AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-09-2009, 16:01   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Dengbejler TRT 6 için bir araya geldi
TRTnin çok dilli kanalı TRT 6`da her hafta Perşembe günleri yayınlanan Rewi (yolcu) programı için Muşta Dengbejler bir araya gelerek program çekimi yaptılar.Yeni yayın hayatına Kürtçe diliyle başlayan TRT’nin çok dilli kanalı TRT 6 için dün Onur Sinemasında dengbejler tarafından müzik şöleni verildi. Kürtçe dilinin zengin ses sanatçılarının yuvası olan Muş Ovası Dengbejleri dün Onur Sinemasında bir birleriyle adeta yarıştılar. TRT–6 kanalının her hafta Perşembe günleri ana yayında yer alan rewi(yolcu) programı için Onur Sinemasında düzenlenen gece bir hayli renkli geçti.

Onur Sinemasının büyük katkılarıyla TRT–6 için bir araya gelen Kürtçe yerel sanatçıları Dengbejler sılası düzenlendi. Dengbejlerin yanı sıra ise Muş’un yöresel halk oyunları ekibinin sergilediği oyunlarla son buldu. TRT çok dilli kanal koordinatörlüğü yolcu programının yapımcısı ve sunucusu Fesih Taş, yayın hayatına başlayan TRT-6’nın yolcun(rewi) programının 6’cısını Muş’ta çektiklerini ve yayında yer alacağını söyledi. Muş’un zengin kültürüne yer verdiklerini belirten Taş, yaptığı açıklamasında “TRT çok dilli kanalı olan TRT–6 çok kısa sürede birçok yeniliği yaparak büyük beğenilere yol açtı. TRT-6’nın her hafta Perşembe günlerinde ana yayınında yer alan rewi(Yolcu) programı için 6’cı çekiminde Muş’a yer verdik. Kürtçenin zengin ses sanatçıları Muş’ta olduğu için Onur Sinemasının katkılarıyla sinema salonunda bir araya getirerek Dengbejleri, yöresel halk oyunlarını çektik. Programımıza 6 tane (dengbej) Kürtçe ses mali sanatçısı katıldı. Çok güzel bir performans gösterdiler. Bunun yanında yöreye has yöresel halkoyunlarının giyim ve oyunları yer aldı. Bu zengin kültürün yayın akışımızda yer aldığı gibi diğer illerimizi de gezerek çekiyoruz. Daha önce ki programlarımızda Şanlıurfa, Van, Konya, Civanbeyli ve Şanlıurfa’nın yezidi Kürtlerine yönelik çekimlerimiz oldu. Bu hafta da Muş yer aldı. Yerli sanatçım dediğimiz Kürtçe dengbej sanatçıları ve folklor gösterisi çekimlerimizin yanı sıra ise örf, adet, gelenek ve görenekleri de çekeceğiz. Bunlarla berber tarihi camileri ve yemek kültürlerine de yer verdik. Muş’ta büyük ilgilerle karşılaştık, gösterilen ilgilerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

ERTEN, “MUŞ’UN TANITIMI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

TRT’nin çok dilli kanalı olan TRT-6’nın Muş’ta çekim yapmasına oldukça olumlu yaklaştıklarını belirten Onur Sineması işletmecisi Ramazan Erten, hangi kanal Muş’u tanıtırsa biz yardımcı olmaya hazırız şeklinde belirtti. Muş’un Türkiye geneli çok az reklâmının yapıldığını ve görsel yayında neredeyse hiç yayınlanmayan Muş’un reklâmının yapılması gerektiğini söyledi. Erten, “Muş’un en büyük eksikliklerinden biri olan reklâmın yapılmamasıdır. Çünkü reklâmla Muş çok iyi bir şekilde tanıtılabilir ve güzellikleri yansıtılabilir. Bu güne kadar hiçbir kanal programı Muş’ta bu kadar geniş bir çekim yapmamıştı. TRT–6 ilgi gösterdi. Bizde Muş’lu olarak gösterilen bu ilgiye kucak açtık ve yapılacak diğer programlara da kucak açacağız. Çünkü burada Muş’un kötü bir imajının yansıtılması söz konusu olmadı. Tamamen kültüre dayalı bir program oldu. Biz bu tür organizasyonlara sahip çıkarız. Neden bir kanal d ya da bir başka kanal gelip de bu güzellikleri çekmiyor. Kim gelirse ama bu güzellikleri çekerse biz yardımcı oluruz. Daha güzel yayınların yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Öte yandan TRT-6’nın Onur Sinemasında sunduğu programdan sonra ise Muş’lu işletmeciler tarafından yoğun ilgi görerek davetlerde bulundular. TRT-6’nın yolcu programının sunucusu ve yapımcısı Fesih Taş ile Dengbejler daha sonra Bamteli kafe de konuk edildiler.

Günaydın Muş Gazetesi

 

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-09-2009, 16:19   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart
Hamdolsun özlediğimiz tabloları bir bir görmeye başladık.Türkiye AK Parti ile birlikte demokrasi ve özgürlükler kapsamında yaptığı devrim niteliğindeki atılım hamlelerinin meyvesini almaya başlamıştır.Ama bu yetmez,hızlı ve emin adımlarla diğer sorunların çözümü içinde çalışılmaktadır.Umut ederizki Türkiye eskiden olduğu gibi yeniden Dünyanın başkaneti olacak..!
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
dengebej, kürtçe, muş, trt 6, trt şeş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım