![]() |
#1 |
![]() ![]() Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi grup, zorunlu din derslerinin kaldırılması için Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yaptı. Eylemciler taşıdıkları pankart ve dövizlerle 12 Eylül Darbecilerinin yargılanmasını talep etti. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, zorunlu din derslerinin kaldırılması için Taksim Tramvay Durağı'nda toplandı. 'Darbeciler yargılansın, zorunlu din dersi kaldırılsın' yazılı pankart açan grup, "Kızılbaşız onurluyuz", "Çağdaş, bilimsel, demokratik eğitim", "Devlet elini inancımdan çek", "Zorunlu din dersi kaldırılsın" şekilnde sloganlar attı. Ardından grup üyeleri orta öğretimde verilen zorunlu din derslerinin kaldırılması için oturma eylemi yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şube Başkanı Hüseyin Güzelgül, hükümetin yargı kararlarını uygulamamakta ısrarcı olduğunu öne sürdü. Güzelgül, "Çalıştaylarla, sözde açılımlarla alevi çocuklarının işkence görmesine kayıtsız kalamayız. Artık beklemeye tahammülümüz kalmadı." ifadelerini kullandı. Fatih Belediyesi'nin Ramazan ayı nedeniyle öğlen yemeğini kaldırdığını belirten Tüm Bel-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, belediyeye oruç tutmayanları yemek verilmesine yönelik yazılı başvurularına rağmen cevap alamadıklarını iddia etti. Fatih Belediyesi yetkilileri ise kendilerine bu yönde yazılı bir başvurunun bulunmadığını savundu. (CİHAN)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ben anlayamıyorum.Nedir bu alıp veremediğimiz... Ya da olup bitenlerin varacağı nokta neresi? Sorsak müslümanız denliyor,peki müslüman olan bir topluluğun dini nedir? Bu nasıl bir çelişkidir anlam veremiyorum. Alevi arkadaşlarım var ve elhamdulıllah müslümanız diyorlar acaba onlar mı istisna yoksa alevilerin genelinde bu yargı mevcut değil mi ? ''Alevilik ne bir dindir ne de bir meshep'' yargısı genelin görüşümüdür Oruç tutulmaz,namaz kılınmaz,camiye gidilmez vs vs ... En basit,aklıma ilk gelen örnekler bunlar, çoğaltılabılırde. E peki bu şartlara bakıyorum,gerçekten bir müslümanın yaşantısına uyacak şeyler değil. Din dersinin zorunlu olmasına tepki gösterenler,islama da karşıdır demektir,yanlış mı düşünüyorum yoksa? O halde müslümanlığı kabul etmeyene zorunlu din derside göstermek ne derece doğru? Karışık... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Hani okulda verilen bu ders harbiden "Din" dersi olsa anlayacam bunların acısını...
Bizde geçtik o sıralardan 90 sayfalık Din ve Ahlak kültürü denilen kitabın yarısı diğer Dinleri anlatıyor öteki yarısının yarısı'da Devlete vergi vermenin,Ahlaki kurallara uymanın gereklerinden bahsediyor.Güya Dini(!) anlatıyor... Ama bunuda hazmedemeyenlere söylenecek tek laf imzamda ki sözdür: "Ya İslam da erirsin,Ya inkar da çürürsün,yol mezarda bitmiyor gittiğin'de (işkencenin dik alasını) görürsün" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() okullarda din dersi tartışmalı bir konu ama bana kalırsa kesinlikle okullarda din dersi olmalı. insanlar dinini öğrenmeli..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() din düşmanları değil İslamiyet düşmanları !!!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Sürekli müslümanız müslümanız derler, mangalda kül bırakmazlar.
reyAKbay arkadaşımızında belirttiği gibi, ramazan orucu yok, namaz 5 vakit yok. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demekten kendini alamıyor insan. Özetle İslam'ın beş şartından 2'si kafadan gitti. Hac ne ölçüde var bilmiyorum.: ) Yani durum böyle iken, din dersinin onlara işkence gibi gelmesi çok normal.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Ben bu din eğitimine karşı çıkanlara sormak istiyorum.Okulda izin verme din eğitimine, kuran kurslarına cemaatçi de şeriatçı yetiştiriyor de kapatılsın de. O zaman bu ülkenin çocukları ve gençleri nereden dinini öğrenecek?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Diğer taraftan eğer sünni geçinen din düşmanları ise mevzu, onları zaten anlamak hepten mümkün değil. Benim hep vurguladığım birşey vardır. Eğer bir insanda din, iman duygusu olmazsa o çocuğa ya da o kişiye bir şeyin zararlı olduğunu ne kadar söylersen söyle, eğer ki olay dini çerçeveden anlatılmıyorda sadece " efendim bu ahlaka aykırıdır, bu zararlıdır" vs.. gibi telkinlerle engellenmesi çok zor. Ha nasıl olur. O kişi bir kere uzak kalır iki kere uzak kalır üçüncüsünde ya bir merak ya da kendisini tam manasıyla engelleyen bir dürtü olmadığından ötürü o zararın ya da bataklığın içerisine girer. Demek istediğim şudur ki, çocuklarını dini eğitimden uzak yetiştiren ebeveynlerin çocuklarını nasıl zapt ettiklerini ben anlamakta güçlük çekiyorum. Değil ki, gerekli bilinci ellerinden geldiğince aşılayan ailelerin çocukları bile kimi zaman sapkın yollara girebiliyor.. Bunun dışındakilerinin ahvalini, havsalam almakta hakikaten zorlanıyor.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |