AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-13-2009, 18:10   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Arrow Demokratik Açılım TBMM'de.. İşte Tüm Ayrıntılar [Video - Foto]


TBMM MİLLİ İRADE'NİN TECELLİGAHI


Atalay 'Açılım'ın ilk adımını açıkladı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen Demokratik Açılım oturumunda, süreçle ilgili atılacak ilk adım ile ilgili bilgi verdi. Atalay, Mecliste bağımsız'Ayrımcılık Komisyonu' kurulacağını söyledi

Beşir Atalay, Mecliste Demokratik Açılım ile ilgili oturumda ilk kürsüye gelen kişi oldu. Açılım'ın ayrıntıları ile ilgili Meclise bilgi veren Atalay, ilk adım olarak yeni bir komisyon kurulacağını bu sözlerle duyurdu. Atalay konuşmasında şöyle dedi: "Bağımsız bir ayrımcılık komisyonda ülkemizde de kurulacaktır. Ayrımcılıkla ilgili her türlü şikayeti olan bu komisyana rahatlıkla başvurabilecektir... Bu komisyonun kurulması için önümüzdeki günlerde Meclis'e yasa teklifi verilecektir."

Atalay, açılımı ve yapılacakları anlattı VİDEO

Demokratik açılım TBMM'de konuşulmaya başladı. Açılış konuşmasını yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, süreçle ilgili yapılacak yasal düzenlemeleri anlattı. Açılımın sloganını açıkladı. İşte Atalay'ın sözleri:





"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ, BÖLGEDE VE DÜNYADA YALNIZLAŞTIRDIK''

''DEMOKRATİK AÇILIMLA ADALETİ GÜÇLENDİRECEĞİZ''

''TÜRKİYE SON 7 YILDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM GEÇİRDİ''

İNSAN HAKLARI ODAKLI ANLAYIŞ

''SİVİL TOPLUM GÜÇLENDİRİLDİ''

''HERKES İÇİN DAHA FAZLA ÖZGÜRLÜK''

''SÜRECİN ÖNEMLİ YANSIMALARI...''

FARKLI DİL VE LEHÇELERDE PROPAGANDA İMKANI...

YENİ MEKANİZMALAR KURULUYOR

''AÇILIM, UCU KAPALI PAKET DEĞİL''

''MİLLETİMİZ BU ANAYASAYI HAK ETMEMEKTEDİR''

''FİTNE UNSURLARINI TEMİZLEMEK İSTİYORUZ''

Türk'ten açılım komisyonu önerisi VİDEO Atalay, açılımı ve yapılacakları anlattı VİDEO






Haber7
13 Kasım Cuma

 


Konu Üç mevsim tarafından (11-13-2009 Saat 18:19 ) değiştirilmiştir..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-13-2009, 18:11   #2
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart
Bende takip ediyorum başbakanin konuşmasini bekliyorum birazdan konuşacak
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2009, 18:14   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Baykal Yine Çomak Sokma Derdinde
Baykal Açılım'a muhatabı İmrali gördü

CHP Lideri Baykal 'Açılım'ın hedefinin etnik ayrımcılık olduğunu, muhatabının İmralı olduğunu söyledi. Öcalan'ın tahliyesinin de gerçekleştireceğini iddia eden Baykal, bu topraklarda yaşayan Kürtlerin Türk milletinin Kürdü olduğunu söyledi.

Demokratik Açılım oturumuna Devlet Bahçeli'nin konuşmasından sonra gelen CHP Lideri Deniz Baykal şöyle konuştu:

Cumhuriyet Halk Partisi adına burada söz aldım. Tarihi bir oturum gerçekleştirmek olduğumuz açıktır. Bunu sadece sdüzenlemelerle ilgili olduğunu zannetmiyorum. 3,5 aydır bşir açılım tartışması dayatıldı. Bu süreçte ortaya çıkan tabloları ve son olarak da bugün İçişleri Bakanı'nın konuşmasıyla bu söylemin içerisinden ortaya konan önerileri dikkate alarak bu konuşmayı yapıyorum...

İlk defa bu meclis ulusl devlet kimliğini tahribe yönelik hükümet eliyle TBMM gündemi,ne taşımıştır. İlk kez bugüne kadar izlemiş olduğumuz önemli mesafeyi tersine çevirmeye yönelik bir girişimdir.

Bunu sadece PKK hissediyor diye Türki milleti lafından PKK rahatsız diye biz de bundan rahatsız olmak zorunda mıyız? Diğer devletler bizi Türk diye niteliyor. Ermenileri Türkler katletti derken Kürtleri katmıyor mu? Biz burada milli devlet oluşturmuşuız. Kimse etnik kimliği sorgulayamaz. Şimdi burada gelip ayrı devlet kuracağız diye bir şeyi savunmayın bu 19 yy'ın projesi... Burada yaşayan Kürtler de Türk milletinin kürdüdür. Demokrasi de hiçbir milli devlet milli ayrışmayı destekleyen politikalara destek vermez... Etnik kimlik herkesin şanı şerefi onurudur... Başka etnik kesim hangi hakka sahipse Türkiye'de Kürtler de ona sahip olacaktır.. .

Deniz Baykal'ın Konuşmasının Tamamı

TBMM Genel Kurulu'nda çifte protesto

Demokrakik açılım görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulda, CHP lideri Baykal'ın konuşmasını tamamlamasının ardından izleyici localarında bulunan bazı kişiler slogan atarak eylem yapmaya kalkınca gözaltına alındı. Protestocular CHP'li vekille bağlantılı çıktı.

Genel Kurulda, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın konuşmasını tamamlamasının ardından izleyici localarında bulunan iki genç, slogan atarak eylem yapmaya kalkınca polis tarafından gözaltına alındı.

Ardından Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba, Mecliste izleyici locasında otururken bayrak açarak bağırmaya başlaması üzerine polis tarafından engellenerek dışarı çıkarıldı.

Protestocuların CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın davetlisi olduğu ortaya çıktı.




Haber7 - Samanyoluhaber

Konu Üç mevsim tarafından (11-13-2009 Saat 18:24 ) değiştirilmiştir..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2009, 18:37   #4
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Bahçeli'den Öneri Yerine Milliyetçiliik Gazı
Devlet Bahçeli açıkca meydan okudu

Demokratik açılımda söz sırası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'deydi. Alkışlarla kürsüye gelen ve elinde kalın bir dosya olan Bahçeli sert ifadelerle sürdürdüğü konuşmasının son bölümünde Hükümete meydan okudu...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bugün yüce Meclisin önüne PKK açılımıyla çıkan AKP hükümeti, 7 yıllık iktidarı dönemindeki acz ve zafiyetlerden sonra terör örgütüne teslim olma noktasına gelmiştir. Terörle mücadele bırakılmış, terörle müzakere ve mütareke süreci başlatılmıştır'' dedi.

''BUGÜN BURADA NEYİ TARTIŞACAĞIZ?''

''TÜRK MİLLETİ BUNU KABUL ETMEZ''

''TERÖRE TESLİM OLMA NOKTASINA GELDİ''

''HAREKET NOTKASI YANLIŞ VE SAKATTIR''

''BURASININ ADI TÜRKİYE, MİLLETİNİN ADI TÜRK MİLLETİDİR''

''FERTLER ARASINDA AYIRIM YOKTUR''

''SOSYAL VE EKONOMİK TEDBİRLER ALINMALI''

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

''İÇERİĞİ BİLİNMEYEN DEMOKRASİ ANLAYIŞI''

''TEMEL KAYGIMIZ, YENİ KİMLİKLER OLUŞTURULMASI''

''SOYUT DEMOKRASİ, SANAL AÇILIM''

Devlet Bahçeli'nin Konuşması




Videoyu izlemek için tıklayın




Haber7
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2009, 18:48   #5
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Ahmet Türk Samimi Konuştu
Ahmet Türk: Vazgeçmeye Hazırız / Türk'ten açılım komisyonu önerisi

Meclis Genel Kurulu'nda demokratik açılım konusunda görüşlerini açıklayan DTP Gnel Başkanı Ahmet Türk, "Katliamcı politikaları hükümete açık olarak hükümetlere önerenler bunun hesaplarını halka vereceklerdir" dedi ve ekledi:

Türk, TBMM Genel Kurulunda görüşülen ''Demokratik açılım'' ile ilgili genel görüşme önergesi üzerinde partisi adına yaptığı konuşmada, ciddi bir çözüm yaklaşımı gösterilmesi durumunda, silahların 3 ay içinde Türkiye'nin gündeminden kalkabileceğini ifade etti.

''CİDDİ BİR ÇÖZÜM YAKLAŞIMI GÖSTERİLMESİ DURUMUNDA, SİLAHLAR 3 AY İÇİNDE TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN KALKABİLİR''

TÜRK, BU SORUNU DEMOKRATİK SİYASAL BİR ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK İÇİN, TBMM'DE BULUNAN BÜTÜN PARTİLERİN TEMSİL EDİLECEĞİ BİR KOMİSYON KURULMASINI ÖNERDİ

''TÜRK'ÜYLE, KÜRT'ÜYLE, LAZ'IYLA, ÇERKEZ'İYLE, ALEVİSİ, SÜNNİSİYLE BİNLERCE ÇİÇEKLİ BAHÇEYİ KURUTUP, TEK ÇİÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEYİ SAVUNMANIN HİÇBİR MAKUL GEREKÇESİ OLAMAZ''

-''TEMEL YANILGI''-

-''ASIL ETNİK MİLLİYETÇİLER TEK ETNİK KİMLİĞİ DAYATANLARDIR''-

''HİÇ KİMSENİN BAYRAKLA, SINIRLARLA BİR SORUNU YOKTUR, OLMAZ. ÜLKENİN ORTAK DİLİ TÜRKÇEDİR, TÜRKÇE OLMAYA DEVAM EDER. HATTA KENDİ ANADİLİNDE EĞİTİM YAPACAK OLANLAR İÇİN, TÜRKÇE ORTAK İLETİŞİM DİLİ OLARAK KORUNUR''

-''BİZ ÇÖZMEZSEK, KİMSE GELİP ÇÖZEMEZ''-

-''GEÇMİŞLE YÜZLEŞMEDE CESUR OLMADAN...''-

-''BASKICI ŞİDDET YÖNTEMLERİ İSYANLARI DOĞURDU''-

-''GELİN HEP BERABER SORUMLULUK ALALIM''-

BÖLGE HALKI YAPILANLARI ŞİKÂYET EDECEK BİR HÂKİM BULAMIYOR

Ahmet Türk'ün Konuşması



Videoyu izlemek için tıklayın




Haber7 - Samanyoluhaber
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2009, 18:53   #6
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Ufuk Uras'ın Konuşması
Meclis'te 'açılım' tartışmaları

TBMM Genel Kurulu'nda demokratik açılım çalışmaları konusunda muhalefet liderlerinin ardından kürsüye bu kez İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras geldi. Uras, geçmişten bugün sorunla ilgili gelişmeleri anlattı.

Meclis ikinci oturumunda Meclis Başkanı Şahin önce açılışı yaptı ve sorulara cevap verdi. meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ile bağımsız milletvekili Kamer Genç arasında tartışma çıktı. Kamer Genç, "basiretsiz başkan vekili" sözü üzerine Mehmet Ali Şahin bunun hakaret olduğunu ve 3 gün Meclis'ten uzaklaştırma cezası olduğunu belirterek yerine oturmaya davet etti.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Uras, Türkiye'de ısrarla bir sorunun yok sayıldığını, bu yok sayılma yüzünden isyanlar çıktığını insanların bu nedenle can verdiğini, ancak sorunun yok edilmediğini her seferinde daha da büyüğüdüğünü dile getirdi. Uras, yeni başlayan demokratik adımın gelecek adına umut verici olduğunu hiçbir nedenin bu konuda yaşanan acıları yok sayamayacağını belirterek "Şimdi yeni bir Türkiye yaratma zamanıdır. Çözüm herkese kazandıracaktır. Çözümsüzlük ise insani ekonomik ve daha birçok alanda acıları yaşatacaktır. Çözüme 3 aşamada geçilebilir, reformlarlarla, ikincisi Türkiye için yeni bir model oluşturulabilir ve vatandaşlık haklarında yeniden düzenlemeye gidilebilir, üçüncüsü de çözümün sürdürülebilmesi için yasal yapılanmaya gidilebilir. Sürecin olumsuzlukları baltalamalar yaşanacağı unutulmamalıdır. Süreci baltalamak için Susurluk, Ergenekon gibi adımların atılabileceği bunun için uyanık olmak gerekmektedir.



Videoyu izlemek için tıklayın




Haber7
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2009, 19:01   #7
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart BAŞBAKAN KONUŞUYOR


Meclis'te küsüye Erdoğan çıktı CANLI İZLEYİN
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2009, 20:35   #8
Kullanıcı Adı
aK STyLe
Standart
Kürsüye Erdoğan çıkınca Chp li ve Mhp lilerin yüzünde bir korku vardı =) Gerçeklerle yüzleşmeye daha fazla dayanamadılar ve chpliler meclisi terk ettiler =)

CHP Meclis'i terk etti

13 Kasım 2009 / 18:46

Meclis'teki "Demokratik Açılım" oturumunda Başbakan Tayyip Erdoğan hükümet adına konuştu. CHP grubu, Erdoğan'ın konuşması sırasında Meclis'i terk etti. CHP'li milletvekillerinin tamamı Genel Kurul salonunu boşalttı.

ERDOĞAN'IN KURULU TERK ETTİREN SÖZLERİ
"Bölünme ihanetten bahsetmek hassas konuları gündeme getrimek vatanseverlik de milliyetçilik de olamaz. Bu açılımın sonunda rant kapıları kapanacak. 'Şehitler gelsin de biraz bağıralım' diyenler var. Sizin bir öneriniz yok mu? Açık yaraları kanatmak isteyenlerin iş kolaydır. Biz büyük düşünmeye devam edeceğiz. Şehit ve gazileri istismar eder bir tavır var ortada, Atatürk'ü istismar eden bir tavır var. Toplumu provoke eden bir tavır var." Başbakanın bu sözleri CHP'li milletvekillerini ayağa kaldırdı.


İŞTE O GÖRÜNTÜLER


kanyak: ensonhaber.com
aK STyLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2009, 22:09   #9
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Demokratik açılım oturumu sırasında, locada bayrak açan Pakize Akbaba ve eylemci iki gencin, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman davetlisi olarak Meclis'e geldikleri öğrenildi.



10 Kasım'daki CHP'lilerin pankart kaldırmasında imzası olan Canan Artıman bugün de Meclis'e soktuğu eylemci gençler TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i herakete geçirdi: Gereken neyse o yapılacak..









Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda "demokratik açılım" görüşmelerinin yapıldığı esnada slogan atan iki kişi gözaltına alındı.

Türkiye Gençlik Birliği isimli kuruluşu ve iki kendini bilmezi Türkiye Cumhuriyeti Halkı adına kınıyoruz.

Konu Üç mevsim tarafından (11-13-2009 Saat 22:14 ) değiştirilmiştir..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2009, 22:33   #10
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
BAŞBAKAN DÖKTÜRDÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Konuşması sık sık CHP'li ve MHP'li vekiller tarafından kesilmek istendi. Müdahale edip durdular. Ama Başbakan bu parazitlere prim vermedi.

Başbakan'ın konuşmasının birkaç yerinde yerinde müthiş anlar yaşandı.



Sanane Ya

Başbakan Saddam döneminde Irak'tan sürülen Kürtlere Türkiye'nin nasıl kucak açtığını anlatıyordu. Ben o dönem bir partinin İstanbul İl Başkanıydım bu insanlara tırlarla ilaç, gıda götürdüm, bir partinin il başkanıyken yaptım bunları dedi. O sırada CHP'li bir vekil olsa gerek, duyabildiğimiz kadarıyla -hangi partiydi o- gibisinden bir çıkış yaptı. İşte o Başbakan içindeki Tayyip Erdoğan'ı çıkardı ve kendine hoş tatlı üslubuyla elini havaya doğru kaldırıp -Sanane Ya- -bir parti işte- diyerek Türkiye'yi mest etti. Siyasetçisiniz araştırın bakın bizim mazimiz ortadadır demeyi de ihmal etmedi.

Raydan Çıkan Sensin

Başbakan konuşurken konu nasıl olduysa Hızlı Trene geldi. CHP amigosu Kemal Anadol -raydan çıkıyor onlar- dedi. Başbakan yine Tayyip Erdoğan oldu ve -Raydan Çıkan Sensin- dedikten sonra kazaların ABD ve Avrupa'da da olduğunun bunun mukadderata dayandığını belirtti.

Kulağın Var Duymuyorsun

Yine Başbakan'ın konuşmasın bir yerinde küstah bir vekil sesini yükselterek araya girdi, Başbakan'da o bilindik tavrıyla -kulağın var duymuyorsun, gözün var görmüyorsun, dilin var doğruyu söyleyemiyorsun- diyerek vekile ağzının payını verdi.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
açılım mecliste, ak parti, ayrımcılık komisyonu, chp, demokratik açılım, dtp, kürt açılımı, mhp


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi