AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Alt 12-02-2012, 14:38   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Din görevlilerini de dini yayınları da fişlemişler

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu’na gönderilen belgeler arasından psikolojik harekât planları çıktı. Komisyon tarafından hazırlanan raporda, 28 Şubat sürecindeki psikolojik harekât faaliyetleriyle ilgili belgelere yer verildi.

Komisyona gönderilen belgeler arasında Milli Güvenlik Genel Sekreterliği (MGK) tarafından hazırlanan ve 3 Temmuz 1997 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen “Yavuz Planı” da yer aldı. Plana göre imam hatip mezunu din görevlilerinin eğitilmesi ve dini yayınların takip edilmesi emrediliyor.

DİN GÖREVLİLERİNE EĞİTİM VERİLMESİ

Söz konusu plan kapsamındaki faaliyet programı madde madde özetle şöyle:
-İmam-Hatip Lisesi mezunu din görevlilerinin belli bir program dahilinde Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde ön lisans öğrenimi görmelerinin sağlanması, bu hususun YÖK Başkanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığınca işbirliği halinde yürütülmesi.

DİNİ YAYINLARIN TAKİP EDİLMESİ

-TRT Kurumu Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan dini yayınların Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği ve koordinasyon içerisinde yürütülmesi, bunun hukuki bir esasa bağlanması, bununla ilgili çalışmanın söz konusu Başkanlıkla Genel Müdürlük bünyesinde yürütülerek, kısa bir süre içerisinde yapılacak olan dar katılımlı bir toplantıda değerlendirilmesi.

-Özel Radyo ve Televizyonlardaki dini yayınların Diyanet İşleri Başkanlığınca izlenmesi ve koordinesi konusunda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) da katılımı ile yapılacak toplantıda sunulmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığınca yazılı bilgi verilmesi.

DİN BİLGİSİ KİTABI HAZIRLANMASI

-Temel Dini Bilgileri ihtiva edecek bir kitabın etkili anlatım yöntemlerinden yararlanılarak Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanması, yayımı konusunun YAVUZ Planı çerçevesinde yapılacak toplantıda değerlendirilmesi.
-Türkiye Diyanet Vakfı ve yurtdışındaki benzeri kuruluşların Diyanet İşleri Başkanlığı görevleri çerçevesinde yetki ve sorumluluklarının belirlenmesi hususunda Diyanet İşleri Başkanlığınca inceleme yapılması.

DİN ÖĞRETİMİ DERSLERİNİN YENİLENMESİ

-Ortaöğretim kurumlarında Din Öğretimi ile ilgili verilmekte olan derslerin gerek içerik gerekse program itibariyle günün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılan çalışmalar hakkında yapılacak toplantıda sunulmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'nca ayrıntılı yazılı bilgi verilmesi.
-İlahiyat Fakültelerinde uzmanlık alan bölümlenmesi ile ilgili çalışmalar hakkında yapılacak toplantıda sunulmak üzere YÖK Başkanlığınca, ayrıntılı yazılı bilgi verilmesi.

Yeni Akit

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)