![]() |
#1 |
![]() Bu da önceki sözleri vurgulamakta ve dini esaslar hakkında, hatta başka hususlarda bile bilgiye dayalı olmaksızın söz söylemekten daha bir sakındırmaktadır. Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: "Bilmediğin bir şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve kalbin herbiri ondan sorumludur." (el-İsra, 17/36); "İnsanlardan bazısı Allah hakkında bilgisizce tartışır ve azgın her şeytana uyar. Onun hakkında şu yazılmıştır: ‘O kendisini dost edinen herkesi mutlaka saptırır ve onu alevli ateş azabına götürür.’" (el-Hacc, 22/3-4); "Allah’tan bir hidayet olmaksızın hevasına uyandan daha sapık kim olabilir ki?" (el-Kasas, 28/50); "Onlar ancak zanna ve nefislerin hevasına uyarlar. Halbuki andolsun ki Rab’lerinden kendilerine hidayet gelmiştir." (en-Necm, 53/23) ve buna benzer bu hususu dile getiren daha pek çok âyet-i kerîme vardır.
Ebu Umame el-Bahilî -Radıy ![]() ![]() ![]() Âişe -Radıy ![]() ![]() [95] Tirmizî 3250. [96] Buhârî 2457, 4523, Müslim 2668. İmam Tahâvî ( EL-AKÎDETÜ’T-TAHÂVİYYE VE ŞERHİ)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() benim gözlemlediğim en büyük hata, Dini konularda kişilerin BENCE ler ile söz etmeleridir..Dinde 'BENCE' diye birşey yoktur...Rehberde ne yazarsa o dur...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Dinimizde tartışmalı konular elbette vardır üstelik kesin konularda bile farklı alimlerin farklı söylemleri vardır.Elbette herkes dini anladığı gibi yaşamaktadır ama bu demek değildir ki anladığımız şey "doğru"dur.Fakat önemli olan dini sevdirmek ve konuşmaktan öte davranışlarla anlatabilmektir.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Aslında doğru tekdir.Fakat; tasavvufta bunlar detaylı olarak açıklanır aslında.şöyle ki; doğruya giden başka başka yollar açılmıştır...kimi kaldırımı kullanır kimi patikadan yürümeyi...mezhepler tarikatlarda bu yüzden yok mu?aslında hepsi 1 şey için var o da Dini doğru bir şekilde yaşatmak ve yaymak...ama benim görüşüme hangisi yakınsa o benim doğrumdur..yinede diğer yollara yanlıştır diyemem...tabi bu durumda yinede insanında kendi araştırmaları olmalı..kaynak her daim kuran olmalı...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|