AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-06-2008, 01:41   #1
Kullanıcı Adı
Abrek
Standart Dikey geçiş sınav tarihleri belli oldu
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, yaptığı açıklamada, sınavın Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli,Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir,Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli,Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak illeri ile Lefkoşa'da yapılacağını açıkladı.

2008-DGS'ye12-21 Mayıs tarihleri arasında başvurulabileceğini ifade eden Yarımağan, sınava meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerini ifade etti.

Yarımağan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunlarının, Türkiye'de meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan önlisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenlerin de 2008-DGS'ye başvurabileceklerini dile getirdi.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programına yerleştirme, Ankara Üniversitesi tarafından adayların DGS puanlarına göre yapılacağından, bu programa başvuracak adayların da DGS'ye girmeleri zorunlu olduğunu belirten Yarımağan, açıköğretim ve meslek yüksekokullarının önlisans programlarından mezun olanlardan kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin bu sınava girmelerine gerek olmadığını söyledi.

Yarımağan, ayrıca, açıköğretim dahil, dört ve daha fazla yıllık programlardan önlisans diploması alan veya alacak olanların DGS'ye başvuramayacağını bildirerek şunları kaydetti:

''2008-DGS Kılavuzunda genel başvurma koşullarına ek olarak hangi meslek yüksekokulu veya açıköğretim önlisans programlarından hangi lisans programlarına dikey geçiş yapılacağına ilişkin bilgiler ve ayrıca dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kontenjanları yer almaktadır.Sınava başvurmak isteyen adaylar, başvuru merkezlerinden, 2008-DGS Kılavuzu ile Aday Bilgi, Formundan oluşan başvuru evrakını, 2 YTL karşılığında başvurma süresi içerisinde alacaklardır. 50 YTL olan sınav ücreti başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılmalıdır. Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır. 2007-DGS'ye başvurmuş olan adaylar başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla kendileri yapacaklardır. 2007-DGS'ye başvurmamış adaylar başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklardır. Başvuruda 3,00 YTL olan Başvuru Hizmeti Ücreti de adaylar tarafından ödenecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.''

Abrek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-06-2008, 14:49   #2
Kullanıcı Adı
oturanboğa
Standart Dikey geçiş sınav tarihleri belli oldu
ayyy çok heyecanlıyım...buradan kendime ve edi ablama başarılar diliyorum
oturanboğa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)