![]() |
#1 |
![]() Eğitim - Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, okullarda din dersinin seçmeli olması gerektiğini söyledi.
Yeni anayasa hazırlığına başlanmasıyla birlikte din derslerinin de tartışılmaya başlandığını belirten Güven Boğa, din derslerinin zorunlu olmaya devam etmesi ya da seçmeli hale getirilmesi tartışmasının ülkedeki yeni bir tartışma olmadığını vurguladı. Cumhuriyet'in kurulduğu günden bugüne din dersinin veriliş biçimi dahil tartışıldığını kaydeden Boğa, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Dersin gereği yerine getirilmediği gibi, İslam dininden olmayan ya da İslam dininden olsa bile Sünni mezhebinden olmayan, örneğin Alevi mezhebinden olan çocuklar zorunlu olarak Sünni mezhebini öğrenmek durumunda kalmışlardır. Yeni Anayasa ile öğrencilerin bir kısmını mağdur eden bu uygulamaya son verilerek din dersi zorunlu olmaktan çıkartılmalı ve seçmeli hale getirilen din derslerinde bütün dinlere eşit mesafede bir öğretim programı esas alınmalıdır. Bu değişiklik hem laiklik ilkesi açısından, hem de din ve vicdan özgürlüğü açısından zorunludur.” arkadaslar bu bir haber aslinda kaynak da haberler.com ama ben bunun sadece haber olarak kalmasini istemedigim bu konudaki goruslerinizi almak icin buraya attim.. Beyin firtinasi baslasin ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bence yerinde bir karar. Zaten Din derslerinin dini egitimi yeterli bir bicimde verdigini dusunmuyorum. Dinden uzak cocuklara da bos yere yanlis dini bilgiler verilmemis olur boylelikle..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() bence iyi bir egitimle 2 saat olması cok iyi olur
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() bence seçmeli olmamalı....en azından dinin temel ilkelerini çocuklar bu din dersleri sayesinde öğrenir diye düşünüyorum.....bunlar öğretilerek alevi çocuklarına bi din baskısı yapılmıyo bence....bi sünni olarak alevilerin din konusunda yapmış olduğu bi takım şeyleri biz de az buçuk biliyoruz ve bu bizde bi baskı oluşturmuyo.....sonuçta onlarda kendilerini müslüman olarak kabul ediyolar......şu da varki bu ülkenin vatandaşının kimliğinde dini islam yazıyo.....bundan tamamen soyutlanarak hareket edilmemeli bence....ama bunlardan en önemlisi verilen bu din eğitiminin kaliteli olması gerekiyo ve bence bu tartışılmalı......
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() kımse dını dın dersınde ogrenmıyo aslında...bu aıle tarafından verılen bısey...yanı dıne karsı ılgılı olan ınsanlar zaten bılıo..ılgısı olmayanlarda okullarda dınlemıo takmıo zaten..
bu konu daha oncede acılmıstı..ben bıcok seyı ogretmenlerım sagolsun onlardan ogrendım..ama bundan oncekı tartısmada gordumkı aslında ben sanslıymısım..dın derslerı heryerde boyle ıslenmıyormus... dın dersı secmelı olsun ama hakkı verılerek adam gıbı dın derslerı olsun.. cunku ogrencılerın cogu suankı dın dersını bos ders olarak goruyorlar... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() DİN derslerine biraz daha ağırlık verilerek haftada 2 saattende 4 saate çıkarılsa ve zorunlu olsa daha güzel olur ama bunu memleketimizde uygulamak ne derece yapılabilir o ayrı bir sorun
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
ama zorunlu din dersi bir baskı değil gerekli... manevi boşluktan insanlar neler yapıyor en azından bir Allah sevgisi veriliyor...daha sonraki yaşında ne seçer tabii ona karışamayız.......... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
evet kalitesi onemli olan |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() şuan okullarda din dersi tam manasıyla veriliyor mu o bilinç, bilemiyorum net olarak ama zaten dinden bihaber bir nesil yetişiyor.. hepten din dersi kaldırılırsa daha kötü olur sanıyorum ki.. ama tekrar belirteyim ki okullardaki din dersleri yeterli ve doğru mudur acaba o tartışılır..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Din dersi adam gibi, çocuklara gerçekten imanı ve insanlığı hakikatiyle aşılayıcı nitelikte olmalıdır.. Bir çocuğun imanı öğrenerek yetişmesi insani bir kazançtır.. Lakin ne yazık ki ilkokuldaki çocuklarımız (istisnalar elbetteki var ben okulumda harika bir din dersi gördüm) peygamberin Atatürk'mü Yoksa Hz. Muhammed'mi karmaşası içindeler.. Burda niyetim Atatürk'ü küçükltmek değil yanlış anlamayın. Lakin birbirinden çok başka konular öğrencilrn üzerine yükleniyr ve sonçta bu şeklde saçma sonuçlar doğuyo.. Din dersi bazı insanlar buna katılmasada kaldırılmamalı. Çünkü bilinçli aileler varsa da bilinçsiz aileler bi o kadar fazla. Bilinçsiz bi aile çocuğuna Allah'ı ve Peygamberi küçük yaşta anlatmıcaktır. İş işten geçtiksen sonra,ağaç oldunlaştıktan sonra eğilmeye çalışır fakat sonç vermez.. ve bomboş bir nesil demektir..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|