AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04-29-2008, 22:48   #1
Kullanıcı Adı
LüGaT
Standart 'Deprem ilahi ikazdır' sözünden hapse giren Mehmet Kutlular tazminat kazandı
Yeni Asya gazetesi sahibi Mehmet Kutlular, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) Türkiye'yi mahkum ettirdi.

AİHM, Kutlular'ın 1999 Marmara depreminden sonra yaptığı konuşmada depremi "ilahi cezalandırma" olarak göstermesinin "şiddeti teşvik etmediği"ni, kendisine orantısız bir ceza verildiğini belirterek Türkiye'yi Kutlular'a 5 bin euro manevi tazminat ödemeye mahkum etti. AİHM, Marmara depreminden sonra gazetesince düzenlenen bir dini törende yaptığı konuşmadan dolayı yargılanarak mahkum edilen Mehmet Kutlular'ın, ifade özgürlüğünün ihlal edildiği ve ayrımcılığa maruz kaldığı yolundaki şikayeti üzerine açılan davayı sonuçlandırdı. Kutlular'ın, depreme ilişkin konuşmasında, toplumda batıl inanç ve hoşgörüsüzlüğü yayabileceğini ancak şiddetin kullanılmasını, ya da kamuoyunda nefret duyguları uyandırmayı teşvik etmediğini belirten Mahkeme, bunun dikkate alınması gereken esas faktör olduğunu kaydetti. Bu nedenle Kutlular'a verilen cezayı "orantısız" bulan Mahkeme, oy birliğiyle ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine karar vererek Kutlular'a manevi tazminat olarak 5 bin euro ödenmesine hükmetti.

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi