02-10-2009, 13:13 | #1 |
DERTSİZ GÖMLEĞİ...
Adamın biri çok zenginmiş.Birgün gözleri rahatsızlanmış ve görmez olmuş.Başlamış çare aramaya.Kime gittiyse çare bulamamış.Gel zaman git zaman birisi demiş ki senin çaren var.Fakat dertsiz birisini bulup gömleğini gözlerine sürersen gözlerin açılır demiş.Adam dertsiz birini bulmak için yollara düşmüş.Şu beldede var demişler ve tarif edilen kişiyi bulmuş.Sormuş:
Arkadaş senin derdin varmı? Adam başlamış anlatmaya.... Arkadaş senin derdin benimkinden daha çok demiş Demişler falan beldede var.Gitmiş yine tarif edilen yeri bulmuş Arkadaş senin derdin varmı? dinlemiş adamı.... Oooo arkadaş senin derdin benimkinden daha fazla demiş. Yıllar sonra demişlerki,filan dağda bir çoban var hiç derdi yok.Elinde baston düşmüş yollara,patika yollardan düşe kalka çobanın yanına varmış.Selam faslından sonra demişki: Arkadaş senin derdin varmı? Çoban; arkadaş benim hiç derdim yok...... Adam sevinçten ne yapacağını şaşırmış.Elhamdülillah nihayet buldum demiş. Arkadaş senin gömleğine gözümü sürersem gözlerim açılacak demiş Çoban; arkadaş bende çok sevindim ama benim gömleğim yok demiş,,,, alıntı
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-10-2009, 14:29 | #2 |
Daha önce de okumuştum ama tekrar etmek de güzeldi.
Ellerinize sağlık... Sağolun varolun. |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|