AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 03-07-2012, 00:07   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Dindar Kızların 10 Yaşlarında Başörtüleriyle Okumalarından Çatlayıp Patlayan CHP
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) zorunlu öğretimin 4+4+4 şekliyle kademelendirilip 12 yıla çıkarılmasına karşı çıkıyor. CHP'nin zorunlu öğretimin 12 yıla çıkarılmasına karşı olmasındaki asıl sebep, zorunlu öğretim kademeli olarak 12 yıla çıkarılırsa başörtülü dindar kızların 10 yaşlarında başlarını örterek İmam Hatiplerin orta kısımlarında okuyabilecek olmalarıdır. CHP'nin zorunlu öğretimin 12 yıla çıkarılmasına karşı olmasıyla birlikte onun dindar düşmanlığı ve başörtüsü düşmanlığı birkez daha ortaya çıkmıştır. CHP, dindar kızlar 10 yaşlarında başlarını örterek İmam Hatiplerin orta kısımlarında okuyabilecekler diye çatır çatır çatlamaktadır. CHP ne kadar çatır çatır çatlayıp patır patır patlasa da zorunlu öğretimin 4+4+4 şekliyle 12 yıla çıkarılmasını ve böylelikle başörtülü dindar kızların 10 yaşlarından itibaren İmam Hatiplerin orta kısımlarında başları örtülü olarak öğrenim görebilmelerini engelleyemeyecektir inşaallah.

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-07-2012, 00:24   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Başka sebebi yok zaten
Ha 1 olumsuz yanı vardı,o da 2. 4 yılda açık öğretim seçeneğiydi,bunu da zaten dile getirmediler bile Neyse ki o olumsuzluk ortadan kaldırıldı,sadece 3. 4 yılda açık öğretim seçeneği konuldu.
Alt 03-07-2012, 00:30   #3
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Bende karşı çıkıyorum tasarıya, devlet bana okumam için dayatma da bulunamaz. Hele hele böyle bir düzenleme ile hiç bulunamaz. Daha dün 8 yıl eğitim vesayet ortamında merhum Necmettin Erbakan tarafından zorunlu olarak imzalamıştı ve ona karşı en büyük muhalefet Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Hatta 8 yıllık zorunlu eğitimi kediye kendi yavrusunu boğdurma formülüdür diye tasvir etmiş ve hükümetten çekilmenin daha hayırlı olacağını söylemişti. Şimdi ise böyle bir düzenlemeyi lügatindeki en seçkin kelime hazineleriyle süslemeye çalışıyor.

Konu Garibüzzaman tarafından (03-07-2012 Saat 00:33 ) değiştirilmiştir..
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-07-2012, 00:38   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Hatta 8 yıllık zorunlu eğitimi kediye kendi yavrusunu boğdurma formülüdür
8 yillik kesintisiz egitim demek imam hatiplerin orta kisimlarinin kapanmasi demekti...
kediyi ve yavrusunu daha iyi anlayabilirsiniz boyle dusununce...
12 yil meseleside her zorunluluk gibi rahatsız edici...
Alt 03-07-2012, 00:48   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende karşı çıkıyorum tasarıya, devlet bana okumam için dayatma da bulunamaz. Hele hele böyle bir düzenleme ile hiç bulunamaz. Daha dün 8 yıl eğitim vesayet ortamında merhum Necmettin Erbakan tarafından zorunlu olarak imzalamıştı ve ona karşı en büyük muhalefet Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Hatta 8 yıllık zorunlu eğitimi kediye kendi yavrusunu boğdurma formülüdür diye tasvir etmiş ve hükümetten çekilmenin daha hayırlı olacağını söylemişti. Şimdi ise böyle bir düzenlemeyi lügatindeki en seçkin kelime hazineleriyle süslemeye çalışıyor.
Ne yalan söyleyim 8 yıllık sistemi imzalatan asker için 'iyimiş la' diyordu,sonradan jeton dştü ki bu mesele insanların eğitimi değil meğer imam hatiplerin orta kısmını kapatmak için ortaya çıakrılmış bir şey Günümüzde wc temizlemek için dahi neredeyse lise mezunu aranıyorken,12 yıllık zorunluluğu çok yi oldu.Zaten devletin zorunlu demesien gerek yok,işçi arayanlar zaten zorunlu hale getirdi bu meseleyi.Marketinden satış elemanına,garsonuna akdar lise mezunu aranıyor artık.Koca koca adamlar açık öğretime gidiyor.Daha bu hiç bir şey,başlangıç,ileride daha önemli şeylre adım atılacaktır illa,ezbere dayalı sitemde illa değişecektir
Alt 03-07-2012, 00:50   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Recep Tayyip Erdoğan dediğiniz gibi bir tepki göstermişse muhtemelen onun tepkisi 8 yıllık zorunlu öğretimin kesintisiz olmasınadır.

Zorunlu öğretimin 12 yıla çıkması çok güzel bir uygulama. Hatta yakın bir zamanda belki 1-2 yıl ya da 2-3 yıl içinde anaokulu da zorunlu öğretim kapsamına alınacak inşaallah. Böylelikle zorunlu öğretim 13 yıla çıkmış olacak. Düşünsenize her Türkiye vatandaşı en az 13 yıl öğrenim görüyor, hiç cahil vatandaşımız kalmıyor ve herkes iyi yetişmiş birer vatandaş oluyor.

Hem şu kolaylık da var: İlk iki 4 yıllık öğrenimi (4+4'ü) tamamladıktan sonra son 4 yıllık 3. aşama için okula devam mecburiyeti yok. 8 yıllık öğrenimden sonra 12 yıllık zorunlu öğretimin kalan son 4 yıllık 3. aşaması açık lise öğrenimi görülerek tamamlanabilir.

Konu Cihannur tarafından (03-07-2012 Saat 00:52 ) değiştirilmiştir..
Alt 03-07-2012, 00:58   #7
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Düşünsenize her Türkiye vatandaşı en az 13 yıl öğrenim görüyor, hiç cahil vatandaşımız kalmıyor ve herkes iyi yetişmiş birer vatandaş oluyor
hic gulecegim yoktu...
universite mezunu cahil dolu memlekette...
bu mufredat mi adami cehaletten kurtaracak...
cehalet sadece okuma yazma bilmemek mi ?
ebu cehil yani cahillerin babasi diye bildigimiz adam 4 dil bilen deniz asiri ticaret yapabilen bi adamdi...
belki sizler unuttunuz mezun olali cok olmus olabilir ama ben hala lise son sinifa gelmis bir cok teneke hatirliyorum...
Alt 03-07-2012, 00:59   #8
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
İşte sorunda burada...!!!' Bütün çocukları aynı torna tezgahından geçirir gibi aynı müfredata tabi tutmak..!! Ne büyük marifet..!!
Alt 03-07-2012, 01:07   #9
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Alt 03-07-2012, 01:09   #10
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
İntifada Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hic gulecegim yoktu...
universite mezunu cahil dolu memlekette...
bu mufredat mi adami cehaletten kurtaracak...
cehalet sadece okuma yazma bilmemek mi ?
ebu cehil yani cahillerin babasi diye bildigimiz adam 4 dil bilen deniz asiri ticaret yapabilen bi adamdi...
belki sizler unuttunuz mezun olali cok olmus olabilir ama ben hala lise son sinifa gelmis bir cok teneke hatirliyorum...

Müfredatın kaliteli olması da çok önemli. İyi ve kaliteli bir müfredatla 13 yıl öğrenim gören kişi de bi zahmet cahillikten kurtulsun.

Alıntı:
İşte sorunda burada...!!!' Bütün çocukları aynı torna tezgahından geçirir gibi aynı müfredata tabi tutmak..!! Ne büyük marifet..!!

İlk 4 yıllık 1. aşama tamamlandıktan sonra 4 yıllık 2. aşamaya başlanırken meslekî yönlendirme de yapılabilecek. Yani bu demek oluyor ki herkes aynı müfredata tâbi tutulmayacak; öğretimde çeşitlilik olacak.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)