![]() |
#1 |
![]() Dayak,sakinleştirici sonra tekrar dayak
![]() Türkiye'nin BM'ye sunduğu Mavi Marmara raporunun tam metnine ulaşıldı! İsrail'in Mavi Marmara saldırısının ardından kurulan Soruşturma Paneli'ne Türkiye'nin sunduğu "ara rapor"un tam metnine ulaşıldı. Rapora göre, dayak yiyen yolculara sakinleşmeleri için iğne yapıldı, titremeleri geçince tekrar dövüldü. İsrail vatandaşı olan bir Arap, sorgulanmaya polis arabasının içinde bir metal kutuda, elleri ve ayakları prangalı şekilde 8 saat bekletildikten sonra götürüldü. İşte rapora giren ifadeler: Arap ve İsrail vatandaşı olan Lubna Masarwa, çırılçıplak soyularak arandı. Sorgulanmaya polis arabasının içinde elleri ve ayakları prangalı bir şekilde 8 saat bekletildikten sonra metal bir kutunun içinde götürüldü. Yolcular elleri kelepçeli ve dizlerinin üzerinde güverteye dizildiğinde, İsrail askerleri, helikopterlerle saatlerce buz gibi deniz suyunu üzerlerine döktü. Yolcular uçağa kendi başlarına yürüyerek gitmek zorunda bırakıldı. Yürüyemeyecek olanlara yardım edenler dövüldü. Ali Buhamd adlı yolcu, "İsrail askerinin yaralı bir Türk'ü kafasından vurdugunu gördüm. Yanındaki arkadaşı yardım istedi ama o ölüme terk edildi" dedi. 80 yaşındaki yolcuya tuvalet izni verilmedi, soyularak bekletildi. KÜÇÜK HÜCREDE HAVASIZLIKTAN ÖLÜYORLARDI Maryam Luqman Talib, 13 kadınla birlikte havalimanında 11 saat boyunca kamyonetin içinde bekletildi. İsrailli asker üç kadının yüzüne vurdu ve saçını çekti. Jan Línek havalimanında bir hücrede 7 kişiyle tutuldu. Bir saat boyunca havalandırma açılmadı. Havasızlıktan ölmek üzereydiler. İsrailli yetkililer, yolculara, sorguya gitmeden önce sadece İbranice "İsteyerek ve yasadışı bir şekilde İsrail'e girdim" yazılı bir belge imzalattı. Belgeyi imzalamayı reddeden yolcular feci şekilde dövüldü. HAYAT KURTARMIŞLAR İsrail'de dokuz Türk'ün öldüğü filo baskını soruşturan Turkel Komisyonu'nun akladığı operasyonu gerçekleştiren , Deniz Komandoları Birliği'nin tıbbi bölümü şefi Yarbay Doktor A, İsrail raporundan duydukları memnuniyeti dile getirirken, "Filodaki yedi isyancının hayatlarını kurtardık" iddiasında da bulundular. Kaynak: itibarhaber
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|