AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-06-2009, 09:26   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Demokratik çözüm için umutlar arttı
Kürt meselesinin çözümüne yönelik 'demokratik açılım' çerçevesinde önemli bir adım atıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2007 yılından beri kendisinden randevu isteyen DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'le 'AK Parti Genel Başkanı' sıfatı ile görüştü. Akan kanın durması, gözyaşlarının son bulması için herkesin plana destek olması istendi.



Hükümetin, Kürt sorununun çözümüne yönelik başlattığı açılım çerçevesinde 'en önemli adım' dün atıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan, Meclis'e girdikleri günden beri randevu vermediği DTP'lilere kapılarını açtı. Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Meclis'te bir araya geldiği DTP lideri Ahmet Türk ve beraberindeki heyetle yaklaşık bir saat görüştü. Ilımlı bir atmosferde gerçekleştiği öğrenilen görüşmeyle birlikte aradaki buzların eridiği yorumları yapılıyor. Çıkışta yaptığı açıklamada sıcak mesajlar veren Başbakan Erdoğan, "Yapmış olduğumuz bu toplantıyla geleceğe yönelik umutlarımızın daha da arttığı inancındayım." ifadesini kullandı. Erdoğan, atılan adımların 'geleceğe dönük, güvene dayalı, olumlu ve şüphelerin kalkmasına yönelik olduğunu' vurguladı. DTP lideri Ahmet Türk ise "Diyalog ortamının sağlanmasından dolayı umutluyuz, mutluyuz." diye konuştu. Görüşmede DTP'lilerin Berat Kandili'ni kutladığı öğrenilen Erdoğan, sürece pozitif katkı yapacak tavır sergilemelerini istedi.

22 Temmuz 2007'de Meclis'e giren DTP'liler, o tarihten bu yana Başbakan Erdoğan'dan randevu talep ediyordu. Ancak Erdoğan, "PKK'nın terör örgütü olarak kabul edilmemesi halinde başbakan olarak görüşmeyeceğini" ilan etti. DTP'nin görüşme konusunda ısrarcı olması ve parti içinden gelen telkinler üzerine Erdoğan, görüşme sinyali vermişti. Tam bu sırada farklı yerlerde meydana gelen mayın patlamaları sonucu verilen şehitler üzerine Erdoğan, randevuyu ertelemiş ve sebebini çeşitli toplantılarda açıklamıştı. Aradan geçen süre zarfında hükümetin Kürt açılımını başlatması, iki tarafı da cesaretlendirdi. Başbakan Erdoğan hafta başında TBMM Başkanlığı seçimi için milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısında 'Kürt açılımı konusundaki kararlılığını' dile getirerek DTP'lilerle görüşeceği sinyalini verdi. Hemen akabinde DTP'lilerin uzun süredir istediği randevuya cevap verildi. Beklenen buluşma dün Erdoğan'ın TBMM'deki makam odasında gerçekleşti. Ziyarette AK Parti kanadından İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Patri Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ ve Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan; DTP'den ise Genel Başkan Ahmet Türk, DTP Eşbaşkanı Emine Ayna ve Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş katıldı.

Görüşme bitiminde ilk açıklama DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ten geldi. "Bugün önemli bir gün." diyerek sözlerine başlayan Türk, diyalog ortamının sağlanmasından dolayı 'umutlu ve mutlu' olduklarını söyledi. "Görmek istediğimiz tablo, halkımızın, Türkiye'nin kucaklaştığı süreçtir." diyen DTP Genel Başkanı, şunları kaydetti: "Nelerin yapılması gerektiği konusundaki düşüncelerimizi ifade ettik. Umut ediyoruz ki daha çok demokrasi, herkesin sevgiyle kucaklaştığı bir süreç için olumlu gelişmelerle karşı karşıya kalırız. Hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu sorumluluk bilinciyle çabalarımızı sürdüreceğiz. Umuyorum ve inanıyorum ki daha güzel günlere, daha mutlu günlere hep birlikte kavuşuruz."

ERDOĞAN: ANNELERİN GÖZYAŞI DİNSİN

Ahmet Türk'ten yarım saat kadar sonra da Başbakan Erdoğan kameralar karşısına geçti. Türk gibi soru almayan Erdoğan, yaptığı kısa değerlendirmede önemli mesajlar verdi. Demokratik parlamenter sistem içinde TBMM çatısı altında 'çok önemli bir toplantı' gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, bir sürecin içinde bulunduklarını hatırlattı. "Bu sürece yönelik olarak bugün yapmış olduğumuz toplantıyla geleceğe yönelik umutlarımızın daha da arttığı inancındayım." diyen Başbakan, "Milletimiz, birlik istiyor, beraberlik istiyor, dayanışma istiyor. Tabii anneler gözyaşları dinsin istiyor. Kan, ölüm olmasın istiyor. Hepimiz bunu istiyoruz. Hepimiz bunun beklentisi içindeyiz." mesajı verdi. İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışma hakkında bilgi veren Erdoğan, çalışmanın teorik ve pratik yönleri bulunduğunu söyledi. Siyasî partiler, sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve medya mensuplarının katılımıyla bu çalışmanın sürdürüldüğüne işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şahsen şu 1 saatlik görüşmemizde de karşılıklı olarak birbirimizden istifade ettiğimize ve bütün bu görüşmelerin de geleceğe yönelik, güvene dayalı olarak, olumlu adımlar olacağına inanıyorum. Bazı şüphelerin kalkmasına yönelik adımlar olacağına inanıyorum. Bunları belki kısa zaman içerisinde aşmak mümkün değil ama kısa, orta ve uzun vadede bunları aşacağımıza inanıyorum."

Erdoğan, Berat Kandili'ni de, "Kandilin milletimizin birliğine, beraberliğine, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkes'iyle, Gürcü'süyle vesile olmasını temenni ediyorum." ifadeleriyle kutladı.

Erdoğan'dan DTP'lilere 'süreci tıkamayın' çağrısı

Başbakan Tayyip Erdoğan, görüşmede DTP'lilerden Kürt sorununun çözümüne yönelik başlayan süreci sabote etmemeleri ricasında bulundu. Herkesin sürecin önünü tıkayacak söz ve davranışlardan uzak durması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, toplumun tüm kesimleriyle yapılacak görüşmeler sonrasında ortaya geniş kapsamlı ve somut bir yol haritasının çıkabileceğini belirtti. Muhatap alınmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren DTP'liler ise çözüm sürecinde ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Erdoğan görüşmeye Berat Kandili'ni kutlayarak başladı

Alınan bilgilere göre taraflar arasındaki görüşme olumlu bir havada geçti. DTP'li konuklarının Berat Kandili'ni kutlayarak söze başlayan Erdoğan, bu mübarek günün anlam ve önemine işaret etti. DTP'liler de Erdoğan ve arkadaşlarının kandilini kutladı. AK Parti hükümetinin Kürt sorununu çözme konusunda kararlı olduğunu vurgulayan Erdoğan, son günlerde çözüm ortamını oluşturmak için kapsamlı bir çalışma başlattıklarına işaret etti. Yol haritasıyla ilgili ipuçları da veren Erdoğan, DTP'lilerden bazı taleplerde bulundu. Kürt sorununun çözüm adresinin TBMM olduğuna işaret eden Başbakan, "Çözümü başka yerde aramamak lazım. Herkes sürecin önünü tıkayacak söz ve tavırlardan uzak durmalıdır. Herkes bu konudaki samimiyetini ortaya koymalıdır." dedi.

Öcalan gündeme gelmedi

DTP'liler görüşmede Abdullah Öcalan ve Kandil'deki teröristlerle ilgili herhangi bir konuyu gündeme getirmedi. Çözüm sürecinde iki parti arasında çeşitli düzeylerde görüşmelerin devam etmesi kararlaştırıldı. Görüşmede iki tarafın da yapıcı ve sürecin önünü açıcı bir üslup kullandığı belirtildi. DTP'liler, "Başbakan'ın bize yönelik önyargısının olmadığını ve Kürt sorununu çözmek için büyük bir çaba sarf ettiğini gördük." değerlendirmesinde bulundu. Toplantıda 'Ne olursa daha iyi olur' anlayışıyla görüşlerin paylaşıldığını belirtti.

Kürt açılımı kitaplaştırılacak

Başbakan Erdoğan, TBMM başkanı seçiminden hemen sonra AK Parti Grubu'nu topladı. Erdoğan, vekillere açılım çerçevesinde yapılan tüm çalışmaların bir kitap altında toplanacağını açıkladı.












ZAMAN

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta