![]() |
#1 |
![]() ![]() Demokratik açılım olmazsa ne olur? Tarihçi Yazar Genç: Demokratik açılım olmazsa, gizli bir el Türkiye'yi karıştırmaya devam edecek! Samsun Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi Derneği (SASEM-DER) Yönetim Kurulu Başkanı tarihçi- yazar Mustafa Genç, AK Parti Hükümeti'nin devlet politikası haline getirdiği demokratik açılım projesine; her türlü gelecek hesap ve kaygılardan uzak politikacıların, yazarların, aydınların ve Türk halkının sahip çıkması gerektiğini söyledi. Demokrasinin olmadığı yerde, her zaman bir gizli elin ülkeyi karıştırdığına dikkat çeken Mustafa Genç, "Demokratik açılım gerçekleşmezse, bu gizli el görevini yapmaya devam edecektir. Herkes Ergenekon iddianamelerine baksın. Gerçek demokrasi olsaydı bu antidemokratik bataklık ile orada üreyen sineklerin hiçbiri olmazdı." diye konuştu. Türkiye'nin uluslararası ve bölgesel düzlemlerde kabul ederek imzaladığı insan hakları belgelerine sosyal, ekonomik ve siyasi yapı olarak uyum sağlayamadığını belirten Genç, "Bu durum, dünyaya hukuk, adalet ve insanlık dersi vermiş bir milletin çocukları açısından son derece üzücü olmaktadır. Bazen yasa devleti olma niteliğini dahi kaybeden Türkiye, artık anayasasında belirtilmiş hukuk devleti niteliklerini tüm boyutlarıyla yaşayan bir ülke haline gelme zamanını çoktan geçirmek üzeredir." dedi. Sivilleşmenin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Genç, şöyle konuştu: "Demokratik açılımı bir sivilleşme ve ülkenin tüm insanlarını kucaklama projesi olarak görüyoruz. Şeffaflık ve hesap verebilirlik olarak kabul ediyoruz. İnsan hakları merkezli demokratik açılım, Türkiye'nin bugününün ve yarınının olmazsa olmazlarındandır. Kişiliğini, düşüncesini, özel kimliğini, inancını özgürce ifade edemeyip yaşayamayan bireylerin oluşturduğu toplumlarda huzur, güven, refah ve kalkınmanın olamayacağı aşikardır. Türkiye'nin geçmişinde ve bütün zamanlarında en büyük sorunu bu olmuştur. Demokratik açılım gerçekleşemezse bundan sonra da hep bu olacaktır. O zaman da kan, gözyaşı, fakirlik, açlık, güvensizlik ve terör, can ve mal kaybı devam edecek demektir." 'Bana ne' anlayışıyla, 'benim çocuğum öldü, seninki de ölsün; ben fakir yaşadım, sen de yaşa' deme lüksünün bulunmadığını kaydeden Genç, "Kurtuluş Savaşı'ndaki şehitlerimizin yarısı kadar askerimizi teröre şehit verdik. Kaybettiğimiz diğer on binlerce insanımızı ve maddi değerlerimizi istisna tutuyoruz." ifadesini kullandı. (CİHAN)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ben başından beri bu tür bir açılımın olmasını istemiyorum.Sebep ise,buyrun bakınız bu gun barış mitingi adı altında yapılan pkk gösterisine bakın!kime açılım yapıldığına,ve bu açılımdan kimlerin çıkar sağlayacağına bakın.Oradaki masum halk için açılıma gerek yok aksine onları sözde temsil edenlerden kurtarmak lazım!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() daha birçok ananın gözü yaşlı olur. terör sorunu bitmez. Türk - kürt çatışması süregelir. inşallah bu sürecin sekteye uğratılmadan tamamlanmasını bekliyoruz
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Çözülmezse ne olur?
Olacaklar belli zaten anlatmaya gerekmi var.Biz dağı taşı bombalamaya şehit vermeye devam ederiz.ÇakallarEkonomi toparlanamaz.Gsmh nin büyük çoğunluğunu terore harcarız. ortalığı karıştırmaya devam eder.Milletin hassas milli duygularıyla istedikleri gibi oynayıp istediklerini iktidara getirip istediklerini yargılayıp kimseye farkettirmeden krallıklarını sürdürürler. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() silahlara paralar gitmeye devam eder 25 yıldrı milletin başı ağrıdı yine ağrımaya devam eder terör bitmez DTP gösterilerine devam eder ülke karışmaya devam eder şehit vemeye devam ederiz analar gözyaşlarını dökmeye devam ederbundan önce olduığu gibi okullarda herhangi bir dersimizin 30 dakikası bu konuyu tartışmakla hangi ilktidar vara ona laf söylemeye devam eder şehit vermeye devam suçlamaya devam baş ağrısına evet siz bunumu istiyosunuz vallahi bu açılımı ister koalisyon ister chp ister mhp ister dsp isterse başkla bir parti açsaydı sonuna kadar destekleridm ama bunu yapan AKP inşaallah bu süreci zorda olsa atlatıcaz ve bu sıkıntıların hepsi yok olucak Allahın izniylee
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() demokratık acılım Turkıyenın bolunmez butunlugunu zedeleyecek boyuta varırsa Turk sılahlı kuvvetlerı ıc hızmetler kanunun kendısıne verdıgı yetkıyı kullanmakla yukumludur
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() terör laneti başımızdan kalkmaz kökünü kurutacagız hayalleri ise boşa gider umarım bu acılım olur da yavrularının arkasından hiç bi ana aglamaz
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|