AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-12-2009, 06:06   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Denizden çıkan mühimmat inceleniyor



Emniyet Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis dalgıçların gerçekleştirdiği aramalarda 4 poşet mühimmat ele geçirildi. Dalgıçlar arama çalışmalarında 2 adet su altı dedektörü kullandı.
Çubuklu İskelesi'nde ihbar üzerine yapılan aramalarda aralarında el bombası ve binden fazla merminin de bulunduğu bol miktarda askerî mühimmat ele geçirildiği öğrenildi. Emniyet, aramaları üç kamerayla kayıt altına aldı. Malzemeler incelenmek üzere emniyete götürüldü.



Beykoz Çubuklu İskelesi'nde denize atılmış poşetler içinde çok sayıda bomba, silah ve mermi bulunmasının ardından başlatılan aramalara dün de devam edildi. Dalgıç polisler tarafından sahilden yaklaşık 50 metre açıkta yapılan aramalarda sualtı dedektörleri kullanıldı. Metale duyarlı dedektörlerle önce mühimmatların yerleri tespit edildi. Ardından dalgıçlar devreye girdi. Sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu süren aramalarda denizden poşetler içerisinde mermi, el bombası ve silah parçaları çıkarıldı. Mermilerin, uzun namlulu silahlara ait olduğu öğrenilirken aramalarda ayrıca bir hard disk ve sim kartı bulunmayan bir cep telefonu çıkarıldı. Ele geçirilen mühimmat, polis tarafından kameraya kaydedilirken, olay yerindeki geniş güvenlik önlemleri dikkati çekti. Çubuklu'da önceki gün bir balıkçının oltasına bomba dolu poşet takılması üzerine arama başlatılmıştı.

Yaklaşık 1,5 saat süren tespit çalışmasının ardından denizden 2 poşet delil çıkarıldı. Kısa bir süre sonra bu kez dedektörsüz aramalar yapıldı. Bu aramalar sonucunda da 2 poşet mühimmata ulaşıldı. Poşetlerde uzun namlulu silaha ait mermiler olduğu görüldü. Deliller Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından fotoğraflandı. Çalışmalar ayrıca ekipler tarafından üç kamera ile kayıt altına alındı. Sahil yolu ulaşıma açılırken vatandaşların çalışmaları izlemesine izin verilmedi. Aramaları 8 canlı yayın aracı takip ederken Çubuklu İskelesi'nin sahil kesimine Olay Yeri İnceleme ekibi tarafından adeta etten duvar örüldü. Polis, çevredeki güvenlik önlemlerini artırdı. Saatler 16.00'yı gösterdiğinde denizden üç poşet içerisinde mühimmat daha çıkarıldı. Bulunan son parça mühimmatın büyüklüğü dikkat çekti. Poşetlerden birinde bir silaha ait büyük bir parça bulunduğu öne sürüldü.

İskelede önceki gün başlayan aramalar kapsamında el bombaları, 1.000'in üzerinde mermi, 8 aydınlatma fişeği, mayın tetikleyici cihaz, sis bombaları, bubi tuzakları, kalıplar halinde plastik patlayıcılar, uzun namlulu silah mekanizmaları ve şarjörler bulundu. Aramalarda kime ait olduğu bilinmeyen bir hard disk ve sim kartı olmayan bir cep telefonu da çıkartıldı. Arama yapılan Çubuklu İskelesi'nin hemen üst tarafında Cem Uzan'a ait malikane, iskelenin Kanlıca tarafında da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bina bulunuyor.

zaman.com

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım