05-23-2008, 02:20 | #1 |
Deprem geliyor... 7.4 yetmedimi...!
Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde yer kürenin kan kusması olasılık dışında, kaçınılmaz bir hal aldı. Uzmanlar uyarıyor, yetkililer sessiz. Yavaş ilerleyen bürokrasi yine etkisini gösteriyor ve alınan derslere rağmen beklenen önlemler alınmıyor.. MÜTAHİT MALZEMEDEN ÇALIYOR, DEVLET SEYREDİYOR..! 1999 da marmara depreminde Veli Göçerin millete yaptıklarından dersimizi almış olmamız lazım. Nedense hala yapılarda tam denetim sağlanamadı. Devletin yapı denetleyen hiç bir kuruluşu yok. Zorunlu numunelere ise bol çimentolu beton örneği gönderiliyor. Mütahiti eğitim amaçlı hiç bir çalışma olmamasıda düşündürücü. SADECE DEVLET DEĞİL BİZDE UYUYORUZ... Evinizde, apartmanınızda deprem adına ne yapıldı? Binanın depreme dayanıklılığını ölçtürdünüzmü? Deprem çantanız varmı? Ve daha birçok depreme karşı tedbir.. Unutmayalım, bilinçli toplum bilinçli devlet doğurur.. 17 AĞUSTOSU NE ÇABUK UNUTTUK...! Resmi rakamlara göre Gölcük depremi Deprem sonucu oluşmuş bir enkazİllere göre ölü sayısı: Bolu :270 Bursa :268 Eskişehir :86 İstanbul :981 Kocaeli :9.477 Sakarya :3.891 Yalova :2.504 Zonguldak :3 olmak üzere toplam 17.480 kişi ölmüştür. Yaralı sayısı: 23 bin 781 Sakat kalan: 505 Yıkılan ve ağır hasarlı bina: 16 bin 649 Orta hasarlı konut: 90 bin 536 Orta hasarlı işyeri: 14 bin 133 Az hasarlı konut: 102 bin 822 Az hasarlı işyeri: 13 bin 344 Prefabrik talep sayısı: 43 bin 264 Dağıtılan prefabrik sayısı: 40 bin 786 Prefabrikte yaşayan nüfus: 147 bin 120 Kocaeli’nde 55 bin 399, Sakarya’da 38 bin 131, Bolu’da 14 bin 296, Düzce’de 22 bin 822, Yalova’da 15 bin 946 Bunu her mütahit başaramaz..... Ömer...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-23-2008, 02:53 | #2 |
Türk milleti olarak herşeyi çabuk unutuyoruz. Azıcık rant sağlayabiliyor isek, koy ver gerisini gitsin. Hep boşver birşey olmaz mantığıyla hareket ediyoruz. Başımıza bir felaket geldiğindede binlerce insanımızı kaybedip, milyarlarca dolar zarara uğrayıp, apışıp kalıyoruz....
Türkiye ve özellikle İstanbul birinci dereceden deprem bölgesidir ve sağlam tedbirlerin alınması şarttır. Yalnız, bakıyor ve görüyoruz ki ne devlet bazında ne de vatandaşlar olarak gözle görülür bir tedbir almıyoruz. Ama Allah korusun başımıza bir felaket geldiğine nasıl toparlanacağız, bilen veya düşünen yok. Hiç birşey için geç değil ama fazla zamanımızda yok... Deprem gerçeğini bize hatırlattığın için teşekkürler Ömer...(+) |
|
05-23-2008, 02:55 | #3 |
Bazı şeyleri yaşadıktan sonra ders aldığımızı düşünüyoruz ama sadece düşünüyoruz... Lafla peynir gemisinin yürümediğini hala öğrenemedik. Bugün deprem olsa yine aynı kareler, çığlıklar, yalnızlıklar...
Diyordu ya şair; "Ölüm bize ne yakın, bize ne uzak ölüm..." Başımıza tekrar gelmez sanıyoruz. Evet Allah insanlara "unutmak" gibi büyük bir haslet vermiş, kaybettiklerimizin acısı ancak bununla diniyor ama öyle de bir yanı varki belki yaşayacağımız en büyük acıların nedeni de "unutmak"... Teşekkürler Ömer, emeğine sağlık.. + |
|
05-23-2008, 03:01 | #4 |
Teşekkürler arkadaşlar..
Depremle yaşamaya alışmadan önce, depreme tedbirli yaşamayı öğrenmeliyiz... Hiç deprem yaşamama rağmen, deprem korkusu oluştu bende.. Bir ben alışamadım depremle yaşamaya..! |
|
05-23-2008, 03:05 | #5 | |
Alıntı:
Son 10-12 sende o kadar çok deprem yaşadım ki İStanbul' da irili ufaklı, depremle yaşamaya alıştım. Ama tedbir dersen; sıfıra sıfır, elde var yine sıfır. Allah korusun ama İStanbul merkezli büyük bir deprem olursa, İstanbul' un dolayısıyla da Türkiye' nin vay haline... |
||
05-23-2008, 03:08 | #6 |
İstanbulda deprem düşünemiyorum dahi..
Yapacak çok şey var ama yapacak bir şey yok kardeş.. Kısaca, tedbiri almadıkya tevekkülü sağlam edelim bari |
|
05-23-2008, 03:13 | #7 | |
Alıntı:
Son 10 yılda yapılan evler hariç, hepsini yıkıp oratadan kaldırmak... GErçi İstanbul, bu gidişle nüfus yoğunluğunu kaldıramayacak ve Marmara Denizi' ne gömülecek ya neyse... :D |
||
06-19-2008, 13:16 | #8 |
paylaşım için sağol
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|