüratlarıyla karşılanan Davutoğlu, hemşehrilerine teşekkür etti. Kendisinin de Taşkentlilerle gurur duyduğunu belirten Bakan, ilçede 'Hacıkızı Ebe' olarak bilinen babaannesinin duaları, ninnileri ve Kıble Kayası'nın haşmetiyle büyüdüğünü anlattı. Bakan, konuşmasını şöyle tamamladı: "Sultansuyu ile büyüdük. Bugün yaptığımız her şey Kıble Kayası kadar istikamet üzeredir. Sultansuyu kadar net ve diridir. Bu suyu içerek buralardan beslendik. Cenab-ı Hak bugün bütün ülkeye hizmet etmek için bu canı verdi. Hepiniz dua edin, Allah utandırmasın. Hepinizin duasını bekliyorum. Her fırsatta Taşkent'e gelip sizi ziyaret edeceğime söz veriyorum.''

Bakan Davutoğlu, daha sonra Taşkent Kaymakamlığı ve belediye başkanlığını ziyaret ederek, ilçe ile ilgili bilgi aldı.


(CİHAN)

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım