AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-06-2012, 23:57   #1
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart 'Derneğe Gitme!' Baskısı Yasa Dışıdır, Kanunsuzdur


Adana'da bazı derneklerin müdavimi olan gençlere yönelik polis tarafından 'derneğe gitme!' şeklinde baskı yapıldığı yönündeki iddialar üzerine İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu bir heyet oluşturarak konuyu araştıracaklarını açıkladı.






ADANA -Adana'da bazı derneklerin müdavimi olan gençlere yönelik polis tarafından 'derneğe gitme!' şeklinde baskı yapıldığı yönündeki iddialar üzerine İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu bir heyet oluşturarak konuyu araştıracaklarını açıkladı.
Yapılan Uygulama Yasa Dışıdır, Kanunsuzdur
Söz konusu iddialarda bulunan gençlerle tek tek görüşerek durumun tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkması için çalışma başlattıklarını belirten İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu Başkanı Ekrem Ertaş; "Platformumuza üye derneklerin müdavimi olan gençlerin anlattıklarının oldukça vahim. Kendilerini polis olarak tanıtan ve ailelere verdiği kartvizitte adının H. H. A. olduğu yazılı olan bir memur ve birimi, tarafından sürekli taciz edildiğini belirtiyorlar. Bu polisler, kendilerinin Yeşil kart veya başka devlet kurumlarından geldiklerini söyleyerek evlere giriyorlar. Ardından da gençler hakkında detaylı sorgulama yapıyorlar. Gençlerin nerelere, hangi derneklere gittiğini sorduktan sonra bu derneklere gitmemeleri yönünde üstü kapalı tehdit ediyorlar. Ayrıca bu gençlerin velilerine çocuklarını bu derneklere göndermemeleri için telkinde bulunuyorlar. Emniyet içinden olduklarını belirten bu birimin yaptığı iddia edilen bu faaliyet yasa dışıdır, kanunsuzdur. Bundan dolayı biz de platform olarak bu kanunsuz birimin faaliyetlerini tüm halkımız ifşa edeceğiz. Çünkü artık geçmişte devlet adına işlenegelen hukuksuz uygulamaların son bulması gerektiğine ve ülke olarak normalleşme sürecine girilmesi gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Aynı Birimin Küçük Çocukları Da Hedef Aldı
Aynı birimin küçük çocukları da hedef aldığını belirten Ertaş; "Aynı karanlık birim geçen hafta sonu, platformumuza üye derneklerden birinin müdavimi olan bir şahsın, 12 yaşındaki H. A. isimli çocuğa musallat olmuş. Cumartesi ve Pazar günleri özel bir dershaneye giden bu çocuğun önünü kesen ve kendilerini polis olarak tanıtan bu şahıslar, kendisiyle konuşmak istediklerini söylemişler. Ailesi ve babası hakkında sorular yönelterek: ' Baban nerelere gidiyor? Şimdi nerede? Kimlerle arkadaşlık yapıyor?' şeklinde sorular sormuşlar. Ardından da kendisine bir miktar para verip, ileride kendisi ile yine konuşacaklarını söylemişler. Çocuktaki bu paranın farkına varan ailenin dikkati sayesinde bu olayı öğrendik. Bu birim bu çocuklar üzerinden ne öğrenmeye çalışıyor. Böyle bir şeye hakları var mı? Yoksa birilerini kendine istihbarat elamanı olarak mı yetiştirmeyi hedefliyor. Tüm bunlar karanlık yapıların faaliyetleridir ve bunları da ayrıntılarıyla ortaya çıkartıp ifşa edeceğiz." dedi.

Hiçbir Gizli Saklı Gündem Ve Faaliyetimiz Yok
İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformuna üye derneklerin hiçbir gizli saklı gündem ve faaliyetlerinin bulunmadığını belirten Ertaş, "Yaptığımız tüm faaliyetlerde ilk gözettiğimiz husus İslami olmasıyla birlikte halkımızın faydalanacağı işlerdir. Bu hayırlı faaliyetlerden asla vazgeçmeyeceğiz. Bundan dolayı bu tür kirli tuzaklara karşı tüm sivil toplum kuruluşlarını bize destek vermeye davet ediyoruz. Şunu da unutmamak lazım. Geçmişten günümüze bu tür karanlık faaliyetler içerisinde olanlar ifşa edilemediği için hala bu faaliyetlerine devam edebiliyorlar. Bunun dolayı devlet adına halkına zulmeden bu yapıları beraberce ifşa edelim." dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

 

Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım